Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. katce patce

katce patce Истакнат член

Толку убав ден а јас се нервирам за работи, кои никако нема да се сменат. :@

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не ни оспорив дека не е во право.
    Таа се к**чи дека јас нема да одвојам 1000 денари за да дадам.
    Сега сфаќаш?

3. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Јас не би додала ни 1000 ни 100 денари ,зошто да глумам мајка Тереза ? Глупости како да си немаат доволно грижи па им дошло да се замараат дали за ромката се собрале повеќе или помалце пари . Нека биде среќна што добила поклон и што воопшто некој се потрудил. За драматизирање на форумов први сте сите глумат доброќа а во вистински живот малце поинаку е. Да беа грижливи и добри сите ко што се прават на форумов светот ќе беше поинаков.

Rama likes this.
  4. smb asr

smb asr Популарен член

Сдк 1: Јас сум личност што не дава воопшто, да работев со многу луѓе можеби, но некогаш прво си мислам “па чекај малку и јас сум за грев”.
    Давам само на тие што ми се при срце ( безразлика на вера и нација).

Сдк 2: Домашниве веќе сериозно почнаа да ме нервираат, мора да си земам сопствен стан, некаде каде што нема да сакаат да дојдат. Ме нервира кога човек зема за право да ми чепка по соба, да си присвојува патики, да ми краде од бижутерија(демек нема да приметам), да се услужува со мои хигиенски средства. Значи и да имам милиони во резерва мразам да ми чепкаат и земаат без прашање.

FallenAngell, Rama and nextredstyle like this.
  5. KateKane

KateKane Форумски идол

Убаво запомнете ги тие имиња, ако ви се пријатели избришете ги, потенцијални силувачи се. Штом јавно не се срамат да бранат силувач, од истиот сој се и гореспоменатите господа.

Е сега јас имам идеја сите колективно овде да им удриме по еден report на фејс, со posting inappropriate things ознака, доколку добијаат повеќе reports можно е да му се избришат профилите. Знам дека нема многу да смени, знам дека уште ќе си бидат оправдувачи на силување, ама барем 1% полесно на душава ќе ми биде. Не можам веќе само да седам и да ги читам, ми се гади и повраќа.

Ама барем кога полицијата е глува на вакви работи и кога страниците кои ги објавиле работите не ги бришат, ние да превземеме нешто. Не дека е правда, ама барем ќе мрднеме од точка кај што само читаме и се нервираме.

Јас веќе стегнав report, очекувам и вие.

Gosh, Rama, nightingale and 16 others like this.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Ако можиш да ми пратиш приватно порака со линк да можам да ги репортнам. Или бар од која страна е веста.

7. KateKane

KateKane Форумски идол

Лавстоунд ги објави со име и презиме страница поназад. Искачаат сите на фејс, јас веќе им удрив репорт. Секојпат објавувајте ги со име и со презиме, да ги знаеме кои се. Кога тие знаат да бранат силувачи и јас знам да ги прекажам на секое девојче што го знам и да ги пријавам.

Гној од луѓе, пу.

8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Самата сакала,што барала во војска...
    Гнасни гадови... :@
    А,што ќе речеа да беа нивните ќерки,сестри или братучетки на нејзино место?

9. prominent

prominent Форумски идол

Колку простотилук, малограѓанштина, злоба, искомплексираност и психопатски вибрации извираат од коментариве, страшно.
    И мене ме тригернуваат коментариве, ми се гади, ми се плаче кога ги читам. Како што кажавте и погоре, можеби имаме вакви соседи, роднини, пријатели. Овие нелуѓе се социјализираат, контактираат со луѓе, имаат семејства и работа. Социјалните мрежи, за жал ете, можат да ги користат сите и овие шлајмови од луѓе имаат привилегија да си ги искажат малоумните ставови.
    Искрено, не само да се банираат од Фејсбук, јас би рекла дека треба да се казнат, навистина да се казнат. Иако не знам колку и како тоа ќе им го смени менталниот склоп.

