Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Па реално за вакви работи најмалку треба казни.
    На блиска ѝ се деси ова и да, баш така ѝ кажале кога стасала таму 10 минути порано од терминот за нејзиниот преглед, дека не ѝ се чекало да докторката.
    Оти ние еве од лепота идеме по доктори на 40 степени.

2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Баш прошли пат размислував како докторите без срам кога сакаат, колку долго сакаат и колку пати сакаат прават пауза. Барем во мојата амбуланта и се прави ужасна гужва.

Или најиритантно кога се менуваат докторите на смена и овој во 2 си оди, другиот доаѓа во 2:15, пола сат пауза со сестрите за кафе и цигара и му оди сат од работното време. Срамота...

Gosh, Mrs. right and Anyshka like this.
  3. Munchmallow20

Неам проблем да почекам 15 минути ако излегол докторот на кратка пауза, еве си кажувам.
    Ама ИЧ да не се изврши прегледот ради глупа причина, а некој може се довлечкал таму едвај на жешково, епа стварно е безобразно

cresa-jagoda and Anyshka like this.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Коа нема казни они го искористуваат тој момент и баш ги заболе за пациентите.
    Ох бе, да беа докторите хумани и човечни добро ќе беше, повеќето се исфрустрирани и себични створења и не си ја заслужуваат титулата.
    Мене баш ради нив ми се темни коа треба да идам на преглед, не е ни до толку поради условите него те третираат ко партал. Не ми е јасно едно и по Германии коа идат вака се понашаат, смеат ли? Или како бе магично се мењаат истите коа ќе отидат у приватна болница или ординација, одма друг однос некако, за матичните не важи ова, баш они ич не се замараат со пациенти.
    Значи се можело. Ние зарем криви им сме шо не се задоволни со платите па нас да ни го истураат бесот, ѓубриња. Секоја чест на исклучоци кои си ја работат професионално и посветено работата.

5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Мене минативе два месеци две докторки на државно ми направија услуга да ми закажат снимања многу порано од што редовно има термини. Зошто не знам, онака по нивна волја, не ги ни молев ниту бев со врски отидена. Сакам да кажам точно дека здравството ни е ужасно од многу аспекти, ама дека сите што работат таму се ѓубриња, не се.

6. staycalm

staycalm Форумски идол

Кој го измисли ова белењево, значи аман. Сѐ ме боли на телово, еден куп работа, па чистење со саати. :bug:

7. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Исто душо мачна, исто... Ко чергари сме моментално... Цел двор фул со работи "ќе се најде"...

8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Незнам каде да пишам затоа тука.
    За таа братучетката шо пишував. Девојката бара работа ама само прва смена и одговара, живее во Кисела Вода. Има мало детенце дома и не е во можност во смени да оди. Исто ако може да биде неосигурана, пошо има многу долгови на извршители, станот и е 15 000 и не би можела да пристигне се. Ви се молам без осудувања. Девојката е стварно во лоша ситуација. Ви се молам на сите скопјани ако знаете некој или некаде каде би можела да се вработе, да ми пишете.

INNERBEAUTY and eliesaab like this.
  9. La-loca

La-loca Популарен член

А казни за пациенти што не доаѓаат на термин!? Колку ги има такви ехееее многу повеќе него овие, ама за нив никому ништо.

10. Munchmallow20

И за нив.
    Ама неизвршен преглед е повеќе на штета на пациент, да бидеме реални.

La-loca likes this.
  11. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Јули, месецот во кој ништо не се дешава, па истовремено и се се дешава, и кога ќе погледнеш наназад во ретроспектива, се се и изменило и веќе ништо не е исто.

Bye, bye Јули.
    It's been something alright. Always is. :d:

Евроазија likes this.
  12. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Ај тоа… ама пациенти шо доаѓаат по неколку часа пред термин, терминот во 12ч, пациентот чека уште од 08ч., па се ствараат страшни гужви, кавги, нема кој каде да седи, па чекале со часови…
    Убаво на упатот пишува датум и час, ама кој да прочита.

La-loca likes this.
  13. Munchmallow20

Вака сум сретнала за пациенти од други градови што идат.
    Оти во 21ви век од некои градови има едвај по 2 термина за превоз до Скопје дневно

sino.o.oka likes this.
  14. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Тоа е, секогаш е хаотично, посебно по клиниките, ти тоа подобро од мене го знаеш.
    Од цела Мк идат луѓе на прегледи и нормално е да има гужва, малце и културата и едуцираноста кои не ни се на завидно ниво си го праат своето.
    Но сепак нема мислам споредба пациенти што праат гужви и не доаѓаат на термин и доктор кој зашто му се сакало си отишол и не го прегледал пациентот, а тоа му е должност, за тоа е платен.

15. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Апсолутно, воопшто не го споредувам едното со другото. На ревматологија бев сведок на вежби каде една професорка прекина со прегледи и ја заклучи вратата, со шо сите непрегледани се должни повторно да идат во Скопје дури по една недела, оти таа еднаш неделно има амбуланта.

Mrs. right likes this.
  16. Miss666

Miss666 Популарен член

Абе, од кога е срамота да се носи, користи нешто евтино? Често слушам од познаници, колеги, пријатели, или пак и овде читам купила евтино, користи евтино.. Без разлика дали станува збор за евтина кујна, кола, парфем, дезодоранс, бурма, евтино место за летување, парадајз туризам, џукела куче спроти расно, или шта год..

Па така ко ќе ве слушнам, копуци едни, одма ве читам колку ви вреди душата. Колку патите од комплекси, од докажување пред народ.. Абре уживајте во животов, не етикетирајте ги луѓето по тоа кој кај се шиша, која колку ноктите ги платила, или спалната или тоалетната миризлива дал му била.

Што луѓе сте, што чума се сторивте.

Да простите на францускиов , ама лајнари сте.

17. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Last edited: Aug 1, 2023
  18. steela.honey

steela.honey Популарен член

И ова социјалниве мрежи се пресеравање, се е идеално таму, сите се среќни и материјално обезбедени од кај па сега дека у државава луѓе крпат крај со крај. Ех, 21 век време на информации а ние застанавме на тоа да ни испливуваат комплексите на инста и фб.
    Мислам шта речи,а не заплакати ?!(facepalm)

Miss666, Gosh, Hisha and 1 other person like this.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Немој ништа речит, само лајк ставит.

Cvekarka likes this.
  20. steela.honey

steela.honey Популарен член

Лајк му доџе ко будали шамар :rofl: таман, ме изнасмеа да си жив/а.

Cvekarka and Adidas888 like this.