Браво Северна, центарот на светот и изворот на тероризмот во Европа https://netpress.com.mk/avstri-a-po...eklo-od-makedoni-a-i-e-osuduvan-za-terorizam/ https://www.reuters.com/article/us-...ected-islamist-attack-in-vienna-idUSKBN27J0EN Комунисти, вратете се, се ви е простено
Не е. Страв може да се има од куче или змија, евентуално кобра. Од вируси и разни тракаташки немаме страв.
Тогаш зошто ти стана personality trait? Извини, зошто им станува* personality trait? Пошто ако заминиш во длабока негација, основата е страв. А можиш од се и сешто да се плашиш, рационално или не. Се тешиш дека не е страшно, или не е вистинско за немирот да се смири. Има еден муабет, сите не верват во корона дур тој во редот зад нив не се закашла.
Ако се плашам, ќе седам дома, нема да излегувам, ќе стискам лајкови на министерот за задгробен живот, ќе носам маска и дома и кога се бањам. Наспроти тоа, секој ден минувам граница, пишувам со исто пенкало кое го фаќаат најмалку 300 луѓе во еден ден, не носам маска, не дезинфицирам раце, ги мијам пред да јадам. Од куче се плашам, зстоа што имам 4 убоди од заби на ногата. Да потенцирам, не се плашам дали кучето имало бактерии или вируси на забите и дали че ми пренесе нешто, туку се плашам од тоа колку ќе ме стисни со забите. Има разлика.
Тоа што не носиш маска е израз само на себичност и никаква емпатија кон другите.А дали миеш раце не ми е гајле.
Океј ај да ти објаснам длабоко негирање шо значи. Толку се уплаши, шо ментално не можи да го процесираш. Тоа створа толкав стрес, шо фаза за справување е "негација". Така се вика. Толку силна фаза можи да е шо буквално одиш во друг екстрем и се убедваш во спротивното. Значи ти верваш дека не е страшно, си се убедил дека не е страшно за да намалиш на примарен стрес, несвесно, шо сега "не се плашиш", а уствари се работи за длабоко вкоренет страв превиткан во негација. Психологија 101. Не зборам за тебе де, примерот е таков јер ти се зеде како пример шо прајш. Ова е исто така опасно оти оди со ризични однесувања. Пример имам лоша болест, ама толку ме плаши фактор дека ќе умрам, шо јас живеам како да немам болеста и се осеќам "подобро", а се шо работам е против моето здравје. Ама јас сум убедена дека е подобро. Ова е многу чест случај кај одредени пациенти.
Па да ти кажам колку енергија вложуваш во пишување на форуми за маскиве, не ми се верува да имаш време за излагање.
Не разбирам што уствари сакаш да покажиш и да докажиш. "Види ме колку сум јак?" Ако сакаш сепак да докажиш колку си паметен во врска со вирусов ако немаш специјализирано Инфективна медицина/Микробиологија/Епидемиологија не ти верувам на ова што го кажваш.
Јако е ова со чипирањето, секогаш кога ќе прочитам таков коментар од некој параноик одма си правам филмчиња во памет и сама се кикотам ко будала. Некој 30 години, никогаш не работел, живее кај неговите и оди на вакцина и го чипираат некои матни високи класи отмени бизнисмени и научници на кои мозокот им работи 40% и сакаат да го сотрат човештвото и седат пред некој огромен екран и гледаат овој нашиов што прави, се разбира преку чипот. И дремат сега до 14 часот зошто спие тој до тогаш, се досадуваат, чепкаат по мобилните и кога ќе стане го гледаат, си го секне носот во лабаво, не мие заби, ни раце, лице никако, зема стотка од мајка му и цел ден седи на кафе со мало еспресо. И чекаат сега тие, чим е чипиран за нешто мора да е чипиран. И овој ,му вели на другар му абе брат чипирани сме што сакаат ќе прават со нас, се не гледаат што правиме и буууум наеднаш му експлодира главата зошто овие на екранот слушнаа и се стресоа дека некој ги провали и дозна за теоријата. Мислам хахахахах.
Моментот кога спремаш храна за Фемина Инстаграм и некоја гладна рака сака да ти брцне во чинијата, да ти расипе декорација...
Каква врска има тоа што терористот имал македонско државјанство (исто како и австриско) со тоа дека Северна(?) е извор на тероризмот во Европа? Дали нешто пропуштам, оти не наоѓам поврзаност помегу овие две работи? Зошто Австрија не е изворот на пример... ако претпоставуваме дека изворот е во овој терористички напад