Кај бев слаба, сега со секојдневно возење точак ослабнав 4 кила за 2ипол месеци. Ќе мора малце да паузирам иако ми е најубавата физичка активност периодов... Или пак да возам до 10км макс во ден колку за воздух да ме фати
Имав заборавено колку е Скопје прекрасно во лето,посебно вечерите,возењето велосипед на кеј до плоштад и одмарањето на клупите ,со шумот на фонтаните.Преубавиот мирис на печени пченки и крофнички.Па одолеј им ако можеш.Паркот кој мислам никогаш не бил толку жив и раздвижен ,целосно осветлен,уживанција за секого.По поминати над 15км со мерак човек да заспие .
Не сум човек кој лесно се нервира, но досадни луѓе, да не речам пијавици, ме вадат од такт. Нема потреба да ми пишуваш 1000 пораки дневно и да ми звониш на тел цело време, имај малку осет бре
Добро утро и за 5 дена иако би требало да славам роденден, мене не ми се полнат 33. Што мајка барам да полнам 33, кога годинава е ваква?
Прошетав утрово покрај езеро, намерно од 6 за да избегнам гужви. Комуналните служби уште не беа поминати. За ѓубрето не зборувам, го видовте. Луѓе, местата околу плажите се полни со ГОМНА и тоалетна хартија, и бебешки пелени. Умрев од повраќање цело утро. Гаден, гаден народ. Абре како живеете сами со себе? Тоа е оној феномен - сум платил, нека збираат по мене. Гадови смрдени.
Кога се распаѓав ја читав Прекрасни руини, не многу добро четиво, онака, лесно, на една плажа, така автентична, убава, во Грција, но ко Италија, во сред градче, но сами на плажа. Душата ми беше пеплосана, чекавме само. Но тој ден беше еден од поубавите кои се имаа случено. Насловот ме најде сам. Тогаш, бев руина, дали прекрасна или не, не знам, ама бев сигурно нешто налик распадната куќа во која се родила баба ми. Сега што да читам согласно чуствата? Нема такво нешто. Се обидов да најдам. Нејсе, така интимно доживувам ствари. Одмор на пример за мене е приватна работа, интимна, со други, никогаш. Вечера во ресторан, исто. Мирно, он си брцка во чинијата смирено, го набљудувам, си ќутиме, ме набљудува, ќе си кажеме некој шеќерен збор, грижа, коментар за храната и толку. И уште неколку такви работи... Можда сум интроверт до болка, ама падемијава не донесе тука од екстровертите и нивните потреби. Не можам да разберам луѓе со прашање, сами?? Да, и? Еее досадно ќе ви е. Никогаш не ни е. Никогаш. За 15 дена ќе биде интресно. Бтв, внимавајте на луѓе кои за што и да правите што може да биде убаво, ви даваат "совети". Да, ок е да ве советува некој некогаш, но добрите совети чинат искрено пријателство, поделени болки, поминати убави моменти или некој анонимус сретнат на автобуска или аеродром или кај год уз пролаз, што нема никакви емоции за вас и нема никогаш да сте си нешто во животот - тука можда и да има тежина советот. Но ... се останато е заебанција со вашиот ум. И најчесто е придружено со - еее да имаше мене некој така да ми каже, ко тебе јас сега. Ред алерт, една од многуте. Ај што никој не побарал совет, туку и треба да си благодарен за истиот. Од истиот човек кој сака само да гувее во една точка, кој ништо не направил и стекнал само со своите две раце без ничија помош, што создава конфузија секогаш, што пали, па после се јавува како пожарникар кој гаси. И молчете, молчете за се што ви е убаво. Луѓето не ве сакаат среќни, особено ако ве запознале во тешка фаза во вашиот живот. Трагите од таквите луѓе се како опекотини од медуза. Добри намери, рака за помош, а всушност... А кога сум кај опекотини, за кладба вчера дали е нане или е коприва, уште ме пече раката. А да биде покомично, мајка ми се јави у тој момент и и раскажува, а она вика од таму - кјуриозити килд д кет!!!! А знаев дека е коприва, и мислев ќе ја фатам на "тактичко" место и се зезнав. Е така сум и со луѓето, ем знам, ем...ама доброто е што позади навистина имаше нане.
Спојлер Морам тука да одговорам да не ни ги избришат мислењата за оф топик Сицилија и Костиера Амалфитана највеќе ми одговараат Ако има некој кандидат слободно сподели
Зошто луѓето не си ја гледаат својата работа и својот живот? Што ги занима што прават другите? Е ова никогаш нема да го сфатам.
Зошто никој не ми кажа дека луѓе што ме следат можат да видат што лајкнувам и требаше денеска случајно да дознаам на обратен начин?
@gjoker4e ме потсети баш за муабетот од вчера. Зборам нешто како треба да накачам и симпатијата ми вели супер си. Ама толку, ми се пресече денот скроз од други глупости и не можев ко човек да се израдувам. Да се покаже де детево, иначе лошо му се пишува.
Да знаев дека можеби те гледам за последен пат, немаше да постапам така. Од каде би знаела дека ќе биде вака. Знам дека ништо не зависеше од мене, но сепак... Ми фалиш, пријателке. Ти ми беше една од ретките во чие друштво се чувствував удобно, разбрано, среќно. До некое следно видување, некогаш и некаде...
Гледајќи огласи за работа, наидов на еден што е од хуман карактер, па сакам да го споделам и тука. Бараат лице или семејство кое само треба да му биде друштво на стар човек. Во Охридско. Линк тука. Искрено се надевам дека некој ќе се пријави. ♡
Пре би била сама цел живот него ли со срање чоек до мене, или да бидам со некој колку да се рече дека имам партнер.
Една слика, илјада.зборови. Она кога си "пун себе" . Кога мислиш дека си нај добар Кога сакаш да си над сите а всушност целиот си шминка. ..остави нека те пофали друг, така фалбата повеќе значи