Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. prominent

prominent Форумски идол

Уште тоа му фали на хипохондрик како мене:D Доста ми е што слушам за грипот кај нас деновиве:D

Angie1432, RosettaStone, Rama and 2 others like this.
  2. angelche16

angelche16 Популарен член

Пријателството понекогаш може да се претвори во љубов, но љубов во пријателство – никогаш. :nod:

3. Rama

Rama Форумски идол

Се прашувам кога ли ќе ме стигнат сите оние благословувања од стари бабички кои виделе добро од мене, чисто да знам дали благословот навистина има дејство:lol: туку арно што не ми даваат клетви, викаат дека клетвите од старите фаќале(fingers) :D

4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Бев денес до маркет и застанав пред редот со чоколада, мислејќи какво да и одберам на внука ми. Ги гледав сите. Барав некое да не е скршено, оштетено на било кој начин, рокот до кога му е, налепницата да не биде лошо залепена и на крај го најдов најубавото. Го искреширав и се спремив да и го дадам.

Дојдов дома, се израдува кога ме виде целата, а уште повеќе кога го извади вујче чоколадцето од џебот на капутот и се стрча право на кај мене во прегратка и да го земе. :inlove:
    И го дадов, го отворивме и одма почна да го јаде шлакајќи се целата по лицето. Мачето кружеше околу нејзините нозе и зема му го скрши пола чоколадо и му го фрли на тепихот, а ова ни две ни три одма се стрча и почна да го јаде со таков сласт како да е најубавото нешто на светот.

Пола за неа, пола за мачето.
    Chocoland.

5. piksooki

piksooki Популарен член

Па пријатели како ќе ни биде интересен животот без случки така ли е?
    Ајде позз од мене и се читаме:hug:

6. Dahliaa

Dahliaa Истакнат член

Ако немаш нешто убаво да кажеш, подобро молчи. Ако немаш нешто убаво да кажеш, подобро молчи. Ако немаш нешто убаво да кажеш, подобро молчи.

Повторувајте си во себе, злобни луѓе, додека не ви прејде во навика. Затоа што не ве воспитале правилно навреме.
    И не се лажете дека вие сте посебна сорта, толку искрени и без влакна на јазик, што ние останатите треба да се прекрстиме кога ќе ве видиме и да ви ги бакнеме стапалата.
    Затоа што не сте, далеку сте од тоа и ќе оставам сами себе да се преиспитате што ви ги буди тие злобни навики. Навлезете длабоко во својата душа, истражете и дознајте што е тоа што ве мачи, сменето го и направете подобра верзија од себе.

Не сте искрени ако некому без влакна на јазик му кажете дека е ваков или таков, низок, висок, дебел, слаб, дека треба ова или она да го смени, дека не е добар во нешто, дека нешто/некој не е добар за него итн. Само сте бесчувствителни и безобразни, затоа што сте се дрзнале да коментирате без да бидете прашани. Не знаете што се крие позади сите тие личности и која тежина ја сносат со себе, не го одите нивниот пат, не им го олеснувате, па не си давајте за право ни да им го отежнувате.

И да повториме, ако немаш нешто убаво да кажеш, подобро молчи.

7. prominent

prominent Форумски идол

Ова ќе биде убав викенд.
    Време поминато со самата себе. Време што го поминувам онака како што јас сакам и замислувам.
    Книга на која долго време не можев да и' посветам внимание, смирувачка музика, безброј креативни идеи што чекаат да бидат пренесени на хартија, па зошто да не и чаша црвено вино.
    Малку одмор од постојаното брзање, паузирам во трката со времето.

Времето е скапоцено, трошете го онака како што ви вели срцето:l:

Saraahh, Rama, Lella and 12 others like this.
  8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Многу се израдував кога видов дека ме има на листата студенти со особен успех што ќе добијат стипендија оваа година. Конечно ми се исплати учењето по цели денови. Но, по кратко скролање низ резултатите сфатив дека има голем број студенти кои незаслужено ќе земат стипендија. Од друга страна пак, има и студенти кои навистина ги исполнуваат наведените услови од страна на министерството, имаат поднесено документи, а видов дека ги нема ниту на ниедна листа. Инстантно престанав да се радував и ми падна жал за сите обесправени деца во овој случај, но и за сите луѓе во оваа држава што немаат врски, што немаат кој да им среди работа, што системот ги прегазува, чиј глас никогаш не е слушнат...

Purplelilac, Rama, Lella and 12 others like this.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Кога ќе останете без работа, ќе видете кој е ваш вистински пријател.
    Не изненадувајте се ако, никој не ве побара.

