Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

А чекај нема тоа во риба? :^)

2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Кога ќе сфатат луѓе дека тоа што млечните производи на Бимилк се со цени до плафон не е зашто се поквалитетни туку од чист снобизам на македонски производители.

Ама не, Славица мора да се пофали оти зимала само од Бимилк млеко, не ќе се заебавала со српските евтини.

MeowMeow, simoncelicius, Gosh and 2 others like this.
  3. steela.honey

steela.honey Популарен член

Сакам да кажам, добро зошто бре жени не се почитувате? Зарем толку сте истраумирани, трпите за пуст денар секакви идиоти да се изживуваат над вас, ве влечат ко крпа по нив, ве манипулираат до бесвест, ве изневеруваат, понижуваат, ама да бе вам другарките ви љубоморат ако нешто ви укажат дека во тој ваш однос нешто не е ок, битно на секакви случувања семејни, социјални сте први, да одглумите нешто што и самите знаете дека не го живеете. Греота.

4. Cloi

Cloi Активен член

Вчера бев во друштво на неколку пријателки и се приклучи уште една личност со нас да седи.
    Ама толку глупости се изнаслушав за кратко време, што се прашувам размислуваат ли луѓево што зборат, или зборат колку да се каже нешто?!
    И баш сега се потсетив на една мисла: Господари сме на неизговорените зборови, а робови на изговорените.
    Што не значи ни да се ќути цело време, ама па малку вклучување на мозок треба пред да се каже било што.

5. Dilajla123

Dilajla123 Истакнат член

Додека вадев кафе на кафемат понудив и почастив колешка која случајно се затекна тука.
    Покасно седам на пауза и колега на кој претходно му објаснив како да си заврши работа нешто приватно на најлесен начин,доаѓа и така изненадно ми носи кафе од истиот кафемат.
    Ме изненади и израдува со постапката,а уште повеќе сознанието дека можеби е вистина она дека доброто со добро се враќа,па макар било тоа и во форма на шолја кафе.

6. franca

franca Популарен член

Има само не знам дали у очите на рибата или устата
    Бог да чува 21 век уште животни се јадат
    Ајд немам намера со сезнајковци да се објаснувам овде.
    ЧуЗ

7. Waverly Raven

Не те прашав дали треба или не треба да се јадат животни во 21 век. Прашањето ми беше за твоето тврдење во однос на нутритивните состојки на рибата, оти во неколку мислења погоре тоа го кажа, па сакав да ми објасниш.

Инаку останатиот дел од телото на рибата од шо е составен?

MeowMeow and simoncelicius like this.
  8. Celltica

Celltica Популарен член

Со @Angie1432 дојдовме до заклучок дека изгледа само јаглехидрати има.Од мелен овес е направена.

*Amethyst*, Ahoy, MeowMeow and 9 others like this.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

@franca damn. :D Јас зборам од аспект на вегетаријанец. Јас не мислам дека треба животни да се јадат при толку алтернативи. Да го тргнам то од патот оти ако ми вратиш неќам реплика дека треба да сме над месо јадење. Ама не можи да се негира дека поќето риби се нутритивно потковани. Риба и морски плодови се од столбовите на медитеранската диета шо инаку е докажана како најдобра и нутритивно поткована исхрана. Риба има протеин, има омега масни киселини и то е се шо генерално ни треба да внесуваме и од други извори, ама ако некој одбери то да е риба - пак ќе добие то шо бара. Ако риба нема протеини, ни масти, шо има? Хидрати? То се трите макронутриенси. А знајме дека риба не е еднаква на компир. :D

10. Waverly Raven

Така и си мислев.. :wasntme:

Celltica likes this.
  11. franca

franca Популарен член

Во последно време ми стигнува известување дека некој ме цитира, ама кога ќе отворам не ми покажува ништо, можеби некогаш ќе се оправи форумот не замерувам.. :D
    На темава, во последно време исповести рс ми е една од поинтересните страни, објавиве ко јас да сум ги пишувала :rofl:
    Screenshot_20230930_174057.jpg

12. Bratot

Bratot Популарен член

Со ајвар Биљо, мх мх :nod:

Anonimnna5 and franca like this.
  13. Munchmallow20

Луѓево што викаат оти medium well и well done зготвено месо е суво и тешко за џвакање, изгледа не чуле за маринирање и динстање во животот.

Angie1432 and steela.honey like this.
  14. Munchmallow20

Не ѝ кажувај од што се изградени мускулите:bandit: :rofl:
    Или мисли дека риба и остали животни немаат мускули, кујзнае.

Waverly Raven likes this.
  15. cooll

cooll Популарен член

85 грама туна има 25 грама протеин. :wasntme:

16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Не, Алпско строго само, каков Бимилк, странските се појаки. Словенечко нели е, нема заебанција.
    Сите останати се ѓубре.:!:

За Алпско ај за тие што се интолерантни на лактоза па се приморани да го зимаат, ај и на тие што им е вкусно само тоа туку другиве што го зимаат само дека е алпско и поскапо..:drunk:

simoncelicius and Munchmallow20 like this.
  17. Munchmallow20

А да, и алпското.
    А инаку кога ги спомнав бимилк, баш нивниот јогурт ми е најгрд. Некој чуден горчлив вкус ми има.
    Павлаката и киселото млеко исто им се меех.

Mrs. right likes this.
  18. Celltica

Celltica Популарен член

Најголем дел од алпско е произведено во Босна иначе :D
    Иначе во суштина млекото е на Балкан тоа, кое и да го земеш е најчесто комбинација со млеко во прав, 100 пати преработено, увезено па препакувано и така.
    Додуша сигурно не само на Балкан вака.

19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Да да, секако исто ко и Аргетата што ја произведуваат и во Босна, а е нели словенечка.

Него поентата ми е што се занесуваат, ѓубре биле тие ефтините овие поскапиве се врвен квалитет.

Сегде више ѓубре е све, умре квалитетот одамна.

20. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Правиме муабет за миксери. И го спомнав оној робот миксерот на Делимано што уште од фрижидер не ми излегол деновиве.

И викам, добар е, гледам има 1400W, што значи дека би требало да е моќен. Малце соленчок, 100 евриќи на попуст...

И ми вика: "не бе овој на делимано не го бива, слаб е, 1400W се малку", чекај, друг ќе ти најдам...

Ај си викам и јас, се разбирам од W, ама не се разбирам од миксери, може слаб е.

Ми покажува еден друг, дупла цена и ми вика дека е тој многу подобар, топ бил, никад не би земала делимано. Овој имал 500...

- 500W? Многу слабо е тоа, викам...
    - Не, не. Коњски сили се тоа, hp пишува.
    - Абе како 500 коњски сили, тркачка кола ли е? :D

Гледам стварно пишува 0.54hp. Ај, може коњски сили се. Ама ако ги претворам во W, излегува некои 400W. Што значи дека е уште послаб, а дупло поскап.

И сега дојдовме до заклучок дека треба да купувам делимано робот про макс, пошто е јак, и поевтин од конкуренцијата, па вреди да се фрлат 100 еур додека е на попуст. А сакав само у муабет да се најдам.

Со свои камења, по своја глава... :?: