Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Аманте бе право на избор. Грда глетка кратка коса, а разголени девојчиња не е грда глетка А!!!!
    Леллелле мамо мила.
    Абе сум носела и ќе носаМ и ТОА е мој ИЗБОР, ама горда сум на себе.

Tikvice and duffi like this.
  2. gingerchild

gingerchild Популарен член

Stvarno ne mozham da citiram, od telefon sum, ama kolku e grda gletkata koga kje vidam mlado devojche shto e zaintrigirano od toa koj kako se shisha, i kako i mnogh drugi, ima nekoja pretstava za ubavina i zhenstvenost koja mora da e po nekoj jak shablon tolku glup, shto vo vashe ime se sramam. Pa ako ve nervira, svetot bez vas prestana da se vrti, da ne ste vie da ne potsetite za idealite i zhenskata ubavina mizhavi kje odevme. Pu, be...pu..a

AziskaStrslenka likes this.
  3. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Добро, во ред е, сфативме. Не знам како не ви е здодевно да се повторувате цело време. И кое фајде од тоа, ќе ја убедите да престане да и биде грдо? Нејзина работа и нејзин проблем.

Summerlover likes this.
  4. Valerin

Valerin Популарен член

Може ли бар еднаш во животов да издржам да не се умацам дур ми се суши лакот на ноктиве? |(
    Чинам, за мене треба да измислат ''дрволак'' со петнаесет секундно сушење, бидејќи секоја секунда после ова е екстремно ризична. :rofl:

5. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Денов го дочекав со нозете во вис - не од лезет, ами од маката која ми ја зададоа синоќа моите некогаш омилени сандали.
    Понекогаш не знам кои ѓаволи ме тераат да се пикам таму каде што не ми е местото, ама јас не сум јас ако не ги „износам“ нели, не случајно оставените сандали на таван.

Не можам да се сетам кога точно ги купив, ама како бонбони се на око, нема ниту на крај памет да ти падне дека би можело во нив да лежи вакво „зло“. Колку многу им се радував, толку не сакав да се откажам од нив, што испробав 1001 начин да го решам проблемот и да се обидам да ги направам функционални. Ама, попусто. :lol:
    Ниту еден обид не резултираше со нешто позитивно и најверојатно мајка ми немајќи срце да ги фрли, вака се „ослободила“ од нив. :)
    Секако дека ги заборавив со наредните обувки кои ги купив, ама срце јуначко не издржа да види дали можеби нешто се сменило. Ништо чудно, може од толку стоење или дивјачко лепење фластери и попуштиле, а јас не сум дознала. :D
    И ова ме натера да си помислам колку само им давам шанси на нештата, па и на луѓето, за да ми покажат нешто ново. Да ми дадат до знаење дека можеби сепак нешто се сменило и тоа трулото, подмукло зло го снемало и може да се продолжи по нормален тек со животот и со сите нешта по редослед.
    А секогаш истата повратна реакција - ништо ново во колекцијата од стари финти, само нови рани со модернизирани техники на аплицирање.
    Никогаш нема да научам, ко да сум избегала од час кога професорот објаснувал за оваа особина. Мајка ми ме зафркава дека тогаш сигурно сум била во потрага по нова маскара или евентуално по дечко ми. :D

Можеби не ја научив лекцијата, ама си залепив едно жолто ливче со датум на огледалото;
    Note to self: Не буричкај во складирани кутии за чевли, сигурно нема да најдеш некои за кои ќе се покаеш дека си ги ставила таму.

И...минута молк за сите купени чевли кои не прават ништо друго освен рани по нозете.
    :hai:

6. k3x

k3x Истакнат член

Мразам дожд.

7. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Последниве денови бев затворена во себе и ја притискав болката. Не дозволував другите да видат колку ми е тешко.
    Сакав сета тага која ја чувствувам да ја исфрлам од себе, а од друга страна не го правев тоа.
    Глумев јака, а во себе бев скршена на илјада делови.
    Утрата ми беа најтешки. Не сакав да се будам, бидејќи секое сабајле ја чувствував празнината во моето срце.
    Празнина која не знам дали некогаш ќе биде пополнета. Не знам дали некогаш ќе бидам исполнета кога се работи за љубов.
    Чувствував огромна болка која никој и ништо не можеше да ја избрише и повторно да ме направи среќна.
    Се трудев да избегнувам се` што има врска со него, но секогаш после 2 минути повторно ме напаѓаа спомените.
    И плачев. Кога бев сама плачев. За да ми олесни.
    Се затворав во соба, со телефонот во раце и се` ме тераше да му пишам. Да му кажам се` што ми лежи на срце и што досега не сум му кажала. Но, сфатив дека е касно и дека што и да направам ќе биде џабе.
    Тој е среќен без мене.
    Во тој момент сфатив дека не вреди јас да бидам несреќна и да се затварам.
    Сега повторно почнав да излегувам. Да се дружам, да се забавувам. Не ја тргам насмевката од лице, и сите забележуваат дека сум среќна. А не сум.
    Сеуште ми е празна душата и сеуште ме боли. Се смеам, но срцето ми плаче.
    Се трудам да заборавам и добро ми оди. На моменти се навраќам на него, но не дозволувам долго да трае.
    Го насочувам вниманието кон позитивни работи. Се дружам со луѓе кои ме смеат.
    И сфатив дека никој и ништо не е вредно за да се почувствувам волку ниско.
    Ќе бидам среќна.
    Секое чудо за три дена.

