Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Е.

2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Last edited: Nov 3, 2020
    Feminka22 likes this.
  3. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Не е. Страв може да се има од куче или змија, евентуално кобра. Од вируси и разни тракаташки немаме страв.

4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Тогаш зошто ти стана personality trait? Извини, зошто им станува* personality trait? Пошто ако заминиш во длабока негација, основата е страв. А можиш од се и сешто да се плашиш, рационално или не. Се тешиш дека не е страшно, или не е вистинско за немирот да се смири. Има еден муабет, сите не верват во корона дур тој во редот зад нив не се закашла.

5. Mantub

Mantub Форумски идол

Нели? Претерано зборување дека не се плашат, само делува колку се исплашени :)

6. marlonbrando69

Ако се плашам, ќе седам дома, нема да излегувам, ќе стискам лајкови на министерот за задгробен живот, ќе носам маска и дома и кога се бањам. Наспроти тоа, секој ден минувам граница, пишувам со исто пенкало кое го фаќаат најмалку 300 луѓе во еден ден, не носам маска, не дезинфицирам раце, ги мијам пред да јадам. Од куче се плашам, зстоа што имам 4 убоди од заби на ногата. Да потенцирам, не се плашам дали кучето имало бактерии или вируси на забите и дали че ми пренесе нешто, туку се плашам од тоа колку ќе ме стисни со забите.
    Има разлика.

7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Тоа што не носиш маска е израз само на себичност и никаква емпатија кон другите.А дали миеш раце не ми е гајле.

8. marlonbrando69

Ко преживи , причаче.

9. Lella

Lella Форумски идол

,,Не се плашам од вирус затоа што уште не сум се заразил". :inlove:

10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Океј ај да ти објаснам длабоко негирање шо значи.

Толку се уплаши, шо ментално не можи да го процесираш. Тоа створа толкав стрес, шо фаза за справување е "негација". Така се вика. Толку силна фаза можи да е шо буквално одиш во друг екстрем и се убедваш во спротивното. Значи ти верваш дека не е страшно, си се убедил дека не е страшно за да намалиш на примарен стрес, несвесно, шо сега "не се плашиш", а уствари се работи за длабоко вкоренет страв превиткан во негација. Психологија 101.

Не зборам за тебе де, примерот е таков јер ти се зеде како пример шо прајш. Ова е исто така опасно оти оди со ризични однесувања. Пример имам лоша болест, ама толку ме плаши фактор дека ќе умрам, шо јас живеам како да немам болеста и се осеќам "подобро", а се шо работам е против моето здравје. Ама јас сум убедена дека е подобро. Ова е многу чест случај кај одредени пациенти.

11. Celltica

Celltica Форумски идол

Па да ти кажам колку енергија вложуваш во пишување на форуми за маскиве, не ми се верува да имаш време за излагање.

12. marlonbrando69

kiss да видиш дека сум надвор
    16044069895786099054166112280389.jpg

13. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Не разбирам што уствари сакаш да покажиш и да докажиш. "Види ме колку сум јак?" Ако сакаш сепак да докажиш колку си паметен во врска со вирусов ако немаш специјализирано Инфективна медицина/Микробиологија/Епидемиологија не ти верувам на ова што го кажваш. (lalala)

thelittle17, tinka-mace and Angie1432 like this.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Сдк со закон да се забрани менување аватар. ]:)
    Од сите страни денес папагали:drunk:

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Oooops, that's my fault :D
    А гледам и викам "кога ли сум го пишала мислењево, не е тоа мој стил" :D

16. irrelevant

irrelevant Популарен член

Јако е ова со чипирањето, секогаш кога ќе прочитам таков коментар од некој параноик одма си правам филмчиња во памет и сама се кикотам ко будала.

Некој 30 години, никогаш не работел, живее кај неговите и оди на вакцина и го чипираат некои матни високи класи отмени бизнисмени и научници на кои мозокот им работи 40% и сакаат да го сотрат човештвото и седат пред некој огромен екран и гледаат овој нашиов што прави, се разбира преку чипот. И дремат сега до 14 часот зошто спие тој до тогаш, се досадуваат, чепкаат по мобилните и кога ќе стане го гледаат, си го секне носот во лабаво, не мие заби, ни раце, лице никако, зема стотка од мајка му и цел ден седи на кафе со мало еспресо. И чекаат сега тие, чим е чипиран за нешто мора да е чипиран. И овој ,му вели на другар му абе брат чипирани сме што сакаат ќе прават со нас, се не гледаат што правиме и буууум наеднаш му експлодира главата зошто овие на екранот слушнаа и се стресоа дека некој ги провали и дозна за теоријата. Мислам хахахахах.

17. honey.11

honey.11 Истакнат член

Имајте убав ден, каде и да сте македончињА

Screenshot_20201103-162739_Chrome.jpg

Feminka22 likes this.
  18. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Моментот кога спремаш храна за Фемина Инстаграм и некоја гладна рака сака да ти брцне во чинијата, да ти расипе декорација... tenor (1).gif

Idedemja, mssuniquee, Herrera and 7 others like this.
  19. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Полесно ќе ми е голи слики да ми најде некој, отколку плеј листава да ми ја види.

20. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Каква врска има тоа што терористот имал македонско државјанство (исто како и австриско) со тоа дека Северна(?) е извор на тероризмот во Европа?
    Дали нешто пропуштам, оти не наоѓам поврзаност помегу овие две работи? Зошто Австрија не е изворот на пример... ако претпоставуваме дека изворот е во овој терористички напад:D:D