Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Јас лично нема да славам (доаѓање на) Нова Година, ќе славам заминување на Стара. Толку околу тоа.

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Имам многу работи во животот, добиени од Бога, родена со нив, стекнато, заработено, баш баш многу работи, но, многу често на моменти знам да не ценам, во смисла да ми е досадно и да барам уште и уште. Криво ми е што сум таква ама во моменти знам да избувнам и после со денови да мислам зошто во одреден момент сум испаднала неблагодарна....

Star_dust and Musicallinmylife like this.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Денес после многу години сретнав поранешен семеен пријател. Професор е на еден наш факултет, а порано беше и декан.
    Се сеќавам како дете со моите делеа се. Добро и лошо, убави моменти, ноќи исполнети со интелектуални, интересни муабети, додека да стане тоа што стана.
    Потоа некако неприродно патиштата се раздвоија. Се поретко доаѓаа, се поретко моите одеа. Седенките станаа празни... ги немаше истите разговори, исполнети, поучни... Станаа исполнети со - кој со кого каде седел, кој со кого си го имал. Последната средба беше кај нив, поканети беа моите со други такви луѓе. Ноќта била исполнета со празни муабети, оговарани луѓе во отсуство, муабети кој кого и како зезнал... наместо разговори кои би се очекувале од тие луѓе, професори.
    Татко ми беше разочаран што дефинитивно го изгуби својот другар и реши дека пријателството нема поента и дека веќе не е истата личност. Одеднаш неговиот другар зборува гадно за жената на некој си професор кој не го ни познаваме... зборува за зделки... а по редот, би очекувале дека интелектуалноста ќе порасне, а таа стана простота
    Денес само ме праша, остарен ли е? Како да е мерило ... му реков само да. И вистина, ме препозна, не му ни климнав, поминав... колку убави времиња беа тоа... ни поминаа.

hermosa, Love 83, Billy Idol and 5 others like this.
  4. Окситоцин ❤️

Окситоцин ❤️ Активен член

Истата сум, немам мое стекнато уште ама и кога ништо не ми фали јас пак сум неблагодарна и сакам уште уште и уште, исто и со пријателки, дечко имам премногу добри срца околу мене и пак мани наоѓам, после се каам колку сум неблагодарна и мислам на можноста заради мојата неблагодарност еден ден универзумот да се заврти против мене.

Anie93 likes this.
  5. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Депресија ме мава на најако иам самоубиствени мисли колку сакаш да ме ислуша нема никој ;( сама сум скроз животот на некој е мајка на некој маќеа зашто го заслужив јас ова :|

6. Окситоцин ❤️

Ако ти треба разговор тука сум :l: не си сама :hug:

cresa-jagoda and Marijana93 like this.
  7. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Ми треба :* фала ти :hug:

8. Anie93

Anie93 Популарен член

Кога доаѓа некој сериозен проблем си викам еве ти за памет и пак исто....не знам дали е тоа човекова природа или е моја :?:

9. Окситоцин ❤️

Пиши ми кога сакаш тука сум :hug:
    Мислам човекова природа нема кој не е таков, или јас не сум го сретнала :D, сепак неблагодарнста ме јади некако и се плашам од бумеранг ефект.

cresa-jagoda, Marijana93 and Anie93 like this.
  10. нина122

нина122 Популарен член

Како би изреагирале ако некоја ваша роднина уз муабет ви каже дека подарокот кој што сте му го дале на нејзиното дете на роденден го подарила негде? Мислам, не беше сега 1000 евра подарокот, ама беше робот што се прави како кола и можеш да го управуваш на далечинско, 2000 денари дадов за него, и баш ми падна криво.. Знам дека е нејзино дете, што сака ќе му дава да си игра, и подарокот од кога ќе го дадеш не е веќе твоја сопственост, ама ми падна ептен криво.. Му се ближи на детево пак роденден сега, и искрено се замислив дали воопшто треба пак да купам нешто или ич да не одам..

11. celik9

celik9 Активен член

Epten grdo.

Alm., buba4e89, SnowWhite8 and 4 others like this.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Дека за Бајрам цела почетна на ФБ ми е ‘им го честитам на сите пријатели од…’, а денес Ниту Еден нема пишано ‘Среќен Божиќ на сите пријатели од католичка…’, околу 600 пријатели имам на ФБ. Не знам можеби само мојата почетна е ваква…

13. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Истанбул..
    Кога го видов ова срцето ми се стопли:l: Затоа го сакам овој град, овој народ ахх колку би сакала да останам тука засекогаш..
    171765E5-F145-4E5C-BF3F-3054F379D32B.jpeg
    CC3900FD-843C-45B8-A654-7D019A6560B8.jpeg
    87C12512-68F3-40A8-BD6C-3B39ABF05C97.jpeg

tirkenbal, MeowMeow, ZAHRA and 9 others like this.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Од ко оперирав мачорот сум "бордерлајн" параноична. Во наводници пошто не е бордерлајн. Целосно е. И една вечер само го имав остаено без мене од тогаш. И сега прв пат 2-3 вечери ќе ме нема, а порано пракса ми беше често да излегвам од град. И сега лежам в кревет и молам за слики од него.

Мајка ми зеде ми бара слика од мене. Ѝ викам слика за слика. Ако сакаш ти твоето дете да видиш, ќе ми покажиш мене моето. :wasntme:

poi, sweet-cherry, Maca Macka and 8 others like this.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Само твојата е.
    Но, сепак далеку повеќе честитки има за христијанскиот, веројатно зошто има помалку католици.

gjoker4e likes this.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Кај мене сите од дијаспората имаа честитано :)

gjoker4e likes this.
  17. Серотин

Серотин Истакнат член

На сите можам да им простам,ама себе си не можам да си простам .

18. Lot

Lot Активен член

Јас ти простувам :f:

19. gazoza

gazoza Истакнат член

Најтешко е сам себе да си простиш.

20. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Живееме во сон, се допираме, се лажеме, си нанесуваме болка пробувајќи да се допреме повеќе, да си пријдеме поблиску. Мислиме, па отпуштаме сѐ за момент, се предаваме на непознатото, на желбата, на комплетната случајност. Најубаво е тогаш, да се живее барем за момент во рулет машината. Во суштина сами сме. Никој никого не може да заштити, сѐ е во рацете на случајноста. Не знам само како се враќаме во другата реалност, во онаа во која со сета сила пробуваме да се убедиме дека е реалност, а не знам ни зошто. Веројатно е утрото или навиката, или знаењето дека ноќта нѐ чека пак да нѐ прегрне во својот фантастичен свет на игра во која сѐ е дозволено да се помисли и оттаму нема ни потреба да се направи. Би живеела вечно таму.

minne992 and mssuniquee like this.