Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Најсреќна мила♡

LejlaD and honey.11 like this.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Кај бев слаба, сега со секојдневно возење точак ослабнав 4 кила за 2ипол месеци. Ќе мора малце да паузирам иако ми е најубавата физичка активност периодов...:u: Или пак да возам до 10км макс во ден колку за воздух да ме фати:sweat:

3. teaiva

teaiva Истакнат член

Имав заборавено колку е Скопје прекрасно во лето,посебно вечерите,возењето велосипед на кеј до плоштад и одмарањето на клупите ,со шумот на фонтаните.Преубавиот мирис на печени пченки и крофнички.Па одолеј им ако можеш.Паркот кој мислам никогаш не бил толку жив и раздвижен ,целосно осветлен,уживанција за секого.По поминати над 15км со мерак човек да заспие .

4. noteforself

noteforself Истакнат член

Не сум човек кој лесно се нервира, но досадни луѓе, да не речам пијавици, ме вадат од такт. Нема потреба да ми пишуваш 1000 пораки дневно и да ми звониш на тел цело време, имај малку осет бре|(

5. Anie93

Anie93 Популарен член

леле даа, мирисот на печена пченка баш денес најмногу го осетив:inlove:

teaiva likes this.
  6. Shelea

Shelea Форумски идол

Добро утро и за 5 дена иако би требало да славам роденден, мене не ми се полнат 33.

Што мајка барам да полнам 33, кога годинава е ваква?

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Прошетав утрово покрај езеро, намерно од 6 за да избегнам гужви. Комуналните служби уште не беа поминати.
    За ѓубрето не зборувам, го видовте. Луѓе, местата околу плажите се полни со ГОМНА и тоалетна хартија, и бебешки пелени. Умрев од повраќање цело утро.

Гаден, гаден народ.

Абре како живеете сами со себе?

Тоа е оној феномен - сум платил, нека збираат по мене. Гадови смрдени.

Last edited: Aug 3, 2020
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Кога се распаѓав ја читав Прекрасни руини, не многу добро четиво, онака, лесно, на една плажа, така автентична, убава, во Грција, но ко Италија, во сред градче, но сами на плажа. Душата ми беше пеплосана, чекавме само. Но тој ден беше еден од поубавите кои се имаа случено.
    Насловот ме најде сам. Тогаш, бев руина, дали прекрасна или не, не знам, ама бев сигурно нешто налик распадната куќа во која се родила баба ми.

Сега што да читам согласно чуствата?
    Нема такво нешто. Се обидов да најдам.

Нејсе, така интимно доживувам ствари. Одмор на пример за мене е приватна работа, интимна, со други, никогаш. Вечера во ресторан, исто. Мирно, он си брцка во чинијата смирено, го набљудувам, си ќутиме, ме набљудува, ќе си кажеме некој шеќерен збор, грижа, коментар за храната и толку. И уште неколку такви работи...
    Можда сум интроверт до болка, ама падемијава не донесе тука од екстровертите и нивните потреби. Не можам да разберам луѓе со прашање, сами?? Да, и? Еее досадно ќе ви е. Никогаш не ни е. Никогаш.
    За 15 дена ќе биде интресно.

Бтв, внимавајте на луѓе кои за што и да правите што може да биде убаво, ви даваат "совети". Да, ок е да ве советува некој некогаш, но добрите совети чинат искрено пријателство, поделени болки, поминати убави моменти или некој анонимус сретнат на автобуска или аеродром или кај год уз пролаз, што нема никакви емоции за вас и нема никогаш да сте си нешто во животот - тука можда и да има тежина советот. Но ... се останато е заебанција со вашиот ум. И најчесто е придружено со - еее да имаше мене некој така да ми каже, ко тебе јас сега. Ред алерт, една од многуте. Ај што никој не побарал совет, туку и треба да си благодарен за истиот. Од истиот човек кој сака само да гувее во една точка, кој ништо не направил и стекнал само со своите две раце без ничија помош, што создава конфузија секогаш, што пали, па после се јавува како пожарникар кој гаси.

И молчете, молчете за се што ви е убаво. Луѓето не ве сакаат среќни, особено ако ве запознале во тешка фаза во вашиот живот. Трагите од таквите луѓе се како опекотини од медуза.
    Добри намери, рака за помош, а всушност...

А кога сум кај опекотини, за кладба вчера дали е нане или е коприва, уште ме пече раката. А да биде покомично, мајка ми се јави у тој момент и и раскажува, а она вика од таму - кјуриозити килд д кет!!!!
    А знаев дека е коприва, и мислев ќе ја фатам на "тактичко" место и се зезнав. Е така сум и со луѓето, ем знам, ем...ама доброто е што позади навистина имаше нане.

9. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Морам тука да одговорам да не ни ги избришат мислењата за оф топик :lol:

Сицилија и Костиера Амалфитана највеќе ми одговараат :lol: Ако има некој кандидат слободно сподели :rofl:

teaiva and Abeja like this.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Знаете што е 'Голема домаќинка' ?
    Јас!

... голема сум :muscle:

tinka-mace, Sahlene, hermosa and 6 others like this.
  11. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Зошто луѓето не си ја гледаат својата работа и својот живот? Што ги занима што прават другите? Е ова никогаш нема да го сфатам.

12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Зошто никој не ми кажа дека луѓе што ме следат можат да видат што лајкнувам и требаше денеска случајно да дознаам на обратен начин? (lalala)

*Amethyst* likes this.
  13. eliesaab

eliesaab Популарен член

@gjoker4e ме потсети баш за муабетот од вчера. Зборам нешто како треба да накачам и симпатијата ми вели супер си. Ама толку, ми се пресече денот скроз од други глупости и не можев ко човек да се израдувам. Да се покаже де детево, иначе лошо му се пишува. :rofl:

*Amethyst*, teaiva and gjoker4e like this.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Убава мисла само што никој нема да ја примени.
    B0451959-438E-4806-B451-5984DD139D34.jpeg

Нажалост...

15. prominent

prominent Форумски идол

Да знаев дека можеби те гледам за последен пат, немаше да постапам така.
    Од каде би знаела дека ќе биде вака. Знам дека ништо не зависеше од мене, но сепак...
    Ми фалиш, пријателке. Ти ми беше една од ретките во чие друштво се чувствував удобно, разбрано, среќно. До некое следно видување, некогаш и некаде...

16. bicycle

bicycle Форумски идол

Од заспана убавица сум само заспана.

17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Гледајќи огласи за работа, наидов на еден што е од хуман карактер, па сакам да го споделам и тука. Бараат лице или семејство кое само треба да му биде друштво на стар човек. Во Охридско. Линк тука.
    Искрено се надевам дека некој ќе се пријави. ♡

poi, ЕденЧлен and Ste Fani Ja like this.
  18. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Пре би била сама цел живот него ли со срање чоек до мене, или да бидам со некој колку да се рече дека имам партнер.

19. referentka

referentka Moderator Staff Member

Една слика, илјада.зборови.
    FB_IMG_1596473393214.jpg
    Она кога си "пун себе" .
    Кога мислиш дека си нај добар
    Кога сакаш да си над сите а всушност целиот си шминка.

..остави нека те пофали друг, така фалбата повеќе значи:)

20. Ste Fani Ja

Ste Fani Ja Истакнат член

Од луѓе, оние кои и се восхитуваат на месечината и со занес гледаат во неа. :l: