Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. marsilia

marsilia Истакнат член

Зошто ти смета тоа? Онака те прашувам, не знаев дека и тоа на некого го иритирало покрај толку други негативни работи во светов.
    Мене баш ми е убав периодов и тие слики на feed. Подобро да гледаме фотосесии од фамилии, бебиња, друштва, луѓе, колеги собрани од работа сликани пред елки и во новогодишна атмосфера, отколку да читаме за црна хроника случаи и да се чудиме што се случува со светов и државава. Нека се радува народот на нешто, малку убави и позитивни работи ни останаа...

2. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Не знам зошто површен, си биле таму, се сликале и објавиле. Е сега моментов со праќање по портали ми е сељачко, другото е океј. Баш ваков би сакал јас, роматичен, да објавува прв на социјални мрежи и да се гордее. А не оваа инцел генерација на дејтови во кола, криење на врска и извини ама сакам ти како жена да пријдиш прва, па и да се тегни за да плати сметка, уште полошо. Подобро ваков, кој не му е шубе да го наречат папучар, него овие другиве кои немале пари за една роза за осми март, а и Валентин не го славеле. И да не продолжувам, доста е.

sino.o.oka and marsilia like this.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Презаситени сме.

Pa8la and Spicy Senorita like this.
  4. Hisha

Hisha Популарен член

:handshake:Ја сум таа што слика све шо сФетка :rofl:

5. viks5

viks5 Истакнат член

Незнам зошто луѓето се повеке ги ценат и сакаат предметите отколку другите луѓе.

hermosa and sino.o.oka like this.
  6. Spicy Senorita

Те имам прочитано неколку пати, доста интересно пишуваш.
    Во врска со натпреварите, јас не сакам во никоја категорија да бидам сврстена.
    А и онака, натпревари не сакам, не сум нешто компетитивна.
    Искрено, и чудно ми е дека некој мене воопшто ме читал.
    А драгоцено време, барем мене ми нема одземено. Брзо пишувам.

Herrera likes this.
  7. Skyler

Skyler Истакнат член

Зашто е површен. Кој носи ваков фустан на одмор за ако ‘изненадно’ ме запроси да гори фидот? Значи не е важна спонтаноста, лежерноста во тој момент туку чекај да видат сите колку сме најубави и совршени. Не ти е површно?

А за тоа другото што ти го сакаш, ти си знаеш, секој си има свои стандарди.

8. Spicy Senorita

Не бе, не размисувај така. Си одбележуваат момент луѓето, нивно право си е. Убаво пиша една членка, подобро фидот да гори со вакви вести, да гледаш луѓе среќни и весели, него ли напатеност и трагедии. Јас сум секогаш за првото. И не го гледам како површност, можеби естетика.

9. Sandman

Sandman Истакнат член

Не е храброст да се бориш со лагите на овој свет, ко да сме казнети во него од раѓање, ко во некој левел од пеколот постоиме некако, што ли не чека после смртта, тие пред нас знаат, но не можат да кажат. Молчат тие, молчиме и ние.

10. Skyler

Skyler Истакнат член

Епа ете ок, што да кажам, секој со својот вкус за естетика.
    Инаку, овие црнобело жими се не знам од кај ги црпат љубовните приказни. Другар идеше со девојка му година и кусур, се враќа таа во родниот град на 1 недела и се караат нешто. За 3 недели оп на црнобело ‘Несекојдневно запросување во ***, погледнете ја нивната љубовна приказна’ и слика од девојка му со друг. Така да, дискутабилни се тие нивни моменти али нивно право, да.

11. Mateica

Mateica Популарен член

Кој како го сваќа животот :)

12. Hisha

Hisha Популарен член

Зашо моменталното задоволство е по лесно да се добие , него нешто на кое треба да посветиш внимание и труд.
    Светов брза само негде, брза со се, но пак не стига никаде..

viks5 likes this.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

И јас пораснав без мајка. Учев од татко ми. Ама ретко беше тоа. Скоро по цели денови беше на работа. Не сум некоја јака готвачка, ама се трудам. И се чудам како може жена да не знае грав да свари. Не е тоа филозофија. Имав колешка која не и даваше на ќерка и ништо да пипне. :D

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Чудак сум.
    Галама во маало, не ми пречи.
    Галама кај комшии од гости - напротив.
    Кога се испраќаат/пречекуваат - џагор по ходник, ептен сакам.
    Фрик.

15. Marymay

Marymay Активен член

Мислам дека си ги праќаат сами во редакција или преку пријател на пријател што работи таму. Ем порталот ќе има објави ем овие демек познати че бидат.
    Тоа со фустанот се гледа дека знаела дека ќе биде запросена, затоа и поднела фустан.

Miss666, simoncelicius and Skyler like this.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Јас не се чудам од причина шо знам дека некои не сакат да готват. И јас не сакам да готвам.
    Секој си има личен избор, кој како сака нека си прави, на некоја може доволно и е да знае да испржи јајца, некоја може сака во ресторан да јаде....
    Имав другарка не сакаше садови да мие. Од школска возраст беше таква, викаше жена дома да и ги мие. Ама затоа и си избра таков живот, да не мора да мие садови.
    Побогу, има мажи шо не знаат ни шпорет како се уклучува па тоа не ви е чудно.

SummerGirl and Marymay like this.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Познато ми е тоа чувство ама наместо да тагуваш, биди среќна и благодарна за тоа што го имаш. Секогаш има за што да бидеме благодарни. Не се сеќавам дали те имам читано, дали имаш нешто споделено, колку време си сингл, но само верувај и биди позитивна во меѓувреме, ќе дојде партнер во животот.

IvvaNeo likes this.
  18. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Чудно им е што маж не знае да уклучи шпорет, ама на жените други им готват и им чистат, и уште чудно им е зошто некои жени чистат по дома сами, па некои неможат да си дозволат чистачка.
    Еве јас можам ама не сакам друг да ми се мотка дома. Во темана се расправаа на која мажот бил по домаќин, па мажите чистеле, правеле ручек, а сега испаѓа тоа го правеле жени што си се платени за тоа. Па кога пишавме неколку дека мажот ќе направел поплава ако измиел садови одма рипнаа не бил сакат, ние сме ги разгалиле мажите. Ама зад сето ова стои платена жена што си ја работи таа работа.

Vikktorr and Adidas888 like this.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Затоа што жените сфатија дена уствари не се слугинки, туку еднакви партнери во брак.

20. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Aма ова не се однесуваше за тоа, туку муабетот беше за тие што си плаќаат жени и тие жени што си чистат дома заедно со мажите. Секако дека и мажот треба да учествува во домашните обврски.
    Членката сакаше да каже со тоа дека и нашите родители работеле па имале време за се, тука никој не спомнува дали мажот учествува или не.