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Сега ќе легнам да спијам и можеби ќе станам во 02 ама знам дека водоинсталаторот уште спие. До кога Бе!!!!!!

Valerin likes this.
  9. elisabeta

elisabeta Популарен член

Специјален ден за чипс,кебенце и романтично филмче ,да избегам два саати од овој свет . :)

eliesaab, Tikvice and MaCa-Swiss like this.
  10. Madam-A

Madam-A Популарен член

Зашто бе тек сега дознавам некои работи?
    И јас бев кратко шишана пред некоја година. Да знаев дека сум грда, не искачав од дома...ама ете, шетав така, немало кој да ми каже :worried: Па згора на тоа и дечко ми со кој уште сум во врска го фатив тогаш, ае излеа е слеп :o

11. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Сакам да кажам дека цело лето работам и немам многу време и некако ја изоставив Фемина и искрено многу ми недостигаше... <3

12. Sawyer

Sawyer Популарен член

Sanjichka007 and Elena69221 like this.
  13. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Една од добрите страни кога имаш за учење е тоа што кога ќе ти дојдат гости кој не се воопшто твоја возраст или пак знаеш дека ќе биде тапа атмосфера каде што ќе те прашуваат едни исти прашања кој се вртат со години , можеш фино лепо само да се поздравиш со нив и да им кажеш , извинете јас имам за учење и морам да идам во мојата соба да учам .... и тие сите ќе бидат еее браво бе , така треба бла бла бла....

ем имаш позитивни поени кај гостите , ем можеш на раат да си седиш во соба без никој од гостите да не ти смета , е сега можеш стварно да седнеш и да учиш , ама да не претеруваме нели ?

14. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Незнам што ми е неможам да се изнаслушам на песните од последниот албум на Ed Sheraan.
    Неговите песни ми го одбележаа дефинитивно летото од флертувачки и весели до... па да кажеме во склоп со времево, балади. :wasntme: Во секоја можам да си се пронајдам... Резултат на вишок слободно време :!:
    Иако несакам да си признаам, ми фали едно човече кое за жал немав доволно време да го запознаам.
    Во принцип гледам да не бидам носталгична и да не се приврзувам лесно за луге и места, ама еве ме... :tmi:

Elennaa, anggell, eliesaab and 2 others like this.
  15. fallenangel

fallenangel Популарен член

Ме расположи Sawyer со објава на линкот од песната Love is in the air и во моментов уживам во вкусот на топло чоколадо и убава песничка и заигрувам низ соба. :dance:

Sawyer likes this.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Како што минуваат годините така се менуваш.Научиш да се однесуваш како што не се чувствуваш.Ти задебелува кожата и можеш да поднесеш се повеќе.Плус,сфатиш дека она што ти било важно во младоста сега веќе не е на листата на приоритети.Го истураш пред себе целото свое искуство,работа,пари или што и да е друго,и тоа на некој начин те брани од светот.
    Се заедно се вика зрелост.
    Или така некако...

Dentina, Barbie20, mimiiiii and 7 others like this.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Слободен ден,духовна исполнетост,дожд...Ноќ створена за гушкање со саканиот :inlove:

natemila, lunicka and Dream-Girl like this.
  18. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Одамна не сум поминала цел викенд дома, без излегување. Да признаам баш ми беше фино така стуткана под ќебе, пуштен џез, книга во рака и звуците на дожд во позадина. Единствено во ова сценарио го сакам дождот. :mm:

http://www.youtube.com/watch?v=eYSbUOoq4Vg

19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Знаете што е дупла несреќа?
    Симаптијата да си фати женска, и таа да е токму вашата најголема ривалка. Врз тоа, другарка ви да ви се јави, изнервирана. На крај, да се направите крв и облека паѓајќи по скали.
    Фино, зар не?

20. Sawyer

Sawyer Популарен член

Хахаха, мило ми е, си требала да се снимаш додека играш и да аплоадираш тука на фемина, па можеби и ти ќе не расположеше нас :lol: :lol: :)