Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Даааа :inlove:
    Не мораше баш со ваква носталгија да го почнам денов. :D

Anie93 and Gosh like this.
  2. Perfil Falso

Perfil Falso Активен член

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Добро утро :sun:
    Дал да се умијем ил да се убијем?

lovely91, eliesaab, KiT and 2 others like this.
  4. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

Можеш и у Тетово да идеш не мора до Египет да се мачиш :D истиот "третман" ќе го добиеш, само што според мене е мн манијакален и манипулативен. другарки ми се жалеле.
    бтв Зашто муслиманиве сегде исто се однесуваат? :?:
    Сакаш да идат на лечење а прва ги стигматизираш и ги правиш потенцијални убици. (facepalm)

Last edited: Jul 15, 2025 at 9:55 AM
    Angie1432 likes this.
  5. Oriental

Oriental Истакнат член

Вечерта колку и да дуваше ветре немаше проток на воздух и претешко се спиеше.
    Буквално чувствував дека ќе погинам, и од терапијата башка ми се влоши, и денес воопшто немам енергија.
    Ма две недели ми е веќе така, само се туркам некако.
    Аман веќе нека помине летово, да освежи малку и продишеме. :|

6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Мислам дека во Тетово би ми било повеќе страв искрено. :D
    Ваму добив впечаток колку и да се отворени со комплименти и да ти прават муабет, не ти го нарушуваат личниот простор или да пробаат нешто да направат. Барем ваму каде што бев. Некои беа стварно nice без да се досадни.
    Сфатив колку за нив е dream job да работат во хотели за туристи вака, цел ден плакнат очи по бели жени. Тоа е најверојатно бидејќи нивните се покриени.

7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Не знам кој велеше дека лето е убаво барем додека си на одмор.

Бев на одмор, преку ден ајде шетавме во градов кај што бевме и околните места, нѐ акна сончаница двајцата, вечерта ко пијани, главоболка, вртоглавица, гадење. И ова 3 пати.

Или ако било за плажа, сејм шит. Лежиш ама пак е жешко, и на сенка ти е лошо. Во вода да влезеш ќе изгориш на сонце одма.

И пак ќе повторам - јебало ве лето

M&M, Adidas888 and senjorita-v like this.
  8. Miss666

Miss666 Популарен член

Денеска убиецот на Феликс доби казна затвор.
    Премала, но ете ја.

Се надевам, со ова ќе отпочне ерата во Македонија за казни и за сите други злоби кои вршат насилство над животните.
    Затоа, не скокајте го постот што некој го постирал барајќи помош, поддршка, ставете лајк, споделете.
    Кога за сите случаи би биле сплотени ко за Феликс, секој монструм ќе си го добие заслуженото.

sweet-cherry, sj *O*, Liza38 and 7 others like this.
  9. Зегзи

Зегзи Истакнат член

Ги замолувам сите родители да бидат малку повнимателни и построги околу безбедноста на своите деца со велосипедите. Ве молам секогаш да им давате исправни и добро одржувани велосипеди. Денес, додека бев паркирана со автомобилот, едно дете удри во мене одзади затоа што не можеше да закочи. Се повреди, а и за него и за мене беше голем стрес. Го однесов дома, детето беше преплашено, а и јас сè уште не можам да се соземам. Затоа, барем проверувајте ги велосипедите да бидат безбедни.

eliesaab, MeowMeow, Oriental and 5 others like this.
  10. BubamaraM

BubamaraM Активен член

Добро е што се завршило супер и никој не бил повреден. Колку и да се апелира, нема доволно развиена свест за безбедност во сообраќајот.
    На познаник му се случи ова, велосипедист се закачи кај него в кола, а тој застанат на раскрсница на семафор, па го пријавија, и тој ќе испаднеше крив. Ама на крај се премисли овој што го пријавил, така нешто испадна, инаку мислам требаше парична казна да му плати, не сум баш најсигурна одамна беше.

Зегзи likes this.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Замисли си идеш од Германија со колиште можеби преку 20 илјади евра и се стегаш да платиш паркинг од 30 денари? Мене туѓ срам ме изеде ко ми кажа.. на ќар излезе 30 денари, брао..

Anie93, eliesaab, GirlRose and 8 others like this.
  12. Зегзи

Зегзи Истакнат член

Искрено е стресна ситуација која можи да се избегни доколку има добро развиена свест за сето ова. Но најбитно е што сме здрави и живи па што треба ќе се направи.

13. Зегзи

Зегзи Истакнат член

Малата грижа може да спаси многу солзи. ❤️

Ava.84 likes this.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Прочитав нешто и сакам да го повторам. Велеше: "Сметам дека е манипулативно што нашата лута страна секогаш се гледа како наша „вистинска боја“, а кога сме среќни и љубезни, како да сме биле лажни". И не можам поќе да се согласам со ова. Сите имаме поќе лица, а не едно. Има 1000 ситуации и 1000 наши реакции. И секоја од тие 1000 реакции е моја. А, некогаш сум фина, некогаш сум ѓубре.

Многу неќам црно-бело гледање на себството. Како да разводнува потенцијал, како да разводнува секојдневие и искуство.

Last edited: Jul 16, 2025 at 10:05 AM
    LiquidLuna, M.B., M&M and 15 others like this.
  15. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

16. Mr.Limonko

Mr.Limonko Активен член

Пушти го слободно оној што сака да си замине, дури и ако си му дал илјада причини да остане. Ниту Исус не трчаше по оние што си заминуваа. А оној што сака да остане, прифати го, затоа што сигурно му значиш многу повеќе од оној што решил да замине.

hermosa, KiT, Stark and 1 other person like this.
  17. Mięta

Mięta Истакнат член

Note to self- Имa нештo вo љубoвтa штo е сличнo сo верaтa. Еден вид слепa дoвербa, нели? Нaјслaткиoт зaнес. Мaгијaтa нa пoврзувaњетo сo битие нaдвoр oд нaшетo oгрaниченo, пoзнaтo јaс. Нo aкo се зaнесеме oд љубoвтa - или oд верaтa - тaa се претвoрa вo дoгмa, вo фиксaцијa. Слaдoстa стaнувa гoрчинa. Стрaдaме вo рaцете нa бoгoвите штo сaмите сме си ги сoздaле. Елиф Шaфaк

18. Bratot

Bratot Форумски идол

Поздрав до сите наши Македонци кои се на одмор у Грчка :music:

SummerGirl and franca like this.
  19. Badii

Badii Истакнат член

Se snimaat demek eve pomagame: kupile poklon na nekoj shto nema, go potstrizhale, dale hrana nekomu, donirale telefon, pari i tn..
    Tochno deka bolje taka nego da ne pomognat na nikakov nachin ama pak pomagash i se snimash za da dobiesh pregledi i profitirash so toa shto na drugi kao pomagash i si “dobra lichnost”?! Ako sakash i mozhesh da pomognesh pomogni od srce ne mora cel svet da znae, sve kje napravat za slava i pari. Nikad nema da pomislam deka ste so “dobra dusha” iako takvite videa imaat milioni pregledi, komentari i lajkovi.. Zhalosno

hermosa, eliesaab, Manako2 and 2 others like this.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

И официјално не препознав неколку видеа дека се АI. Кој сака да честита, нека честита. :|