Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Sucubus

Sucubus Истакнат член

Сдк добро ми дојде патувањето, се преродив. Не очекував дека вака убаво и брзо ќе ми пројде времето.
    Дал ме Бог за да изненадувам и да ги правам среќни луѓето околу мене, и да се радувам со нивната насмевка.

Ahoy and ruben-neves like this.
  2. Musicallinmylife

Musicallinmylife Истакнат член

Убаво кажуваат а и тоа е нормален процес дека со годините созреваш се менуваш. Осознаваш, ментално созрезаш, духовно, влегуваш и излегуваш од различни стадиуми. Се работи за следново веќе одамна не се оптоварувам за тоа кој што мисли за мене или што ќе каже за мене, или ќе ме осуди. Живееме во време на осуди. Имав ситуација каде ми кажаа зошто дозволуваш да те потценат со коментар. Тоа е проблем на тој што потценува и ги жалам таквите, фала што се откриваат какви се. Сакав ова да го кажам одамна сум во духовна фаза каде не се замарам и не ме допира кој што ќе каже за мене, притоа и да ме навредиш, осудиш, потцениш не реагирам, бидејќи и да реагираш нема да се сменат таквите луѓе. Не дозволувајте да ве допираат зборови од плитки луѓе.

Last edited: Nov 22, 2023
    Hisha, nextredstyle, Keiner and 5 others like this.
  3. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Амин брате. :D

Musicallinmylife and Pacifist like this.
  4. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Иначе и јас ќе си заштедам живци и нема да коментирам во темата за Стандарди чисто за личен мир a и куРтуЛорошки стандарди, :| кои да не се лажеме не се нешто претерано стандардни денес.

Last edited: Nov 22, 2023
    Musicallinmylife, Pa8la and GirlLove like this.
  5. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Девојче, сигурно имаш комшии кажи им на нив да појдат во полиција да го пријави и ти тргни се најди работа барем како чистачка и цимерка или кај роднини, ти ако не си здрава како ќе работиш првин здравјето да си го средиш
    Да може некој да ти дај таблети за дијазепам и ќе му туриш внатре во чашата вода на дедо ти... некако снајди се
    Не се плаши од него, тука е полицијата
    Ако ти бараат докази тогаш остај го телефонот негде скришум и направи го да снимат кај што те малтретира..
    Не си дозволувај да те малтретира

GirlLove likes this.
  6. exceptional

exceptional Истакнат член

9 август 2022 е постот пишан

Kikiccc likes this.
  7. Musicallinmylife

Фала чедо бојже :D :D.

8. Catnight

Catnight Истакнат член

Барав, барав, и накрај овде ќе залупам што ми тежи на душа, се осеќам како мачорот Том ќе се погледне во огледало и излегува магаре... Епа вака, со споругот сме веќе 1 година заедно, чиста година, претрпевме и добро и лошо, тој е човек со 2 деца едно 10 друго 17, јасно ми беше во кој води ќе влезам, двете деца не се од 1 мајка, едното е оставено како бебе, другото е израснато со мајка, поради недоразбирања, и останати причини тој ја остава втората жена и се запознаваме еден со друг, но бившата му жена (не зборам за брак што е регистриран туку само живееле заедно и според муслимански правила стапуваат во брак), бивша му жена не прифаќа дека е крај, дека сега живее со друга, бидејќи во тие години заедно секогаш имало караници, напуштање и враќање заради детето, нели типично.. Она сеуште си фантазира, живее во некој си свет полн фантазии или во турските серии, дека мојот сегашен и нејзин бивш сопруг ќе и се врати, до скоро и најмалиот живееше со нас, еден Господ ми е сведок дека од своја уста сум делела да имаат тие 2, ги прифатив како мој, додека бивша му сопруга вршила големо малтретирање врз првиот син, тој тоа јасно го кажува и поради некој трауми сеуште е несигурен во себе, пред 1 недела маж ми го однесе малиот да ја види мајка му, дали му било малце одлучил да остане му рекол за 3 дена дојди земи ме, 3 дена поминаа, детето од ведро, насмеано, полно живот, стана ист како мајка му, не знам што му се случи и зошто дојде до овој степен, детето ме прифати додека беше со нас, а сега му збори на маж ми, зошто си сеуште со неа? Таа те сака поради пари, таа е “голддигер“, зошто си сеуште со неа остави ја, тука доаѓа и тоа ти што го правиш е срамота таа е ем помлада ем христијанка, ти си педо.., итн итн итн. Напоменувам детето е само 10 години, на почетокот кога дојде да живее со нас си имаше навика да рече или да вика на татко му, на почетокот не ме прифати но после се беше во ред, со време се смени, престана да користи погрдни зборови, почна да се шали, да шетаме, да ме гушка итн., во рок од 1 недела сето ова исчезна? Што ли му направи мајка му? Вчера пробав да зборам со него, бидејќи татко му не сака да го слуша, да пишувам, мајка му одма се вмеша и не блокира.. Јас не знам кај да терам со женава, нели во секоја приказна има моја, твоја и вистината, детето додека беше овде бидејќи веќе сум поминала низ развод и еден родител вака друг онака мегусебно, и не сакав да го тормозам, се понашав како со 10 годишно дете, како е можно мајка да прави свое дете непријател према татко си? Не се плаши од Бога? Сепак шамија ова она, се моли, а после молитва прави грев.. Како да постапиме? Сеуште се држиме, иако цела година ни е торбулетна, како да го поминеме ова? Како да го вратиме ова детенце во нормала пак.. Ќе се безумам не е мое дете, но сепак е дете, не би сакала да страда никако..