FallenAngell, Gosh, Rama and 22 others like this.
  10. GirlRose

GirlRose Форумски идол

И удрив по еден репорт на дечкиве па нека се чудат после шо ги огрејало.Дали сонце дали месечина.
    Гнаси од луѓе.

11. prominent

prominent Форумски идол

СДК дека многу се нервирам кога некој ќе ми забележи Ама ти си женско, како така јадеш повеќе од машките :D
    А од друга страна добивам коментари Леле колку си слаба, ама ти јадеш ли нешто воопшто? Каде ти оди храната?

Не знам луѓе ама ме служи апетитот ама и метаболизмот:tmi: Не мора и на сред ручек да се даваат сексистички коментари. Ми се јаде и тоа е:D Ако сте нервозни што сте на диета, не ја истурајте нервозата врз мене.]:)

Last edited: Nov 23, 2019
    FallenAngell, Rama, Lella and 21 others like this.
  12. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Запалив цигара после неколку месеци и добив коментар дека не ми стои. Ултимативно запалив уште една, па имав две, и прашав а сеа ми стојат? Личноста запрепастена од мојата постапка ме одмина. Не сакам да бидам безобразна, ама кога си шовинист и одиш со агенда ,,женско си, не ти стои зависност" очекувај радикален гест.

Сончеви зраци денес, у-ра! Конечно доаѓа пролет. Ептен се радувам, и во тоа име сега ќе запалам еден џоинт. Алоха фром спејс. :makeup:

Лажам..немам.

FallenAngell, MeowMeow, Gosh and 11 others like this.
  13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

И јас им акнав по еден репорт на гнасите од погоре. Ајде сите.
    Ау колку ми се згади. :puke: И после овие можат да користат социјални мрежи и имаат право на глас да одлучуваат за иднината.
    Безвредни општествени отпадоци, џабе го трошите воздухот за да го живее животот што не го заслужувате. :envy:

Rama, christinnn, Nausicaa and 9 others like this.
  14. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

^ Еден од дотичниве е машински техничар, Дејан Арсов, дали тоа сите негови колешки се пачаври исто?

Безрбетници. Безрбетници насекаде.
    И пак се навреда за амебите.

FallenAngell, Gosh, Rama and 12 others like this.
  15. KateKane

KateKane Форумски идол

И секако, пола тајмлајн полн со икони. Прав рисјанин, на слава се крсти и бакнува икони, откако ќе се наљока седнува на компјутер и пишува дека жените се пачаври кои заслужиле да се силувани.

16. smb asr

smb asr Популарен член

И јас им лупнав по еден репорт, заслужено си е.

KateKane and prominent like this.
  17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Да сум еден ден на власт и да ми дадат да менувам закони, ќе се преполнеа затворите со целиот овој шлајм. Некој месец затвор, општокорисна работа, а право на интернет за да си ги искажуваат повраќанициве од опасни конзервативно-шовинистички „мислења“ ќе сонуваат до крајот на животот. Да, само за коментари вакви на социјални мрежи. Идејата за апсолутна слобода на говор вклучувајќи и вакви дна, може да си ја напикаат каде што сонцето не свети тие што ја имаат.

ivi1987, Gosh, Rama and 12 others like this.
  18. sierra

sierra Истакнат член

Колку е благослов да си жена, толку е и дополнителна тежина.
    Дали мажите одат на работа со страв дека некој ќе ги гледа како сексуален објект? Дали мажите одат забрзано доцна во ноќта по улица чувствувајќи опасност од секој втор минувач?

Ми се гади!!!
    На темата, без оглед дали било обид за силување или не, СЕКАКОВ физички контакт врз жена е за пријавување.

19. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Еј еј, зошто е затворена трета смена темата, некој некакви сознанија?
    Тргнав со намера да повикам луѓе кои не се излезени преку викенд за муабет на чет, кога оно наидов на клуч. Тапа. (n)

Last edited: Nov 23, 2019
  20. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

За се ќе се најде лек самo за балкански неандартализам никогаш .

Last edited: Nov 24, 2019
    Adorabela, Gosh, Rama and 10 others like this.