Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.797
    Јас лично нема да славам (доаѓање на) Нова Година, ќе славам заминување на Стара. Толку околу тоа.

На poi, Musicallinmylife, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.313
    Допаѓања:
    15.744
    Имам многу работи во животот, добиени од Бога, родена со нив, стекнато, заработено, баш баш многу работи, но, многу често на моменти знам да не ценам, во смисла да ми е досадно и да барам уште и уште. Криво ми е што сум таква ама во моменти знам да избувнам и после со денови да мислам зошто во одреден момент сум испаднала неблагодарна....

На Star_dust и Musicallinmylife им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.937
    Допаѓања:
    164.006
    Денес после многу години сретнав поранешен семеен пријател. Професор е на еден наш факултет, а порано беше и декан.
    Се сеќавам како дете со моите делеа се. Добро и лошо, убави моменти, ноќи исполнети со интелектуални, интересни муабети, додека да стане тоа што стана.
    Потоа некако неприродно патиштата се раздвоија. Се поретко доаѓаа, се поретко моите одеа. Седенките станаа празни... ги немаше истите разговори, исполнети, поучни... Станаа исполнети со - кој со кого каде седел, кој со кого си го имал. Последната средба беше кај нив, поканети беа моите со други такви луѓе. Ноќта била исполнета со празни муабети, оговарани луѓе во отсуство, муабети кој кого и како зезнал... наместо разговори кои би се очекувале од тие луѓе, професори.
    Татко ми беше разочаран што дефинитивно го изгуби својот другар и реши дека пријателството нема поента и дека веќе не е истата личност. Одеднаш неговиот другар зборува гадно за жената на некој си професор кој не го ни познаваме... зборува за зделки... а по редот, би очекувале дека интелектуалноста ќе порасне, а таа стана простота
    Денес само ме праша, остарен ли е? Како да е мерило ... му реков само да. И вистина, ме препозна, не му ни климнав, поминав... колку убави времиња беа тоа... ни поминаа.

На hermosa, Love 83, Billy Idol и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Окситоцин ❤️

Окситоцин ❤️ Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2022
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    278
    Истата сум, немам мое стекнато уште ама и кога ништо не ми фали јас пак сум неблагодарна и сакам уште уште и уште, исто и со пријателки, дечко имам премногу добри срца околу мене и пак мани наоѓам, после се каам колку сум неблагодарна и мислам на можноста заради мојата неблагодарност еден ден универзумот да се заврти против мене.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    12.129
    Депресија ме мава на најако иам самоубиствени мисли колку сакаш да ме ислуша нема никој ;( сама сум скроз животот на некој е мајка на некој маќеа зашто го заслужив јас ова :|

На Musicallinmylife, christinnn, Jan098 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Окситоцин ❤️

Се зачлени на:
    25 декември 2022
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    278
    Ако ти треба разговор тука сум :l: не си сама :hug:

На cresa-jagoda и Marijana93 им се допаѓа ова.
  7. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    12.129
    Ми треба :* фала ти :hug:

На cresa-jagoda, Puellapulchra и Окситоцин ❤️ им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.313
    Допаѓања:
    15.744
    Кога доаѓа некој сериозен проблем си викам еве ти за памет и пак исто....не знам дали е тоа човекова природа или е моја :?:

9. Окситоцин ❤️

Се зачлени на:
    25 декември 2022
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    278
    Пиши ми кога сакаш тука сум :hug:
    Мислам човекова природа нема кој не е таков, или јас не сум го сретнала :D, сепак неблагодарнста ме јади некако и се плашам од бумеранг ефект.

На cresa-jagoda, Marijana93 и Anie93 им се допаѓа ова.
  10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    13.664
    Како би изреагирале ако некоја ваша роднина уз муабет ви каже дека подарокот кој што сте му го дале на нејзиното дете на роденден го подарила негде? Мислам, не беше сега 1000 евра подарокот, ама беше робот што се прави како кола и можеш да го управуваш на далечинско, 2000 денари дадов за него, и баш ми падна криво.. Знам дека е нејзино дете, што сака ќе му дава да си игра, и подарокот од кога ќе го дадеш не е веќе твоја сопственост, ама ми падна ептен криво.. Му се ближи на детево пак роденден сега, и искрено се замислив дали воопшто треба пак да купам нешто или ич да не одам..

11. celik9

celik9 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2022
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    115
    Epten grdo.

На Alm., buba4e89, SnowWhite8 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    37.609
    Дека за Бајрам цела почетна на ФБ ми е ‘им го честитам на сите пријатели од…’, а денес Ниту Еден нема пишано ‘Среќен Божиќ на сите пријатели од католичка…’, околу 600 пријатели имам на ФБ. Не знам можеби само мојата почетна е ваква…

На Sielo❤️, Herrera, Maca Macka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Истанбул..
    Кога го видов ова срцето ми се стопли:l: Затоа го сакам овој град, овој народ ахх колку би сакала да останам тука засекогаш..
    171765E5-F145-4E5C-BF3F-3054F379D32B.jpeg
    CC3900FD-843C-45B8-A654-7D019A6560B8.jpeg
    87C12512-68F3-40A8-BD6C-3B39ABF05C97.jpeg

На tirkenbal, MeowMeow, ZAHRA и 9 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.229
    Допаѓања:
    176.099
    Од ко оперирав мачорот сум "бордерлајн" параноична. Во наводници пошто не е бордерлајн. Целосно е. И една вечер само го имав остаено без мене од тогаш. И сега прв пат 2-3 вечери ќе ме нема, а порано пракса ми беше често да излегвам од град. И сега лежам в кревет и молам за слики од него.

Мајка ми зеде ми бара слика од мене. Ѝ викам слика за слика. Ако сакаш ти твоето дете да видиш, ќе ми покажиш мене моето. :wasntme:

На poi, sweet-cherry, Maca Macka и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Само твојата е.
    Но, сепак далеку повеќе честитки има за христијанскиот, веројатно зошто има помалку католици.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Кај мене сите од дијаспората имаа честитано :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.395
    На сите можам да им простам,ама себе си не можам да си простам .

18. Lot

Lot Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2022
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    261
    Јас ти простувам :f:

19. gazoza

gazoza Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2020
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    462
    Најтешко е сам себе да си простиш.

На buba4e89, Sielo❤️, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.505
    Живееме во сон, се допираме, се лажеме, си нанесуваме болка пробувајќи да се допреме повеќе, да си пријдеме поблиску. Мислиме, па отпуштаме сѐ за момент, се предаваме на непознатото, на желбата, на комплетната случајност. Најубаво е тогаш, да се живее барем за момент во рулет машината. Во суштина сами сме. Никој никого не може да заштити, сѐ е во рацете на случајноста. Не знам само како се враќаме во другата реалност, во онаа во која со сета сила пробуваме да се убедиме дека е реалност, а не знам ни зошто. Веројатно е утрото или навиката, или знаењето дека ноќта нѐ чека пак да нѐ прегрне во својот фантастичен свет на игра во која сѐ е дозволено да се помисли и оттаму нема ни потреба да се направи. Би живеела вечно таму.

На minne992 и mssuniquee им се допаѓа ова.