Животот продолжува... А зашто само Штип се осудува.. еве во Скопје секоја ден има некоја дешаванка. И посетена е. Сега имаше Street food festival во парк, Октоберфеат во Ѓорче, концерт во Паркот на Франкофонијата имаше прошлиот викенд. Не гледам дека некој осуди.. ама неее дека е Мерлин работава.. затоа. Да беше Владо Јаневски со Црно Тиквешко ќе аплаудиравте.
Овие настани во Скопје не чинат ни отприлика толку колку концертот на Дино Мерлин за кој дури и ограда од стадион урнаа. Ама избори се ближат и како овци ќе се гласа за тој што луѓето по „добро“ го памтат. А сите знаеме дека отсекогаш палело „леб и игри“. И ако сме веќе кај тоа да повеќе ќе ми одговараше таа пара во земјава да останеше па макар и кај пејач, отколку кај некој што не е од тука. @MissChievous јас на близок пар имам подарено карикатура (од нив со внуците), на малку подалечни monkdolls. Опција е и заедничко патување да им се подари (викенд во убав хотел, спа неколку третмани, неколку дена на некоја дестинација). Зависи кој што сака и што им лежи.
Па не знам за градоначалникот дали му треба да собира политички поени со пеачи од соседството. Секако има огромен број подржувачи
Цела држава се потегна на тој леб и игри настан. Нему не му треба можеби, ама на партијата да. Знаеш каков дефокус е од вистинските проблеми ова што зборуваме за настанот наместо за глупостите што се дешаваат додека ние зборуваме за глупостите ала Дино Мерлин. На пример М-Нав го уништија сите здружно, ама битно Дино Мерлин пееше и ние сите здружно патриотски се забавуваме. Ако нема пати за битни работи, има за Дино Мерлин.
На вакви настани има многу спонзори кои покриваат дел, плус кафичите што ставија маси на трибините си платија за тоа. Како и да е, во право си дека многу работи фалат во државата ама да не беше Мерлин и другите мислиш ќе се средеа? Јас мислам повише ќе има за во нивниот џеб