Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Избегав од работа каде бев премалку платена, каде имаше и лицемерие(ама кај го нема) и дојдов на работа каде што нема работна атмосфера а платата ми е 50%повеќе.
    Уште на самиот почеток реков имам искуство околу 9медеци. Овде кај што сум и таму кај што бев позицијата ми е иста но овде се работи на сосем поинаков начин со многу повеќе апарати машини, претпазливост, и внимателност. И муабетот беше ќе мадокнадуваме ти со твоето знаење од таму, ќе се вклопиме сите. Но воопшто не е така, иако нагласив дека незнам многу работи еден од газдата ме гледа на криво, ми се развика на низок тон, но доволно за мене. Демек искуство имаш.....си дојдов дома и плачев. Еве да имам прилика ќе одам странство и чистач ако треба ќе сум. Смачено ми е од македонски газди. Значи нагласив на почеток, немам богато искуство. Кај нас ако се работеше на еден начин, тука уште на три.
    И ми вика некни цел ден работевме ти покажавме. И сега од страв трема и вакво понашање следен пат нема ни да сакам да работам со него. Таква сум, неможам, следен пат уште постегната, и во тоа што ќе го знам ќе го утнам. Зошто мора вакво понашање, зошто..... До мене ли е се прашувам

На cresa-jagoda, Emy867, Vil и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    908
    Не е до тебе газдите тука се апсолутна тиња. Не е во тебе проблемот.

На Nausicaa, Angie1432 и Bellaa1234 им се допаѓа ова.
  3. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Многу никакво се чуствувам. Не ми се работи. Одам на сила. А истиот вели работата треба од срце да ја сакате за да не ви е мачно и да прашувате се. А како да прашувам кога едвај дишам. Ме понижија ептен никакво ,, демек искуство имаш,, и после како ништо да не било.
    А реков јас таму работев вака и вака, тоа имаше тоа не. Се покајав што реков дека имам искуство. Еве луѓе сакам странство еве и вц да работам. Неможам вака. Психички се убивам. Па ми вели оо ти имаш завршено тоа и тоа. А не прашува дали на факс сум имала вежби и дека ради корона никаква пракса немаше. Дека мајка ми почина и неможев да се вложувам.....подобро дома да си седнам

4. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.186
    Допаѓања:
    32.703
    Животна желба ко ќе пораснам ми беше да си купам куќа со двор и базен кај што можам да си вдомувам пастрмки :inlove:

На cresa-jagoda, sweet-cherry, Ketchup и 7 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Ниту во странство е сјајно за слабаци. Ако се земаш при срце вака подобро никаде да не работиш затоа што си штетиш себе си. И за чистач да работиш пак ќе ти најдат маана и ќе ти викаат,урлаат. Мора да си јака психички во спротивно нема да успееш каде и да одиш.

Најдобронамерно.

На cresa-jagoda, Estranged, Stark и 4 други им се допаѓа ова.
  6. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.214
    Допаѓања:
    4.253
    На правен факултет ќе го укинеле изучувањето на англискиот јазик и англиската правна терминологија.
    Е тоа се вика реципроцитет! Кога ќе почнат на Кембриџ, Оксфорд да учат македонски ќе учиме и ние англиски, а не вака тука англиски се учи а таму македонски не се учи. :D

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Страшно ме нервираат неиживеани луѓе што не се разбираат од збор, лажни богаташи што се ценкаат за да платат а возат огромни џипови.
    Уште и ќе ме навредуваат - не може и тоа е. Не го измислувам јас правилото. |(

На lovemme и MeowMeow им се допаѓа ова.
  8. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Сакав вака некој да ми каже. Знам дека е и до мене. Многу ставам при срце, детализирам, се нервирам....
    Морам да научам да сум посилна психички....

На Vil, liliput22 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Тоа е пат низ кој мора да изодиш во реалноста односно сега да ти се дешаваат такви работи за да те ојачаат. Во иднина ќе станеш се појака и појака и ништо нема да те допира. :hug:

На cresa-jagoda, Vil, Bellaa1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    4.023
    Бевме излезени со пријатели во еден елитен ресторан а воедно и најнов. Значи е правен врв по најнови стандарди. И као за таму ние се спремивме да изгледаме бар нормално ако ништо друго, блуза фармерки/ или кожени панталони... и ајде само што седнавме идат едни накарши нас двајца мажи и една жена. Едниот маж облечен во блуза и фармерки, другиот тексас кошула и пантолони изгледаа супер... Ноо жената во шушкавна тренерка од онаа тегет со розеви траки на ракавите, долна црна тренерка, црн елек со крзно сплескано вештачко коса фатена во реп не миена мрсна! Никогаш ама никогаш толку не ги приметувам лугето околу себе ама верувајте овај пат не можев во такво место да не заприметам таква особа... Зошто не постои никаков дрес код?! Зошто на вежбање не одиме дотерани по кошула? Илјада зошто... Ама ајде, јас ке испаднам будала што го забележав хахах со еден збор ужас.

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.653
    Допаѓања:
    39.414
    Daily struggle: да се изразам во неколку зборови без да објаснувам надолго и на широко за секоја ситница.

На cresa-jagoda, Zorina, Beemo и 8 други им се допаѓа ова.
  12. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.558
    Ти нема доволно прекипено од се и сите, дај време. :D И нема веќе да биде struggle, тогаш ќе биде све видим и све чујем, а ништа не причам и уживам брате.:D

Последна измена: 4 ноември 2022
    На Zorina и Angie1432 им се допаѓа ова.
  13. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    8.923
    Зависи од тренерките, некои спаѓаат во casual исто како и класичните фармерки.

На bertold му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Почна сезоната на шетање зелки и празови по автобуси.
    Наздравје смрадот

На simoncelicius, elimkd и Beautiful Dreams им се допаѓа ова.
  15. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Се накотиле у град кај мене лезбос :)
    А постариве оти чудно им е па викаат леле виде ли како се гушкаат и плескаат по газ :rofl:

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
  17. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    8.682
    Не ме чуди. Уште пред години ист случај имаше мајка ми со Shatze парфимерија.
    Омилениот парфем што го користеше со години и по кој сите ја препознаваа, кога го купи од таму немаше врска со тој мирис. И тоа купи големо пакување, неотворено, си плати цена како за оригиналниот. Им го рекламираше ама не можеш да се докажеш.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Ни мене, една членка баш кажуваше во темата дека и продале фалш парфем и немало допирна точка а демек оригинален.

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    4D9CB519-1A71-4B13-91F9-8611EC2F2C70.jpeg
    кој сака да се кладиме дека намерно го прават ова дечиштава за да не идат у школо?
    Преку такво ми е секој ден ова да го читам
    Досадни се више
    Не идете у школо ако не ви се иде, ќе си пасете овци

На cresa-jagoda, _beautyy_ и Mikha4 им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.118
    Допаѓања:
    180.821
    Да ги деинсталираш. Алгоритмот работи против тебе. Работи и против мене, ама глуп е, не му текнува дека зима иде, нема шанса да купувам фустани сега:shake:

На simoncelicius и gjoker4e им се допаѓа ова.