9. Musicallinmylife

Амин чедо божјо :D :D.

Кога видов што сум напишал од сабајле првото .

INNERBEAUTY likes this.
  10. Crnookata

Crnookata Популарен член

И како почна да ме притискат дома со таа мажачка.
    Не сум била способна еден дечко да најдам ..
    Уште тој притисок ми фалеше.

hermosa, NPN, eliesaab and 2 others like this.
  11. Crnookata

Crnookata Популарен член

Колку сакам времето назад да го вратам....се ќе беше друго се ...не ќе ја трпев оваа душевна болка сеа.....ни алкохол ни разговор ми помага .:(

Колку можеше да биде се поинакво.

12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Знам како ти е затоа што и јас се јадев себеси со каење, едно од најгрозните чувства. Но мораш да го прифатиш тоа што е, колку и да е тешко. Да се мачиш секој ден не е добро. Гледај на она што е позитивно во животот.

Crnookata and eliesaab like this.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Убаво Славице ако си пржиш само со маслиново масло ама знај оти не е тоа масло ладно цедено и вирџин какво што е најздраво

Anyshka likes this.
  14. Crnookata

Crnookata Популарен член

Веќе цела година ми е така...само овие месеци многу многу по изразено.
    Сакам да се ослободам од таа вина ама неможам ...се надевам ќе помине со тек на време...нема да ме боли душата....иако штетата не се надоместува повеќе...бар болка во душата да не чувствувам веќе.
    Јас сама се фрлив во оган ..ама од кај да знам од кај ...мислев среќна ќе излезам а јас види ме денес на што личам .

Mateica likes this.
  15. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се трудам да прифатам многу
    Камо никогаш да не се случеше тоа што се случи.

Last edited: Nov 23, 2023
  16. Herrera

Herrera Популарен член

Vikktorr, GirlLove and eliesaab like this.
  17. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Преку глава ми е од протесети на вработени во државно. Се имаат се им е дадено. Што да речат дел од вработените во приватниот сектор кои се исто со високо образование ама работат и празник и делник и викенд, и без одмор, и без к15, и без боледување...Ми се гади од државниов сектор.

simoncelicius, Miss666, Gosh and 8 others like this.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Можи глупаво звучи, ама верувај бегам од такви што се вработени во државен сектор ( не од сите, ама од некои).
    Немам тема на муабет, едноставно ми се луѓе што се вртат во ист круг цело време и само по кафиќи седат (пак велам, не сите) кажуваат како им е тешко и сл.

19. Mateica

Mateica Популарен член

Да,за време на пауза не можеш да најдеш слободна маса у кафич.
    Посебно летно време...врие од нив.

simoncelicius, Gosh, Anyshka and 3 others like this.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

И секогаш од таквите ќе слушнеш коментари - А на тебе криво ти е што не си во администрација? :D

simoncelicius, Gosh, Anyshka and 4 others like this.