Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. pdb123

pdb123 Популарен член

Супер што ти се погодило така (неиронично кажувам). Моето искуство, и тоа во канцеларија каде што имало и жени и мажи било тоа дека од мажите се изнаслушав и добивав прашања за еден куп мизогини работи. Првата недела кога се вработив слушав искази како жените не ги бива за логика, а понатаму и како тоа мажите можат да изневеруваат, ама жените никогаш....

Mumoftwo30, GirlLove, Stark and 2 others like this.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Јас не сум во канцеларија, ама мажите у мојава фирма како знаат да оговараат... Тетка на селска чешма не им е рамна.

3. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Ах, си дремнав после. Ама мислев такви работи не се споделуваат на форум. :$:D

П.С. не толку од тренинг, туку поради мои лоши навики да заспивам во ниедно време

Cindy.A99 likes this.
  4. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Моето искуство е слично со ова, ние сме голема канцеларија ама моите work besties секогаш биле машки. На почетокот кога работев опколена само со жени околу мене буквално цело време озборуваа некој, како се носел што направил, а кога не го правеа тоа си правеа мајчински муабети бидејќи беа млади мајки повеќето.
    Сигурна сум дека секој има различно искуство, но моето досега е вакво. Со машкиве колеги многу полесно ми оди муабетот оти не е најголем процент од времето безвезни озборувања за други. И не, не викам дека сите жени озборуваат вака пред некој да ми се нафрли со пикми. :D Едноставно такво ми е моето лично искуство досега.

Mumoftwo30 and Anyshka like this.
  5. DS10

DS10 Истакнат член

ние мажите секогаш повеќе оговараме од било кои жени, само така ни е врежано во глава дека жените се тие што озборуваат. еве ја си признавам.

6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Кој ги финансира за да шират глупости? Од глупости нема профит ама затоа од препишување и продажба на лекови и те како. :cash:
    Без поткрепа со факти оваа твое тврдење е само низа од празни зборови.
    Е ова е изгледа единственото нешто во кое се согласуваме. И јас не знам зошто цело време ме цитираш. :?: Во моето форумско постоење не се сеќавам јас да те имам тебе прва цитирано а ти постојано го правиш тоа. Не знам дали знаеш ама на форумот има опција "Игнорирај". Искористи ја слободно и таман, ем ти на раат од мене а и јас од тебе. :wasntme:(fingers)

Anyshka likes this.
  7. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Изгледа не си работел со жени во канцеларија. :D

Не дека и ние мажите не озборуваме, ама не е ни приближно со жените. Кај нас знаеш на што си.

Јас работев порано во компанија само со жени. Не се жалам, не ми беше лошо. Ме размазуваа ептен. Кафенце, појадок, тортичка, колачиња, било што да правеле одма имаше за Били. :wasntme:

Ама оговарањеееее... Уффффф. Немаше нешто да не помине на дневен ред: кој со кого, кој како, што, каде.
    Па кланови, делби, забивање нож во грб од позади. Ја нема некоја тој ден на работа, за неа се оговара...
    Можам роман да напишам. :)

Bratot, Anyshka, LiquidLuna and 5 others like this.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Јас никогаш немам со жени работено во канцеларија, а после ова што го кажувате, не ни сакам да работам хахахахах ќе си слушам цел ден муабети за коли..

9. DS10

DS10 Истакнат член

тебе да не не ти годело да слушаш секакви муабети?:D

10. Deus ex mahina

Deus ex mahina Истакнат член

Сум работела со мажи, и се сложувам со ова, ако не повеќе тогаш исто толку оговараат. Ама и на ова може да се гледа со симпатии, за нас луѓето озборувањето е чин на поврзување, инаку што би правеле толку луѓе со различни интереси, ставени во иста канцеларија?
    Во меѓувреме, секогаш сум гледала да им се најдам и да им понудам некоја навистина добра причина за озборување!

11. нина122

нина122 Популарен член

Од што му недостасувале женски муабети, од кога сменил работно место се зачленил на Фемина, за да не му дојде нагла промена.. :rofl::rofl::rofl:

12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Јас можам и со мажи и со жени да се сложвам, па и на работа. Имам потреба од женски пријателства и од ко имам такви сфаќам колку ми биле важни. Најважното машко пријателство ми почна на работа. На работа, за среќа или жал останав сама жена меѓу мажи. Пак се сложвав со нив ама кога ни дојде ново девојче се преродив. :D Значи скроз се радвав и ѝ кажвав дека ми е многу мило дека не сум едно чупе. Наеднаш екстра теми на интерес имав со кој да зборам, карактерно топ. Јас само мислам дека ете мене ми се погодиле колегите.

п.с. во мое искуство, како маж шо оговара, жена не можи ни да достигни :devil: :rofl: Јас уствари и зато кликнав со нив, пошто алапача. Еднаш нешто прва дознав и денот празник. :D

13. DS10

DS10 Истакнат член

ја све сум оговарал и со машко и со женско друштво, особено кога сум близок со некој, а и да не сум, доволно е да имаме една заедничка личност што ја трпиме и ете ти муабет за цел ден.

14. DS10

DS10 Истакнат член

Сега приметив лапсус, ,,што НЕ ја трпиме" треба да пишува, ама не можам да редактирам.

Last edited: Oct 10, 2024
    Mumoftwo30 and Antebellum like this.
  15. Lella

Lella Форумски идол

Да навредиш цел женски род за еден лајк од Били. Ако на некој досега не му беше јасно што е пик ми, еве.

Ако толку ви се неподносливи муабетите што ги прават жени што барате овде да ве праша човек. Мислам дека премногу рамнодушни сме кон омраза кон жени пласирана на ваков хаха хехе начин. |(

16. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Јас па со мажи работев, бензинска. Какви алапачи беа. Најгрозното нешто беше кога влезе мајка со девојче од 15/16 години и манијакалниот ми колега (околу 40 години) искоментира ,,Уффф, какво е, крцкалче". Имаше ќерка на нејзини години. Стари, запечени педофилишта. Оговараа шефови, хигиеничарки, меѓу себе, колеги/колешки од другите смени, од други бензински, ,,која со кого" муабети.

Едвај чекав да бидам во смена со една колешка, да одморам. Не знаете какви мажи има, митови се тоа дека мажи се церекаат и дрдорат само за спорт, кладилница и коли.

17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Кој што е многу љубопитен, тој оговара. :)

18. Bratot

Bratot Форумски идол

Ц, не е точно ова :shake:

19. Anyshka

Anyshka Популарен член

И јас мислев дека жените повеќе оговараат од мажите, ама се излажав.
    Јас тие што ги познавам ништо не ги интересира, и некој ако им каже нешто не ни паметат од што не ги интересирало.

Ама...има некои бетер и од жени оговараат и се љубопитни, се' те распрашуваат и се' сакаат да дознаат.

Mumoftwo30 and SummerGirl like this.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Zavisi sredinata kaj rabotite ama mislam ne postoi pravilo i da se kazi deka ednite pojce ogovaraat ednite pomalce, do karaktero e