Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Октомври бил pregnancy and infant loss awarness month…На секое отварање на фб или инста, полно вакви објави..Таман ќе ми тргне супер денот ќе ме тресне некој таков текст од земја. Не знам зашто ги читам воопшто.

Гушкање до сите мајки на ангели :hug: И јас сум мајка на 2 ангелчиња кои ми се на небото :l::u:

2. MrsBrown

MrsBrown Активен член

Колку кретени живеат у Скопје не знам, али вчера кога читав коментари како возачите се нервирале пошто многу чекале и имало гужва поради протестот за Вардариште се замислив.
    Уште примитивно пцујат, криви биле лицата што протестирале, многу се потреселе овие.
    Ко да не дишат ист гаден воздух, и нивните деца исто.
    Прости и мизерни, толку да се нема свест и осет за реалност не ми е јасно.

3. makakosi

makakosi Активен член

Те молам кажи ми било кога во историјата, еднаш, се променило нешто преку протест ? Протестот е најглупава работа за да кажеш дека нешто не чини. Ништо никогаш не се променило преку протест, ниту ќе се промени. Паметни луѓе на протест не одат. На протест одат *****, *******, ******, *********, *********, ***** и останати ѓ***** - луѓе што немаат што да прават во животот.

Last edited: Oct 4, 2025 at 2:42 PM
  4. franca

franca Популарен член

Ми пишува грк на Инстаграм, од кај сум пишувам од Македонија, после ми вика јас од Халкидики а од кај си , кој град ми викам Скопје , ми враќа го разбрав тоа мислев од кој град ...глуп грекос педеракис, генерално ми пишувале грци еден паметен не се нашол ,глуп народ упм

5. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Кај ги наоѓате на инста странциве?

Cutiepie1 likes this.
  6. franca

franca Популарен член

Немам појма , еднаш еден ми имаше пишано , ок беше додека не почна да ми пишува she за машко :rofl:
    Не поради политика ама толку ми се наметливи и убутливи значи страшно

Одма на втора порака да дојдам ми се свиѓаш не знам што море мрш не си ме ни видел ми ништо да дошол ме свиѓал

Just_a_kid likes this.
  7. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Да бе, при море таму, острови, у Скопја ќе ми иде да го шетам и појам, да дошол бре, клошар.

8. franca

franca Популарен член

Да бе па за мене ќе дојде да ме види , се знае што сакаат ваквите ,ама мало сутра , све на блок :D

eliesaab, Gosh and FriendOfDorothy like this.
  9. lovely91

lovely91 Популарен член

Не можам веќе со очајниве по партии што се лижат за работа во државно,шлајм :puke:големи очекувања на крај со прстот в уста |(

Mumoftwo30, eliesaab and franca like this.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

А кога ги гледам децава со неполни 19-20 години, одма си викам што детево бара по партии..така некако ми е тажно, жално..не знам. Наместо амбиции високо, да целат кон нешто и да се борат против шлајмот што нѐ дави триесет и кусур години..

Жените гледале физички изглед. Море, море. Не сте арни во сабота навечер.

franca, Mumoftwo30, Adidas888 and 3 others like this.
  11. lovely91

lovely91 Популарен член

Баш така,мене ми е исто криво што околу мене има луѓе си имаат скроз добра работа со одлични примања(како за во нашава држава) ама не државно било друго не знам што како и трчај по партии (facepalm) за државно да земаат по 500 евра ама битно е државно де (facepalm)

eliesaab and Just_a_kid like this.
  12. eliesaab

eliesaab Популарен член

Имаат некои бенефити државните, не дека немаат, ама ако тоа е некој успех во државата наша - не е (настрана мизерната плата). Цел живот си обележан како индивидуа, мислам дека од тоа поголем срам нема.

lovely91 likes this.
  13. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Сакам да кажам дека убо ми иди некој период да не сум прва смена, зошто ко ќе се вратам пак од сабајле сфаќам колку слободно време имам од после. Од ко ќе се навикнам да сум сабајле како да не го ценам доволно слободното време шо го имам ама вака во смени а-у. Одлично. Којзнаел дека сама ќе барам вака да работам.

franca likes this.
  14. SeñorPink

SeñorPink Активен член

Ајде сега да ви ја кажам приказната за мојот username...
    Senor Pink е уствари пират облечен како бебе, со лигавче и цуцла, стилски избор кој е за потсмев од сите што го гледаат ама не го знаат.
    Приказната е дека бил пират, жена му не знаела дека е пират, во меѓувреме им умира детето од болест, дознава дека е пират, жената има несреќа, останува во вегетативна состојба, и единственото нешто што евоцира реакција кај нејзе е нејзиниот маж во “бебешка“ облека.
    И затоа го менува имиџот и станува Senor Pink, со цуцлата, лигавчето и бебешката облека.

Тоа е и мојата перспектива на живеење, не ми е гајле како ме перцепираат “непознатите“, гајле ми е да ги правам моите “познати“ среќни и задоволни, макар некои мои животни одлуки би биле и за подбив пред широката раја.

Затоа сум ви Сењор Пинк хехе

15. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Where are my зиморливи луѓе at? :D
    Не знам кога последно сме запалиле оган дома во почеток на октомври, но денес полека ја отворивме сезоната. Мора барем за навечер. И ми се стопли смрзнатата душа, во зима (бидејќи од лето директно скокнавме на зима очигледно) единствено што сакам е да пијам топло кафе и да чмаам пред камин вака, за друго не ме барајте. :D
    cbd3e566-5da6-4e51-ba02-8b451aa9a486.jpg

16. Alek90

Alek90 Истакнат член

Еј ме потсети на времето кога се греевме дома на сличен ваков камин од леано железо! Јас сакав лицето да си го пикам блиску до каминот, на гола кожа повеќе се чувствува топлината :D

Уживај до огинчето :rock:

17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Блазеси ти. Ние на клима се грееме, ама како ми фали некое грејно тело па макар и радијатор да е, да се залепам до него. На времето оние старите сиви печки што беа со тули внатре, тепачка беше кој ќе седи на печката, дремев на неа и преубаво ми беше :lol:

18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

@Alek90 @Lovebug01 откако сум в град в стан, ова ми фали најмногу во зима, а кај моите се грееме вака, па гледам што повеќе да искористам. Нема нешто што повеќе и подобро топли од камин. :inlove: Само си бара малку замарање со дрва, но после тоа е преудобно. :)

19. Timbo

Timbo Активен член