Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. staycalm

staycalm Форумски идол

После 10 минути пишување мислење, вметнување слики и 300 глупости, несакајќи направив релоад. Госпо здравје да му даде на тој што направил да се зачувува во драфт напишаното, oти ќе полудев. :D

Last edited: May 5, 2022
    Lella, KateKane, GirlRose and 2 others like this.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Денес за прв пат осетив како е да си граѓанин од втор ред во своја држава, се чувствувам толку мизерно и дискриминирано, како ѓубре да сум..

3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Охо значи си пораснала. Добредојде во светот на криминал и непревда. Навикнувај се.

prashinka and Indiegurl like this.
  4. kockakockica@

kockakockica@ Активен член

Сакам да кажам, но неможам да пронајдам соодветни зборови ...да, ќе оставам секој да си доживее на своја кожа, сопственото искуство и оној филинг, не се опишуваат ни 50% со употреба на зборови ...
    :*

5. KateKane

KateKane Форумски идол

Сеа коа идев на работа на пешачки поминуваат мајка и девојка со посебни потреби, имаше проблеми со одот, едната нога ја кривеше и едвај некако се движеше.

Си поминуваат регулар на пешачки. Се доближува кола и им свири еден дебил со сета сила, ај што сите не вознемири, го вознемири и девојчето, а се гледаше дека не е добро. Ај што нема предност он тука, ај што е грд и глуп ко кур, туку што не перцепира дека тоа што го прави не е добро.

Една работа иам да кажам.

Пичка ви матер на сите вакви, да цркнете, грам емпатија неам за вас, да ви се изнапцујам се што имате свето, мрш, ѓубриња.

И вие и сите оние идиоти што ве бранат кога ќе го удрите човек со тоа количињата ваши бугарски и ќе го усмртите и ќе ве жалаат оти не сте сакале.

Мрш, да цркнете.

6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Ми фали времето кога цела фамилија чекавме Евровизија да гледаме. Уствари ми фали детството. :)

7. Jana♡

Jana♡ Нов член

Ќе ме засака ли некогаш некој вистински? Не верувам веќе во љубов.
    Какво време дојде, љубов нема, се е лажно.

8. Beautyyou

Beautyyou Активен член

Колку е одвратен овој лажен инстаграмски живот. Сите најшетани, најпаметни, најисфилтрирани, најзаљубени, се нај они биле.

Признавам дека социјалните мрежи ми правеа депресија. Додека јас немав пари да излегувам секој втор ден, а на инстаграм гледав слики од цели софри паѓав во депресија.
    Додека јас седев дома без пријатели и сингл, гледав луѓе како излегуваат цело време со пријателите, дечковците им прават секакви изненадувања, им купуваат се и сешто, заедно патуваат.
    Додека јас не сум излегла со години од државава, тие и во сред пандемија отидоа уз дуж и попреку, цела Европа и пошироко ја видоа.
    Додека јас не сум си купила ништо ново, тие постојано сликаа како се на шопинг.

Во живо сите се жалат дека немаат пари, дека се несреќни, дека е тежок животот. Но, сликата на социјалните мрежи е поинаква. Деактивирав се и веќе не сакам да ја гледам таа лажна среќа и лажен живот на сите. Одвратно.

А, да и преку глава од тие досадни инфлуенсерки. На кого му се потребни нивните совети?

hermosa, BoniBons, Rosall and 9 others like this.
  9. Bella*

Bella* Популарен член

„Ајде, ајде, одиме да ги средиме нештата“ !

10. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Friends Don't Lie.

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Тоа што некој одлучил да сподели одредени убави моменти на инстаграм не значи ниту дека е фејк, ниту дека лаже, ниту дека нема реални проблеми. :)

Limpan, Amellie13, christinnn and 8 others like this.
  12. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Јас сигурно нема да ги објавам апчињата што ги пијам. Али не сум и таква да глумам дека се ми е сјајно.
    Си кажувам понекогаш. Ама не сите може да прифатат некој постојано да им се жали.

13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ова со social media is not real отиде до таму да ти вадат све низ нос што постираш.

Имав објавено едно селфи и другарка што ми е поблиска и ме знае нормално и во живо онака ми кажа низ муабет еј баш ти е чисто и убаво лицето. И сега она ме знае ама некој таму ќе рече - а оваа филтри користи, фејк е, не може вака чисто лице да има.

14. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Те сфаќам многу, сум имала таков период, ама не можи другите да се криви за нашиот живот. Фокусирај се како да ја смениш твојата состојба, а не како им е на другите.
    Сум се трескала и јас од земја кога сите ќе одат на продолжен викенд со дечкото, а мојот мораше да работи километри далеку од мене. Ама ништо не добив, само нервози.
    Ме маваше депресија и секој викенд кога дремев дома оти немав ни пари сопствени ни друштво за така. Ама сега повеќе го ценам кафето на балкон со другарка за цел живот.

За време на пандемија дуж и попреку ја видов цела Европа и кладов по некое сликче. И сите ваков коментар имаа, се изнашета блазесити. А ниедна слика не кладов за да речат блазесити, кладов оти ми беше ќеф, оти мислев цел живот ќе седам во четири ѕида.
    Плус никогаш не знаеш како му е на тој од другата страна.

Не сакам мотивациони говори ни па побара мислење, ама не ги сфаќајте толку сериозно социјалните мрежи.

flower30, sweet-cherry, Alm. and 4 others like this.
  15. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Не ми се верува дека игралиштето во основното училиште Киро Глигоров нема повеќе да им е достапно на децата.

Директорката се одлучила да им го издаде на Форца, со образложение дека тоа игралиште било на ОПШТИНАТА, а не на децата. (facepalm)

16. Celltica

Celltica Форумски идол

М и з е р и ј а.

17. KateKane

KateKane Форумски идол

Дај бе нека не рокне нешто, нек ни ебе матер, не заслужуваме да постоиме, значи нема дно што го немаме пробушено.

18. fana

fana Форумски идол

Епа ако е на општината не е нејзино да го дава на кој сака.
    Смрдла:puke:

theowndemon and Waverly Raven like this.
  19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Им се соопштува на сите кога ќе видат девојче да купува кондоми у маркет или аптека дека нема нив да ги ебе и затоа нема што да зјапаат у девојчето зачудени и намрштени.
    Фала многу, пријатно:*

hermosa, BoniBons, prashinka and 5 others like this.
  20. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Мојот бивши фаќа се грди и погрди девојки.Сега си ја ставил на стори девојка му и јас ја лајкнав. Баш би сакала да можам да му го видам изразот :rofl:
    Некогаш стварно ме фаќаат немормалните…:emo: