Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    25.968
    После 10 минути пишување мислење, вметнување слики и 300 глупости, несакајќи направив релоад. Госпо здравје да му даде на тој што направил да се зачувува во драфт напишаното, oти ќе полудев. :D

Последна измена: 5 мај 2022
    На Lella, KateKane, GirlRose и 2 други им се допаѓа ова.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.634
    Денес за прв пат осетив како е да си граѓанин од втор ред во своја држава, се чувствувам толку мизерно и дискриминирано, како ѓубре да сум..

3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.904
    Допаѓања:
    18.789
    Охо значи си пораснала. Добредојде во светот на криминал и непревда. Навикнувај се.

На prashinka и Indiegurl им се допаѓа ова.
  4. kockakockica@

kockakockica@ Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    249
    Сакам да кажам, но неможам да пронајдам соодветни зборови ...да, ќе оставам секој да си доживее на своја кожа, сопственото искуство и оној филинг, не се опишуваат ни 50% со употреба на зборови ...
    :*

5. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    63.292
    Сеа коа идев на работа на пешачки поминуваат мајка и девојка со посебни потреби, имаше проблеми со одот, едната нога ја кривеше и едвај некако се движеше.

Си поминуваат регулар на пешачки. Се доближува кола и им свири еден дебил со сета сила, ај што сите не вознемири, го вознемири и девојчето, а се гледаше дека не е добро. Ај што нема предност он тука, ај што е грд и глуп ко кур, туку што не перцепира дека тоа што го прави не е добро.

Една работа иам да кажам.

Пичка ви матер на сите вакви, да цркнете, грам емпатија неам за вас, да ви се изнапцујам се што имате свето, мрш, ѓубриња.

И вие и сите оние идиоти што ве бранат кога ќе го удрите човек со тоа количињата ваши бугарски и ќе го усмртите и ќе ве жалаат оти не сте сакале.

Мрш, да цркнете.

На Gosh, Mikha4, Принцезичка1 и 31 други им се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Ми фали времето кога цела фамилија чекавме Евровизија да гледаме. Уствари ми фали детството. :)

На GIGI69, izabela.nik, BoniBons и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Jana♡

Jana♡ Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    9
    Ќе ме засака ли некогаш некој вистински? Не верувам веќе во љубов.
    Какво време дојде, љубов нема, се е лажно.

На Принцезичка1, hermosa, Rosall и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Beautyyou

Beautyyou Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    117
    Колку е одвратен овој лажен инстаграмски живот. Сите најшетани, најпаметни, најисфилтрирани, најзаљубени, се нај они биле.

Признавам дека социјалните мрежи ми правеа депресија. Додека јас немав пари да излегувам секој втор ден, а на инстаграм гледав слики од цели софри паѓав во депресија.
    Додека јас седев дома без пријатели и сингл, гледав луѓе како излегуваат цело време со пријателите, дечковците им прават секакви изненадувања, им купуваат се и сешто, заедно патуваат.
    Додека јас не сум излегла со години од државава, тие и во сред пандемија отидоа уз дуж и попреку, цела Европа и пошироко ја видоа.
    Додека јас не сум си купила ништо ново, тие постојано сликаа како се на шопинг.

Во живо сите се жалат дека немаат пари, дека се несреќни, дека е тежок животот. Но, сликата на социјалните мрежи е поинаква. Деактивирав се и веќе не сакам да ја гледам таа лажна среќа и лажен живот на сите. Одвратно.

А, да и преку глава од тие досадни инфлуенсерки. На кого му се потребни нивните совети?

На hermosa, BoniBons, Rosall и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    „Ајде, ајде, одиме да ги средиме нештата“ !

10. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.939
    Friends Don't Lie.

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.858
    Допаѓања:
    41.174
    Тоа што некој одлучил да сподели одредени убави моменти на инстаграм не значи ниту дека е фејк, ниту дека лаже, ниту дека нема реални проблеми. :)

На Limpan, Amellie13, christinnn и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    2.568
    Јас сигурно нема да ги објавам апчињата што ги пијам. Али не сум и таква да глумам дека се ми е сјајно.
    Си кажувам понекогаш. Ама не сите може да прифатат некој постојано да им се жали.

13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.913
    Допаѓања:
    23.827
    Ова со social media is not real отиде до таму да ти вадат све низ нос што постираш.

Имав објавено едно селфи и другарка што ми е поблиска и ме знае нормално и во живо онака ми кажа низ муабет еј баш ти е чисто и убаво лицето. И сега она ме знае ама некој таму ќе рече - а оваа филтри користи, фејк е, не може вака чисто лице да има.

На Traveler91, Limpan, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.294
    Те сфаќам многу, сум имала таков период, ама не можи другите да се криви за нашиот живот. Фокусирај се како да ја смениш твојата состојба, а не како им е на другите.
    Сум се трескала и јас од земја кога сите ќе одат на продолжен викенд со дечкото, а мојот мораше да работи километри далеку од мене. Ама ништо не добив, само нервози.
    Ме маваше депресија и секој викенд кога дремев дома оти немав ни пари сопствени ни друштво за така. Ама сега повеќе го ценам кафето на балкон со другарка за цел живот.

За време на пандемија дуж и попреку ја видов цела Европа и кладов по некое сликче. И сите ваков коментар имаа, се изнашета блазесити. А ниедна слика не кладов за да речат блазесити, кладов оти ми беше ќеф, оти мислев цел живот ќе седам во четири ѕида.
    Плус никогаш не знаеш како му е на тој од другата страна.

Не сакам мотивациони говори ни па побара мислење, ама не ги сфаќајте толку сериозно социјалните мрежи.

На flower30, sweet-cherry, Alm. и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    14.131
    Не ми се верува дека игралиштето во основното училиште Киро Глигоров нема повеќе да им е достапно на децата.

Директорката се одлучила да им го издаде на Форца, со образложение дека тоа игралиште било на ОПШТИНАТА, а не на децата. (facepalm)

На BoniBons, theowndemon, MeowMeow и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    М и з е р и ј а.

На theowndemon, Waverly Raven и KateKane им се допаѓа ова.
  17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    63.292
    Дај бе нека не рокне нешто, нек ни ебе матер, не заслужуваме да постоиме, значи нема дно што го немаме пробушено.

На christinnn, theowndemon, Waverly Raven и 2 други им се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.329
    Допаѓања:
    119.258
    Епа ако е на општината не е нејзино да го дава на кој сака.
    Смрдла:puke:

На theowndemon и Waverly Raven им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.913
    Допаѓања:
    23.827
    Им се соопштува на сите кога ќе видат девојче да купува кондоми у маркет или аптека дека нема нив да ги ебе и затоа нема што да зјапаат у девојчето зачудени и намрштени.
    Фала многу, пријатно:*

На hermosa, BoniBons, prashinka и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    2.568
    Мојот бивши фаќа се грди и погрди девојки.Сега си ја ставил на стори девојка му и јас ја лајкнав. Баш би сакала да можам да му го видам изразот :rofl:
    Некогаш стварно ме фаќаат немормалните…:emo:

На Принцезичка1 и Meralis им се допаѓа ова.