Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Избегав од работа каде бев премалку платена, каде имаше и лицемерие(ама кај го нема) и дојдов на работа каде што нема работна атмосфера а платата ми е 50%повеќе.
    Уште на самиот почеток реков имам искуство околу 9медеци. Овде кај што сум и таму кај што бев позицијата ми е иста но овде се работи на сосем поинаков начин со многу повеќе апарати машини, претпазливост, и внимателност. И муабетот беше ќе мадокнадуваме ти со твоето знаење од таму, ќе се вклопиме сите. Но воопшто не е така, иако нагласив дека незнам многу работи еден од газдата ме гледа на криво, ми се развика на низок тон, но доволно за мене. Демек искуство имаш.....си дојдов дома и плачев. Еве да имам прилика ќе одам странство и чистач ако треба ќе сум. Смачено ми е од македонски газди. Значи нагласив на почеток, немам богато искуство. Кај нас ако се работеше на еден начин, тука уште на три.
    И ми вика некни цел ден работевме ти покажавме. И сега од страв трема и вакво понашање следен пат нема ни да сакам да работам со него. Таква сум, неможам, следен пат уште постегната, и во тоа што ќе го знам ќе го утнам. Зошто мора вакво понашање, зошто..... До мене ли е се прашувам

cresa-jagoda, Emy867, Vil and 9 others like this.
  2. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Не е до тебе газдите тука се апсолутна тиња. Не е во тебе проблемот.

Nausicaa, Angie1432 and Bellaa1234 like this.
  3. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Многу никакво се чуствувам. Не ми се работи. Одам на сила. А истиот вели работата треба од срце да ја сакате за да не ви е мачно и да прашувате се. А како да прашувам кога едвај дишам. Ме понижија ептен никакво ,, демек искуство имаш,, и после како ништо да не било.
    А реков јас таму работев вака и вака, тоа имаше тоа не. Се покајав што реков дека имам искуство. Еве луѓе сакам странство еве и вц да работам. Неможам вака. Психички се убивам. Па ми вели оо ти имаш завршено тоа и тоа. А не прашува дали на факс сум имала вежби и дека ради корона никаква пракса немаше. Дека мајка ми почина и неможев да се вложувам.....подобро дома да си седнам

4. f.girl

f.girl Форумски идол

Животна желба ко ќе пораснам ми беше да си купам куќа со двор и базен кај што можам да си вдомувам пастрмки :inlove:

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ниту во странство е сјајно за слабаци. Ако се земаш при срце вака подобро никаде да не работиш затоа што си штетиш себе си. И за чистач да работиш пак ќе ти најдат маана и ќе ти викаат,урлаат. Мора да си јака психички во спротивно нема да успееш каде и да одиш.

Најдобронамерно.

6. daylight

daylight Популарен член

На правен факултет ќе го укинеле изучувањето на англискиот јазик и англиската правна терминологија.
    Е тоа се вика реципроцитет! Кога ќе почнат на Кембриџ, Оксфорд да учат македонски ќе учиме и ние англиски, а не вака тука англиски се учи а таму македонски не се учи. :D

Biljarkata likes this.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Страшно ме нервираат неиживеани луѓе што не се разбираат од збор, лажни богаташи што се ценкаат за да платат а возат огромни џипови.
    Уште и ќе ме навредуваат - не може и тоа е. Не го измислувам јас правилото. |(

lovemme and MeowMeow like this.
  8. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Сакав вака некој да ми каже. Знам дека е и до мене. Многу ставам при срце, детализирам, се нервирам....
    Морам да научам да сум посилна психички....

Vil, liliput22 and buba4e89 like this.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Тоа е пат низ кој мора да изодиш во реалноста односно сега да ти се дешаваат такви работи за да те ојачаат. Во иднина ќе станеш се појака и појака и ништо нема да те допира. :hug:

10. Youknow

Youknow Популарен член

Бевме излезени со пријатели во еден елитен ресторан а воедно и најнов. Значи е правен врв по најнови стандарди. И као за таму ние се спремивме да изгледаме бар нормално ако ништо друго, блуза фармерки/ или кожени панталони... и ајде само што седнавме идат едни накарши нас двајца мажи и една жена. Едниот маж облечен во блуза и фармерки, другиот тексас кошула и пантолони изгледаа супер... Ноо жената во шушкавна тренерка од онаа тегет со розеви траки на ракавите, долна црна тренерка, црн елек со крзно сплескано вештачко коса фатена во реп не миена мрсна! Никогаш ама никогаш толку не ги приметувам лугето околу себе ама верувајте овај пат не можев во такво место да не заприметам таква особа... Зошто не постои никаков дрес код?! Зошто на вежбање не одиме дотерани по кошула? Илјада зошто... Ама ајде, јас ке испаднам будала што го забележав хахах со еден збор ужас.

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Daily struggle: да се изразам во неколку зборови без да објаснувам надолго и на широко за секоја ситница.

cresa-jagoda, Zorina, Beemo and 8 others like this.
  12. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Ти нема доволно прекипено од се и сите, дај време. :D И нема веќе да биде struggle, тогаш ќе биде све видим и све чујем, а ништа не причам и уживам брате.:D

Last edited: Nov 4, 2022
    Zorina and Angie1432 like this.
  13. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Зависи од тренерките, некои спаѓаат во casual исто како и класичните фармерки.

bertold likes this.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Почна сезоната на шетање зелки и празови по автобуси.
    Наздравје смрадот

15. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се накотиле у град кај мене лезбос :)
    А постариве оти чудно им е па викаат леле виде ли како се гушкаат и плескаат по газ :rofl:

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

17. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Не ме чуди. Уште пред години ист случај имаше мајка ми со Shatze парфимерија.
    Омилениот парфем што го користеше со години и по кој сите ја препознаваа, кога го купи од таму немаше врска со тој мирис. И тоа купи големо пакување, неотворено, си плати цена како за оригиналниот. Им го рекламираше ама не можеш да се докажеш.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ни мене, една членка баш кажуваше во темата дека и продале фалш парфем и немало допирна точка а демек оригинален.

Cosmic Girl likes this.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

4D9CB519-1A71-4B13-91F9-8611EC2F2C70.jpeg
    кој сака да се кладиме дека намерно го прават ова дечиштава за да не идат у школо?
    Преку такво ми е секој ден ова да го читам
    Досадни се више
    Не идете у школо ако не ви се иде, ќе си пасете овци

cresa-jagoda, _beautyy_ and Mikha4 like this.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Да ги деинсталираш. Алгоритмот работи против тебе. Работи и против мене, ама глуп е, не му текнува дека зима иде, нема шанса да купувам фустани сега:shake:

simoncelicius and gjoker4e like this.