Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се согладувам... Жално е што имаме академски граѓани, но за жал не образовани...

Е ова произлегува од носењето јагне на директорот за 5ка, и купена диплома од факс... Паразити на општеството

2. st-el

st-el Популарен член

Ова се случува, кај нас за жал... Неписмени или полуписмени насекаде... Затоа секоја оценка треба да биде заслужена.

3. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Затоа тие се директори, а писмените оние со вистинско знаење во Германија, Швајцарија, Шведска.....

cresa-jagoda and Осе like this.
  4. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Не бе, ако оди без диплома ајде вработи ме како професорка некаде баш да видам дали оди така.
    Битно пари да се прават, да, сите ќе работиме во фабрика или во маркет, или во угостителство да се малтретираш цел живот. Ќе живееме „ОК“, без диплома и ќе нѐ лечат баби со тревки, ќе ги учат децата некои со средно нели?

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Сабота, ден за одмор.
    Без луѓе, гужви и драми.

6. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Бумер :D

7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Овие што велат дека образованието не е важно за да си успешен, тоа се тие што не знаат кои зборови се пишуваат одвоено, а кои заедно (незнам, несмеам, неможам, што мие, што тие) и не знаат што се пишува со голема, а што со мала буква. Не знаат ни да пресметаат сложени математички задачи. Битно се снашле и пари прават, што е битно другово...

Едит: моментално не работам по струка, но никогаш не се покајав и ниту за момент не помислив дека не ми требало високото образование. Животот е пред мене, а сум размислувала и за втор факултет, што би значело и повеќе работни шанси и повеќе знаење.

Last edited: Aug 26, 2023
  8. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Докторат заврши ако сакаш. Научи што сакаш и кој јазик сакаш. Личен избор е денес се.

Last edited: Aug 26, 2023
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Секако дека е личен избор и дека е во ред што и да се избере и одлучи за себе својата иднина, се' додека не е ништо криминално. :D

И да се надополнам, патем.
    Мене знаењето ми значи. Сакам да знам што повеќе работи, се' уште учам, истражувам, читам, слушам, гледам, се интересирам. За разлика од мене, мојот партнер не е таков. Нема високо образование, после средното решил дека треба да работи, како знае и умее. Значи, јас ниту им судам ниту мислам нешто лошо за оние што одлучиле и сметале дека факултетот не е толку важен. Знам луѓе кои се на високи позиции благодарение на своите вештини и тоа е супер. Убаво е и едното и другото, вештините и снаодливоста од една страна и дипломите и знаењето од друга страна.

10. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Секој избор има последици. Наша одговорност е се.

11. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Факултетот е предност во секоја смисла, тие што велат дека не е се себезалажуваат. Тоа што денес имаш многу со високо образование, а не знаат течно да зборуваат на пример: Англиски, Германски итн се оние кои имаат помали опции. Ако си со факс и знаеш да ги зборуваш течно овие јазици нема да имаш гајле.

И не се само правописните грешки, проблем е и вокабуларот, изразувањето, погледите кон животот. Треба повеќе книги да се читаат. :)

12. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

А јас да се надоврзам за книгите, имам добиено коментар, цитирам :па ја не читам книги ама гледам филмови, нема разлика, и во двата случаи се вртат истите приказни. Дури и повеќе филмови можеш да изгледаш додека прочиташ една книга "... И мене реакцијата ми беше као ок, ако така мислиш 8-|:x

Spicy Senorita, Anie93 and Осе like this.
  13. Anie93

Anie93 Популарен член

Оние луѓе што успехот го мерат само во пари се најчесто истите што мислат дека дипломата не е потребна.

14. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Си гледам стари детски емисии на мрт 5 и уживам. Следно пуштив мрт 1, па како културно да се прочистив од сељачаната на другите национални телевизии.
    Ајде да потпишеме петиција пред да станат презентери или било како да се изразуваат на телевизија да мораат да научат да зборуваат литературно. Колку се забележува разлика во говорот од пред 30-40 години и сега.

Anie93, sino.o.oka, Осе and 2 others like this.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Супер што ХИВ+ лицата можат да имаат односи и да забременат без да го пренесат вирусот на партнерот или бебето ако примаат редовна терапија.
    Само ај не им ги бутајте статистикиве во фаца на луѓе што им е шубе воопшто да имаат таков партнер. Збориме за вирус што останува во тебе цел живот, вакцината за него е дискутабилна, терапија примаш додека знаеш за себе ама си фрлал стигма зашто не сакаш да се ебеш со нив. Ае важи.

16. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Со такви е ептен тешко да се одржи разговор во живо, се трудиш да почниш разговор на интересна тема, одговорот е, ами не знам јас, не читам. И се враќа назад да си поскрола на мобилен. Туга.

Gosh and sino.o.oka like this.
  17. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

Можда ќе тргне работава од место ако почнете да мислите малку outside the box. :?:

Аргентина * likes this.
  18. Zhukov

Zhukov Истакнат член

Статистички во Западен Балкан сме најслаби (во читање, математика и природни науки).

Космонаут likes this.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Оваа вечер прв пат видов маж да збори со другар два часа. ПРВ ПАТ во мои 27 г.

20. Dentina

Dentina Форумски идол

Од нула до стотка и пак на нула..лајф из а ролеркостерЧЕ:rofl:

Осе likes this.