Избегав од работа каде бев премалку платена, каде имаше и лицемерие(ама кај го нема) и дојдов на работа каде што нема работна атмосфера а платата ми е 50%повеќе. Уште на самиот почеток реков имам искуство околу 9медеци. Овде кај што сум и таму кај што бев позицијата ми е иста но овде се работи на сосем поинаков начин со многу повеќе апарати машини, претпазливост, и внимателност. И муабетот беше ќе мадокнадуваме ти со твоето знаење од таму, ќе се вклопиме сите. Но воопшто не е така, иако нагласив дека незнам многу работи еден од газдата ме гледа на криво, ми се развика на низок тон, но доволно за мене. Демек искуство имаш.....си дојдов дома и плачев. Еве да имам прилика ќе одам странство и чистач ако треба ќе сум. Смачено ми е од македонски газди. Значи нагласив на почеток, немам богато искуство. Кај нас ако се работеше на еден начин, тука уште на три. И ми вика некни цел ден работевме ти покажавме. И сега од страв трема и вакво понашање следен пат нема ни да сакам да работам со него. Таква сум, неможам, следен пат уште постегната, и во тоа што ќе го знам ќе го утнам. Зошто мора вакво понашање, зошто..... До мене ли е се прашувам
Многу никакво се чуствувам. Не ми се работи. Одам на сила. А истиот вели работата треба од срце да ја сакате за да не ви е мачно и да прашувате се. А како да прашувам кога едвај дишам. Ме понижија ептен никакво ,, демек искуство имаш,, и после како ништо да не било. А реков јас таму работев вака и вака, тоа имаше тоа не. Се покајав што реков дека имам искуство. Еве луѓе сакам странство еве и вц да работам. Неможам вака. Психички се убивам. Па ми вели оо ти имаш завршено тоа и тоа. А не прашува дали на факс сум имала вежби и дека ради корона никаква пракса немаше. Дека мајка ми почина и неможев да се вложувам.....подобро дома да си седнам
Животна желба ко ќе пораснам ми беше да си купам куќа со двор и базен кај што можам да си вдомувам пастрмки
Ниту во странство е сјајно за слабаци. Ако се земаш при срце вака подобро никаде да не работиш затоа што си штетиш себе си. И за чистач да работиш пак ќе ти најдат маана и ќе ти викаат,урлаат. Мора да си јака психички во спротивно нема да успееш каде и да одиш. Најдобронамерно.
На правен факултет ќе го укинеле изучувањето на англискиот јазик и англиската правна терминологија. Е тоа се вика реципроцитет! Кога ќе почнат на Кембриџ, Оксфорд да учат македонски ќе учиме и ние англиски, а не вака тука англиски се учи а таму македонски не се учи.
Страшно ме нервираат неиживеани луѓе што не се разбираат од збор, лажни богаташи што се ценкаат за да платат а возат огромни џипови. Уште и ќе ме навредуваат - не може и тоа е. Не го измислувам јас правилото.
Сакав вака некој да ми каже. Знам дека е и до мене. Многу ставам при срце, детализирам, се нервирам.... Морам да научам да сум посилна психички....
Тоа е пат низ кој мора да изодиш во реалноста односно сега да ти се дешаваат такви работи за да те ојачаат. Во иднина ќе станеш се појака и појака и ништо нема да те допира.
Бевме излезени со пријатели во еден елитен ресторан а воедно и најнов. Значи е правен врв по најнови стандарди. И као за таму ние се спремивме да изгледаме бар нормално ако ништо друго, блуза фармерки/ или кожени панталони... и ајде само што седнавме идат едни накарши нас двајца мажи и една жена. Едниот маж облечен во блуза и фармерки, другиот тексас кошула и пантолони изгледаа супер... Ноо жената во шушкавна тренерка од онаа тегет со розеви траки на ракавите, долна црна тренерка, црн елек со крзно сплескано вештачко коса фатена во реп не миена мрсна! Никогаш ама никогаш толку не ги приметувам лугето околу себе ама верувајте овај пат не можев во такво место да не заприметам таква особа... Зошто не постои никаков дрес код?! Зошто на вежбање не одиме дотерани по кошула? Илјада зошто... Ама ајде, јас ке испаднам будала што го забележав хахах со еден збор ужас.
Daily struggle: да се изразам во неколку зборови без да објаснувам надолго и на широко за секоја ситница.
Ти нема доволно прекипено од се и сите, дај време. И нема веќе да биде struggle, тогаш ќе биде све видим и све чујем, а ништа не причам и уживам брате.
Се накотиле у град кај мене лезбос А постариве оти чудно им е па викаат леле виде ли како се гушкаат и плескаат по газ
Во меѓувреме од Еликсир https://dokazm.mk/parfimerijata-eli...3GxbnFlEGPjjF_d5Fdbh6FhrbbLzxyrTBuX4UqnMSE92c
Не ме чуди. Уште пред години ист случај имаше мајка ми со Shatze парфимерија. Омилениот парфем што го користеше со години и по кој сите ја препознаваа, кога го купи од таму немаше врска со тој мирис. И тоа купи големо пакување, неотворено, си плати цена како за оригиналниот. Им го рекламираше ама не можеш да се докажеш.
Ни мене, една членка баш кажуваше во темата дека и продале фалш парфем и немало допирна точка а демек оригинален.
кој сака да се кладиме дека намерно го прават ова дечиштава за да не идат у школо? Преку такво ми е секој ден ова да го читам Досадни се више Не идете у школо ако не ви се иде, ќе си пасете овци
Да ги деинсталираш. Алгоритмот работи против тебе. Работи и против мене, ама глуп е, не му текнува дека зима иде, нема шанса да купувам фустани сега