Rama, Tajnaotrovna, Alisa22 and 4 others like this.
  10. prominent

prominent Форумски идол

Ти честитам за стипендијата.

Не сакам да ме сфатиш погрешно, но дозволи си да се израдуваш на твојот успех, за кој знаеш дека е заслужен.
    Точно е дека кај нас без врски тешко се успева, точно е и дека многу луѓе, баш поради врските имаат незаслужени привилегии, но ако избереш да се фокусираш на тоа, никогаш нема да бидеш среќна.

Ти си се изборила за твојот успех. Успехот е сладок кога е заслужен, радувај се:sun:

11. inception

inception Истакнат член

Сакам да кажам излегов после 100 години и се осеќам екстра :party::party:

Rama, GirlLove, cresa-jagoda and 3 others like this.
  12. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Мене ветеринар ми кажа дека не смеам да давам благо на мачка, знам дека обожаваат благо, ама штетно било.

cresa-jagoda and Billy Idol like this.
  13. Asparagus

Asparagus Популарен член

Прво и основно, чоколадото дури и во мали количини е токсично за мачки и кучиња, и да изела мачката пола чоколадо веќе ќе била мртва.

Второ, мачките воопшто не се привлечени од мирисот на чоколадо па за да се стрчаат и да го јадат со сласт.

Веќе коа измислуваш дешавки за лајкови гледај да бидат веродостојни.

14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Прво,не измислува.
    Второ,знае дека не чини и сигурно ќе гледа да не се повтори тоа повеќе.

15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Отишол во некој град во Германија и вика: -Мене овде не ми се свиѓа баш дека не е чист градов.
    Се чудиш во која смисла вика дека не е чист, а тој враќа дека имало црнци, Кинези, геј луѓе кои јавно се држеле за рака, стари луѓе кои шетале гушнати и КУЧИШТА (домашни миленици) по продавници.

И така...не знаеш ни што да вратиш. Црнци и геј дека имало не бил чист градот (facepalm) (facepalm) (facepalm)
    Во Германија се чекаат од Балканот да дојдат за да се исчисти земјата.
    Се чекаат хомофоби, дискриминатори, заостанати, расисти....Тие се тие што се чисти и треба да се населат насекаде.

Некогаш поубаво седни и со ѕид зборувај... Да ти е срам со кого делиш воздух.
    :puke:

16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

IMG_20200125_002652.jpg
    Мислам башка ова, имам видено мачка шо сака благо. И онлајн и ирл и како мачкарка на мои никогаш не им давам ама јбг на @Billy Idol приказната скроз друга позадина има. Зато и не обрнав внимание на делот со благо.

Вервај, на сите животните ни имаат изедено нешто шо не треба и океј е. Некогаш не можиш да го дочуваш.

Сакам да кажам дека неодамна другарка ми читаше листа на работи шо можиме да смениме во рутина и онака таа чита јас ѝ велам: "ова за тебе". За друго та ми вели исто. Шо сериозно, шо на мајтап за тизинг на мааните шо ги имаме. Ама едно ми остана така в памет шо знам дека сабајле штом станам ќе го заборам се дур вака пред спиење не ми текни пак. Чита: "намалвање интернет користење. Ова за тебе, не негирај" и одма продолжва да чита следно.

Шо е право право е.

Дури и Гугл ми пушта "тајни" пораки:
    Screenshot_2020-01-25-00-15-17-869_com.android.chrome.jpg

17. bicycle

bicycle Форумски идол

Ама му се запнавте на @Billy Idol
    Мојот мачор еднаш се обиде да јаде еклер, прелиен со многу чоколадо го фатив на дело на маса како се оближува а еклерот беше преполовен.
    Поминаа 2 години, уште жив и здрав е.

Добро утро, сабота е, ќе се препелкам уште малку во кревет, па ќе се фатам за работа.

Хев а најс деј.

18. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

За Мајушвиц му се фатија на човекот :doh:. Сакало чоколадо ете, душичка, ајде сеа да го распнеме човеков.

@Billy Idol , не смее никој да те чепне, ако има нешто барај ме :^)

eliesaab, cresa-jagoda, M&M and 8 others like this.
  19. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Добро утро, имајте убав ден:)

eliesaab, Rama and nextredstyle like this.
  20. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Да беше жив денес ќе наполнеше 39г
    Беше еден од најголемите амбасадори на Македонија
    Имаше љубов и насмевка за сите нас
    Целиот Балкан ти се поклони
    Вечен си генерацио
    Вечна ти Слава Тоше Проески!

piglet1, cresa-jagoda, Rama and 12 others like this.