Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Valerin

Valerin Популарен член

После долго време дојдов до заклучок дека речиси не постои човек кој останува цврсто на тлото, кој стои зад своите ставови и размислувања до крај, без притоа да подлежи на манипулација од страна на другите. :!:
    Јас во близина скоро и да немам некоја таква особа, која можам да кажам дека е стабилна и останала токму онаква каква што сум ја запознала уште на почетокот. Независно дали било пред година две или повеќе. Верувале или не сега се сите драстично сменети! И не, кога велам сменети, не мислам на некои небитни ситнурии. Туку за сериозни ствари од аспект на перципирање на работите, начин на забава, вкус за партнери, стил на живот, музика и сл.
    Некои од наведениве се релативни, но некои не а се сепак толку променети.
    Еве банален пример -Тие што се колнеа дека никогаш нема да облечат розев фустан, еве ги денес гордо шетаат во него фалејќи се на своите пријателки од каде го купиле. :?:
    Пример 2 - Имам познаничка која беше толку уверена дека нема да потпадне под љубовните канџи, и нема да дозволи да стане емотивно зависна од никого, но затоа еве ја 4 години подоцна мажена, живее со свекрва и чека детенце. Колку и да не сака да признае гледам дека е и физички и психички опадната и тоа воопшто не ми се допаѓа.
    За иронијата да биде уште поголема дури почнав да се сомневам и во мојата најдобра пријателка. Луѓе, значи до вчера можев рака во оган да ставам за одредени нејзини ставови и размислувања, уверена дека нема никогаш да се сменат ама ете, за мое големо разочарување го дочекав и најнеочекуваното.
    Па, сега стварно почнав да се сомневам првенствено себе си, вклучително со сенсот за вршење проценки за кој ја носев титулата како најдобра.
    Ама вака подобро кога ќе размислам може и премногу се замарам влегувајќи во некои длабоки анализи, а тоа не ми чини бидејќи ем не сум психолог, ем луѓето се и онака скоро празни и силно врзани за телесната љубов. А од таквите можеш да очекуваш само привремено добро, а набрзо потоа само едно студено збогум и ништо повеќе.

anichka94, deedee0, eliesaab and 5 others like this.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Есента ми мириса на обврски, на чаша чај со цимерката, на суви листови, повторни збогувања и дожд, е затоа ја сакам.

3. tessie

tessie Форумски идол

^^ Искуствата не` менуваат. Некогаш тоа е добро, некогаш тоа е лекција да се вратиме на старото. Некогаш тоа е единствениот начин да се увериме дека начинот на којшто сме размислувале и сме се однесувале претходно бил навистина вреден. Отсекогаш сум велела, човекот е пластелин во рацете на животот.

SparkyAngel, eliesaab, Doozy and 6 others like this.
  4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Кога си оставен сам на себе, сфаќаш колку можеш и си способен да постигнеш. Искрено, горда сум на себе во овој момент :sun: Се надевам и ви посакувам и вие да имате успеси и никогаш да не се откажувате!

5. kala21

kala21 Популарен член

Јас мислам дека би можела да го поминам остатокот од животот со него :l:

Elennaa and Sedmica like this.
  6. Sedmica

Sedmica Истакнат член

би го сменил светот,само за тебе.

natemila likes this.
  7. feminium

feminium Истакнат член

Одлично утро ^_^ , си пијам топол чај :coffee: и си гледам видеа од блогерки на јутјуб, а во позадина тивко си оди некоја слоу вржн на Cascada-Every Time We Touch :music: :music: .... уживам во погледов
    Одлично октомвриско или можеби дури и ноемвриско утро ама ни најмалку не септемвриско :)

Имав план да одам на кафе ама на времево јок, ни чадор немам,а богами ни сандалите не ми одат со времево, а патиките- тие незнам ни каде се :doh:
    Дефинитивно ќе си останам дома :) ...

Синоќа ми текна дека уште немам најдено време да го гледам хај скул мјузикл 3 (иако е излезен 2008 замислете :rofl: ), може е редно време да го изгледам , или може ќе си најдам друг но дефинитивно таков ден ќе биде денес- некој филм, топол чај би било супер да имаше барем и чипс ама многу врне неможам да одам до продавница на времево само за чипс :?:

Нејсе сакав да кажам би можело да излезе добар ден и од денов и покај есенското време :)

Attached Files:

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Мили мои сакани колешки, да ви кажам нешто со љубов.
    Па добро бре смрдли едни, дома кога одите во тоалет на шоља ли серете, се завртувате ли да видите колкави серли сте А!? И тоа смрдените БИНДИ насекаде ли ги расфрлате, како витраж.
    За сите вас што се подмивате, не мора тоалетот базен да го правите, уште гуми за спасување треба да набавиме на нареден тендер, еве јас ќе предложам.
    Абе гад ми е што сум женско, се срамам од вас, човек да не може да појде да се измоча раат.
    И да ве прашам дали мртви глувци јадете?
    Па отворете прозор да му е*м мајката. И не е само денес така, ката ден, ама денес ми дојдовте ептен на пенал. Од сега ќе знам што опрема да носам за одење во тоалет, гас маска, рибарски чизми и евентуално елек за спасување, оти случајно можам да се удавам во вашите срања.
    Ете тоа сакав да кажам.

Inhume, Doozy and WomanInRed like this.
  9. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

А таман помислив дека работите се средуваат... ;(

eliesaab likes this.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Мириса на Есен ^_^ едвај чекам официјално да започне и да почне да се чуствува нејзината убавина :wasntme:

11. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Сакам да кажам дека највеќе мразам кога некој не знае да јаде со затворена уста.
    И не може никој да ме натера да мислам дека се дешава или дека не може да се контролира. Да може да се контролира :swear:

Inhume, Sexybaby86, kala21 and 8 others like this.
  12. feminium

feminium Истакнат член

Мене мимириса на пиперките за ајвар на комшиката, и едвај чекам и мама да купи :worried:

Elennaa and Viktorijaaa5 like this.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Aбе во Есента се сите најубави мириси : ајвар,мирис од слатко, компот,печени пиперки,дожд :lol:
    Убавини :D

natemila and feminium like this.
  14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Јас сум крајно увреџена, летото е најубаво и точка :D Зар не ви беше арно, коктелчичи, да се шлапкате во водата и тук таму по некоја симпатија :wasntme: :D

15. feminium

feminium Истакнат член

но но но :shake: :shake: формираме тим на Autumnlovers :!: се изморивме од жештините :D сакаме ајварче и нови чизмички :D

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Повелете на мелени домати :) Денес 40 кг сме измелиле

17. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Што убаво ме наврна дождот додека се враќав од училиште. Само шампон ми недостигаше, барем нема да мора да вклучувам болјер дома, да трошам струја.

----

На некои девојчиња, по гримансите што ги прават се познава веднаш дека се лигави и си мислат дека се којзнае кој.

sweet-star likes this.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

02.09.2013
    Точно година дена помина од тогаш не ми се верува. :lol:
    Тој ден се случи еден огромен пресврт во мојот живот, а последиците ги има и ден денес, иако ме очекуваат подобри времиња. :!: :rofl:

Инаку да ви кажам се си е во ред, имам и нов другар и иако се знаеме 2 дена ми стана многу поблизок отколку од некој со кого се знам и со години. :D
    И да нека ни е среќен почетокот на новава учебна година на сите основци и средношколци. ^_^

ColoursOfTheRainbow likes this.
  19. luci22

luci22 Популарен член

и јас ви се приклучувам у тимот :D
    .. не заборавај сакаме и нови џемперчињааа !! :D

LittlePinky and feminium like this.
  20. luci22

luci22 Популарен член

... Дримке, мислиш 02.09.2013 ?!

feminium and Dream-Girl like this.