Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. нина122

нина122 Популарен член

Жената што работи на шалтер денес на тераса седиме, и ми вика важно е да искачаш, да не се затвораш во себе, да комуницираш со луѓе..
    Викам, имам јас повеќе виртуал френдс.. Ми рече добро нема врска какви се, на кафе ќе искочите ако ништо друго, ќе се шетате.. Не ме разбра излеа..

2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Баш така.

Објавата беше од индиец, во коментарите преовладуваа индијци, арапи.... да не ги наречам животни.
    Сликите не беа од вистински луѓе и деца, туку како од цртани филмови. Али пак беше недолична содржината а и сликите во коментарите.
    Имаше неколку слики од истото шо го спомнав погоре и напишано нешто на индијски, неможев тоа да го преведам, е на тие имаше најмногу лајкови и смешни емоџи.
    Најмногу ми забоде очи тоа шо неколкумина беа ги спомнале и две жени кои беа силувани во Индија, едната незнам која беше а другата беше таа докторката која беше силувана до смрт во болницата, и на овие коментари имаше смешни емоџи.
    Цел пост имаше над 2000 коментари. Не ги читав сите, прочитав само дел, и од тој дел само 3-4 беа пишале дека содржината е навредлива. Другите сите се исмеваа. Претежно беа мажи, да не кажам сите.
    Два пати пријавив, истиот одговор го добив, дека ништо нема да напраат.
    И оставив само коментар на постот, кој знае нека пријави оти постот содржи педофилија и насилство.

Незнам шо да кажам. И овие луѓе ги примаме тука кај нас. Фуј!

Miss666, st-el, Feminka22 and 2 others like this.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Ама како така си пријавила. Они се дискриминирани. (facepalm)

Adidas888 likes this.
  4. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Дали некој/a друг/a обожава да слуша песни од 80те,или јас сум единствен тука? :D

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Контра се аргументи? Па само факти извади дечкото. Ништо не излажа, малку има новинари ко него. Се надевам ќе потрае.

SummerGirl likes this.
  6. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Не си

Dominodancing likes this.
  7. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Ако е 50+,сигурно.

нина122 likes this.
  8. Deus ex mahina

Deus ex mahina Истакнат член

Одамна на сум слушала, од некој претходен живот :D. Да организираме throwback журки на форумов ;)

9. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Кои факти, се натегаваа дали било терористичко загрозување или не, кога апелација го прогласува за валидно обвинението и казната, и единствен контра-аргумент 2% доверба.

Ако е така, дај џабе ги судиме Палчо и остали, не се они криви, ипак 2% доверба, или не знам ќе дојдам ќе ти ја скршам главата, ама кога ќе ме судат, 2% доверба во судството и ќе барам слобода.

2% бе.

10. Feniksgirl

Ме зезаш? Па ти као веруваш на судствово? Ни за тие 2% не се. Збор не знаеше да каже.. се правење наудрена демек не се сеќава.. терористичко дело клоца во стомак… жити се. Вилмич е корумпиранка до коска. Као и цело судство. Тажна е.. два пати помала пензија зимала од плата. Па да, заборавивме 78% си ги накачија платите, па сеа малку и е пензијата. И која споредба ти е ова со Палчо??? Жити се. Тоа е аргументот, за апелација, какво бре терористичко дело… кубење на коса на Шекеринска? Као спречиле примопредаја на влада, а владата предадена пред да влезат. Затоа и 2% е многу.

11. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Супер идеја, throwback party 80s hits, да се провеселеме преку времепловот на youtube, да пуштеме душа на слобода (highfive)

12. EmporioIvankov

Пратениците не се обични граѓани, пратениците се олицетворение на нивните гласачи, во просек 10,500 луѓе. Ти не можеш делата кон нив да ги рамниш како кон обичен човек. Иди клоцкни полицаец на служба и види дали ќе останеш читава, а и слободна.
    Ако делото ги исполнува условите, тогаш тоа дело им е доделено.
    Второ е намерата, намерата беше собранието да падне, да изиграваат некој квази-пуч.

Ти колку сакаш нејќи ги СДСМ, обвинението е валидно. Мило ми е што скапуваат во затвор, кој што сеел, тоа и ќе жнее.

13. Feniksgirl

Мене па ми е жал за вакво размислување како тебе. Па супер пошо се пратеници што сакаат можат да прават. Не не можат. Коа ќе сфатиме дека народот дава, ама и народот зима, тогаш ќе мрднеме од мртва точка. Барате од народот да се спротистави да излезе, и коа ќе го направи тоа, терорист е. Па уште се ситиш на неправда. Што не се испозатворат и они тогаш, пошо мама ебаа на се, па и се тепаат у собрание, или не они се пратеници и може што сакаат да прават исто ко и полицијава што ја именуваш. Ќе ја чуваме Вилмич, Зајко, Филипче, Грујо и компанија, зашто они се пратеници па ајде, дупи го народот.

14. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

:emo:и јас, не само 80ти и 70ти и 60ти, тогаш имаше музика:rock:

15. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Feniksgirl likes this.
  16. EmporioIvankov

Не е дека што сакаат можат да прават, ама мора да се има некоја почит прво спрема функцијата, не со боксови и клоци, туку се решаваат со гласање на избори. Излезете бе на избори луѓе, гласајте, ама гласајте со резон и критичка мисла, а не за партиско вработување. Еве во фамилија имам такви, задоени со партијата, знам дека и доаѓаа по митинзи, и дека пола Македонија ја имаат прошетано со митинг и сендвичи. Денес за награда, имаат добро платени државни функции, дел заслужени, дел не. Дали мислиш дека тие луѓе ќе гласаат против своите утре? Не.

Пратениците се лицето на нивните гласачи, ние си имаме проблем со гласачите.

17. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Сдк
    На кој му текнало да ја отвори темата Фемина Инстаграм, го хејтам.
    Цел ден седам гладна и дебела..

18. viks5

viks5 Истакнат член

Колку и да не го верувам има многу добри поенти во многу од интервјуто. Нема за жал никогаш да се дознае.

19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Често слушам од '80ти, претежно Iron Maiden, ACDC, The Smiths, Blondie, The Talking Heads, Dire Straits, и сл. Ми се свиѓа малце и рап ко Beastie Boys и A Tribe Called Quest, и панк ко Buzzcoks и The Clash, и поп ко Toto и Michael Jackson.

Има и доста изведувачи со по песна-две што ми се свиѓаат, ко на пример "Don't Stop Believin" и "Any Way You Want It" на Journey, "High on You" на Survivor, "The Break Up Song" на The Greg Kihn Band, "Running Up The Hill" на Kate Bush, "Tell It To My Heart" на Taylor Dayne, "Susanna" на The Art Company, "Just What I Needed" на The Cars, "The Spirit Of Radio" на Rush, "Heat Of The Moment" на Asia, "Fight The Good Fight" на Triumph, "Your Love" на The Outfield, "Somebody’s Watching Me" на Rockwell, "The Boys of Summer" на Don Henley, "I Just Died in Your Arms" на Cutting Crew, "Burning Heart" на Survivor, "867-5309 /Jenny" на Tommy Tutone, "Jessie’s Girl" на Rick Springfield, "Round and Round" на Ratt, "All Out of Love" на Air Supply, и многу други.

Ете плејлиста ако сака некој. :D

20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Во светот постојат млади, талентирани, вредни и упорни луѓе „на тони“ (и многу од нив се далеку подобри од вас) !

sino.o.oka and halfasoul like this.