Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Пишуваме со пријатели како ни е денот, јас кажувам како не сфаќам зошто сите луѓево се радуваат толку на петок, ко океј викенд иди, ама онака искрено не сум се израдувала на петок од средно, можда факс.
    Секој ден ми е ист (а не работам викенди), како дождлив понеделник во ноември кога претходната вечер не си успеал воопшто да спиеш а мораш да станиш рано.
    isthiswhatdeppressionlookslike?

christinnn, Trexane, Ketchup and 4 others like this.
  2. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

едино недела ми е мех :envy:

3. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

@Mięta пишуваш поезија?

4. Mięta

Mięta Истакнат член

Не баш. :)

5. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Пробај :)

Mięta likes this.
  6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Па и јас мислам така , реално ако се опушти човек , ги враќа двојно дефинитивно . Ок е понекогаш ( мислам , кога ќе излезеш со друштво некаде ) да се скршне , ама да не се претерува , да не е секој ден :D

Читајќи ги нутритивните вредности , видов дека во тонусот има состојка за забрзување на варењето на лебот ( и храната конкретно ) , а јас имам спор метаболизам дури и кога јадам лесна храна .. е сега , не се разбирам до толку ама мислам дека лебот колку - толку ми го забрзува метаболизмот :D .

Adidas888 and Pa8la like this.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Преубава песна слушнав на работа. На англиски. И мислев ќе го запомнам текстот за да ја најдам и не сум го запомнила. И сега ќе се изедам жива. ]:)

8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Shazam користи, ја секогаш го уклучувам, шо ќе памтам текстови.:)

gjoker4e and Billy Idol like this.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Смачено ми е да молам луѓе за излегување.

Де имам обврски, де заборавив, де нз што.

staycalm, Pa8la, minne992 and 3 others like this.
  10. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Лошо ми е. Со години никој ме нема прашано како сум. А господинот се лути зошто денес не сум прашала како е, дали е добар.. не ми е гајле затоа. Не прашувам веќе. Еве и да праша некој дали сум добро, ако кажам дека не сум крива ќе бидам. Ќе излезе дека се жалам. Не сакам никој ништо да ме прашува. Сакам само да сум сама. Секако сум сама на себе, не ми треба ничие присуство. Се ме притиска ужасно.

11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Wellp, си го изедов доручекот за утре...:clap:

12. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Размислував да пробам самопотемнување, ама се ми се чини ќе бидам Рос, втор дел :D

Туку, запалив Рајд да ги истерам комарците, а чудото толку се запали и размириса, што на крај мене ме истера од собата. Или е иронија или и јас сум комарец :D

13. staycalm

staycalm Форумски идол

Кога ќе се научат луѓево кај нас на општа култура? Си чекам уредно ред на каса во маркет, доаѓа постара жена, дотерана, модерна, очигледно богата, со две ствари у рака, лабаво си почна муабет со касиерката и си се пикна пред мене, и викам "извини, јас бев на ред", ме погледна, преврте очи и си продужи? Wtf? Буквално сѐ што требаше беше да ме праша и ќе и дозволев, шо и е на луѓево?

14. st-el

st-el Популарен член

Ќе дремам сега будна уште 1 час... Морам да чекам...

Цобра and cresa-jagoda like this.
  15. little women

little women Истакнат член

Uste dva dena na rabota i konecno na odmor:whew::whew:

16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Лелееее ме иритираат такви многу.:swear:
    И ја пред некоја недела си чекам, а се брзав, каснев, имаше гужва на каса, си чекаат луѓето ред најнормално и коа еден 'паметен' дедо ми се убута пред мене, :fubar:не му реков нишо ради годините и што сум така воспитана и дека толерирам, само го погледнав луто и изнервирано, а него нормално мува не го лази. :|
    Ама нареден пат кој и да е, нема да остане на тоа, не можам више да се праам културна, ќе мора да повишам и ја глас.
    Простаци без култура, да ти се згади.:envy:

17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Да ти се плукнам во простиве алапачи на FB, под секој пост да се јадело гомна, пу сељаци. Ме стресираат.

18. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Мразам баби и дедовци у три саат попладне во автобус кога ќе се качат.Во пикот сите од работа си идеме они на зелен пазар со торбите оние на буткање.Леллеле па мора да им станеш.Јас цел ден на работа нозе ми пукаат ама на нив мора да им станеш.Во ред разбирам и они мора да си пазарат може нема кој да им купи,ама немора у 3саат во најтоплото.Стварно иритираат па искочи посабајле посвежо е заврши си работа иди си дома ни да се бутка ни да мора некој да ти станува.

19. KiT

KiT Популарен член

Исто е и на сабајле. Не ти даваат да влезеш во автобус, буквално те туркаат. Ние идеме на работа, они идат на плоштад да се шетаат со раце на газ. И вели шоферот по неколку пати се возат натаму наваму. Срамота, да се немало осет!

20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Одвратни се значи, мислам може лошо се изразив, сите ние ќе остариме еден ден, ќе бидеме слободни и без многу обврски па ќе сакаме и да се прошетаме ко секој нормален човек ама со осет малце како шо викаш. Баш го наоѓаат времето кога луѓето идат на работа или се враќаат или пак децата и младите у школо коа идеа, стварно непотребни гужви се ствараат и нема смисла.
    Некад коа ќе фати гужва голема, сите испопикани ко сардини, смрт ми е тогаш.
    Ама неее, ќе им избега бусот, се плашат да не останат таму кај шо се(и стари и млади), сеа почнав коа глеам дека има гужва да не ни пробувам да влезам туку да си почекам следен барем коа не брзам или пак да попешачам до некоја наредна станица и таман друг ќе дојде.