Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Животот продолжува...

А зашто само Штип се осудува.. еве во Скопје секоја ден има некоја дешаванка. И посетена е. Сега имаше Street food festival во парк, Октоберфеат во Ѓорче, концерт во Паркот на Франкофонијата имаше прошлиот викенд. Не гледам дека некој осуди.. ама неее дека е Мерлин работава.. затоа. Да беше Владо Јаневски со Црно Тиквешко ќе аплаудиравте.

Last edited: Sep 22, 2025 at 12:01 PM
  2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

На најблискиот пар фамилија.

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Пошто немаше толку народ во Скопје

nena2010 likes this.
  4. lovely91

lovely91 Популарен член

Да е успешно сега конечно (fingers)(fingers)(fingers)

5. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Овие настани во Скопје не чинат ни отприлика толку колку концертот на Дино Мерлин за кој дури и ограда од стадион урнаа. Ама избори се ближат и како овци ќе се гласа за тој што луѓето по „добро“ го памтат. А сите знаеме дека отсекогаш палело „леб и игри“. И ако сме веќе кај тоа да повеќе ќе ми одговараше таа пара во земјава да останеше па макар и кај пејач, отколку кај некој што не е од тука.

@MissChievous јас на близок пар имам подарено карикатура (од нив со внуците), на малку подалечни monkdolls. Опција е и заедничко патување да им се подари (викенд во убав хотел, спа неколку третмани, неколку дена на некоја дестинација). Зависи кој што сака и што им лежи.

MissChievous and GirlLove like this.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Па не знам за градоначалникот дали му треба да собира политички поени со пеачи од соседството. Секако има огромен број подржувачи

7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Цела држава се потегна на тој леб и игри настан. Нему не му треба можеби, ама на партијата да. Знаеш каков дефокус е од вистинските проблеми ова што зборуваме за настанот наместо за глупостите што се дешаваат додека ние зборуваме за глупостите ала Дино Мерлин. На пример М-Нав го уништија сите здружно, ама битно Дино Мерлин пееше и ние сите здружно патриотски се забавуваме. Ако нема пати за битни работи, има за Дино Мерлин.

Gosh, Mrs. right and GirlLove like this.
  8. forumce

forumce Форумски идол

На вакви настани има многу спонзори кои покриваат дел, плус кафичите што ставија маси на трибините си платија за тоа. Како и да е, во право си дека многу работи фалат во државата ама да не беше Мерлин и другите мислиш ќе се средеа? Јас мислам повише ќе има за во нивниот џеб

9. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Дај пари на позајмица, добиј игнор + блок. Супер математика!

10. Medea.

Medea. Истакнат член

Затоа јас на никој освен на сестра ми не би дала пари. Мене дури една колешка ми се дрзна да ми бара пари затоа што била под кирија сакала да оди на одмор и кажав директно не позајмувам пари на никој.

11. lorenn

lorenn Активен член

Чиста сметка долга љубов. :mm:

SummerGirl, Ta-mara, GirlLove and 2 others like this.
  12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Сум слушала од мажи сељаци како се чудат како ни е гинеколошки преглед незгоден оти нели ни брца гинекологот унутра со спекулум, со брисеви, сонда за ехо и тристапичкемајчине, па ваљда би требало да уживаме, џоа патлак да ни влегува.

И уствари од ова сфаќаш еден така гадничок факт - дека они не само што немаат појма за женско тело, туку мислат дека гинеколошки преглед ни е исто ко секс, или обратно. Дека како гинекологот спекулумот што го става и ни е незгодно, така и овие го бутаат унутра без да ја опуштат партнерката, па затоа не гледаат разлика зошто при секс (треба да) уживаме, а на преглед не.
    И си викаш како овие имаат девојки, жени. Уште потрагично е што се дрзнуваат да зборат против абортус.

Adidas888, Gosh, Curious cat and 7 others like this.
  13. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Ми се пие цеден сок

GymGirl❤, Mrs. right and Cutiepie1 like this.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Превземено....

Имам малку пријатели, затоа што не можам да пијам кафе со некој пред кого морам да внимавам што зборувам. Инстант пријателства за трач-партии и по некој селфи не ме интересираат. Не умеам да се претварам дека ми се допаѓаш ако не можам да дишам во иста просторија со тебе. Не умеам да кријам емоции, какви и да се.

Ме ужасува секоја форма на комуникација со некој со кого не можам да зборувам отворено и да му праќам свои мисли, песни што ги слушам во моментот и други „небулизи“.

Значи, не се „дружам“, затоа што не се чувствувам пријатно во друштво на луѓе. Ретки се оние со кои се чувствувам слободно да бидам јас. Го презирам сè што е наметнато и исценирано. Особено „пријателствата“!

Животот не е за глума, животот е за живеење. Ако не си тоа што си – тогаш не постоиш. А ако не постоиш, ти и јас немаме за што да разговараме!".

15. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Секогаш треба да сме среќни и позитивни кога се осмелуваме на некој нов чекор во животот. Само со позитива се постигнува успех! Тоа сум го утврдила сама од себе! Да не сме скептици и негативци, бидејќи тогаш и стварно ќе сме безуспешни во животот и ќе сме на едно исто место цел живот. Само со позитива, верба во самиот себе и љубов кон нештото, спремни на победа! 8)
    Сега кога ќе ми текне колку многу сум можела да постигнам во животот се каам што не сум почнала порано со ова, сега ќе бев понапред во бизнисот. Но! Никад не е доцна! Денес пак ми е ден за славење за мојот успех досега и сум пресреќна :l: Изненадена сум сама од себе, каде бев и до каде стасав за месец ипол за да добијам честитки :o :l:
    Но,само едно ќе кажам.Бев позитивна и среќна што почнав нешто ново (а започнав скроз сама без никакво знаење и помош :worried:) и учам со желба и расположение. И гозби пред лап топ :rofl: :l:

mKdevojce, milkyway^^ and GirlLove like this.
  16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Решив да се женам.

17. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Како мразачКа на луѓе, деградирајќи се како жена би требало да звучи “ Решив да се мажам”.

SummerGirl likes this.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Како може да се мажам со жена?

19. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Тогаш потпиши се мразач на луѓе 8)

SummerGirl and Gosh like this.
  20. Apash

Apash Активен член

Далеку од тоа дека не треба да има забава.. баш напротив треба да има дружење настани и тако то.. но не е во ред да плачиме како сме сиромашни а од друга страна се расфрламе со пари по балкански или странски звезди.. можеше да има забава да речиме од 10.000 евра наместо од 200.000.
    Е сега за Кочани и обидите да се мешаат работите.. Кочани е Problem made in Macedonia.. и е црна дамка во нашите животи.. сите треба да се прашаме како го дозволивме тоа..

SummerGirl and GirlLove like this.