Шо е работава што ги носите децава на грб додека трчате на маратон? Ај просветлете не, молим вас. Као еве јас вредна мајка, можам и ќерка ми да ја носам на грб дур трчам? Зошто му правите трауми???
Зашо постои министерство за дигитална трансформација и демек сите услуги да се онлајн, а пак треба да идеш до шалтери за да ти го средат профилот да можеш да ги користиш? Океј...
Цела ноќ спијам ко да бладам, сонувам глупости, не знам дали е јаве или сон тоа што сонувам оти се дешава у мојата соба со мене и предметите оклу мене и алиштата у кои спијам... Се будам у 5 и нешто, зеам телефонов да видам колку е саат и у ист момент ми стига нотификација дека е пуна месечина. Идам у вц да мочам, сум добила после две недели каснење... Дан за даном, све по старом.
Уште на почетокот на 2025та реков "оваа година осеќам дека ќе биде прејака"... 1. Август дознав дека сум бремена 2. Септември ме побара за жена 3. Септември положив за кола 4. Октомври почнавме дома со реновирање So far so good, само здравје посакувам ништо друго не е битно!
Би пробала секс со женско. Имам партнер но во последно време се почесто ми се врти таа помисла и ме возбудува.
Имаме дејтови сами негде во апартман, со задимени светла и романтики... Имаме и дејтови ко овој некни кога му отидов на работа баш кога имаше митинг од СДСМ на 50 метри од нас и на клупа јадевме од благото што го спремила будуќа свекре дур слушавме политички ЌЕ лаги и се смеевме ко мрднати. And I like them both
Зошто луѓето кога ќе влезат во куќа кај што живе само машко или повеќе машки очекуваат да биде расфрлано и не средено? Или зошто мислат ако е средено дека некој друг доаѓа да ти чисти и собира по тебе?
Пошо повеќето мажи се такви. Мамини мази и ништо немаат фатено потешко од лажица во домот. За се тука се мама и жена ми.
Идам у аптека да купам медицински алкохол и аптекаркава ме прашува дали сум tattoo artist? неам ни тетоважи, ни таков стил не знам зашто тоа прво и падна на памет али ко комплимент си го сфатив Стереотип. Ја женско сум а расфрлано ми е im not proud of it али јбг креативен хаос си го викам ја
Tocno taka i jas sum osoba so mrazam da mi e rasfrlano ili nesredeno niz doma. A koga sme kaj maskite kako so pisala gore edna feminka, za toa se zenami i majkami. Za toa se zaebal deka ke trcam po doma da mu raskrevam, kakvi naviki ni se steknuvaat od nasite roditeli kako mali takvi i ke sme koa ke porasneme.
Ама логично е ако живееш сам сам да си чистиш. Скоро сите што ми дојдоа од кога се преселив првиот коментар им е тоа, јас ги викам да им покажам како сум наместил и они ми викаат "доста ти е чисто, сам си чистиш?". Врв коментар ми беше " Си ја погодил девојката чисто, мириса убаво". И овој не беше "Уште не си се пресели, алиштата не си ги донел" Јас - "не сум донел се, ама алишта ги донесов" и несвесно отворив шкаф и ми вика " Епа супер, јас мислев не си затоа што не видов никаде оставено алишта".
Логично е за тие малкуте од твојот пол што се воспитани да раскреваат по себе без разлика дали делат простор со некого или живеат сами. За мојов пол општеството уште врши притисок ние да бидеме тие кои одржуваат чистота дека не личи дами да бидат неуредни...
Ми излегува некоја спонзорирана реклама за перници за трудници и сфаќам колку ми треба такво нешто оти увек дома ставам дебели ќебиња или перница меѓу колена и на гради меѓу раце за да не ми се витка кичмата додека спијам на страна. Оти па после едвај се мрдам од половината кога ќе фати. Али вака нетрудна срам ми е па да си земам нешто такво
Затоа шо машкиот дом му го чисти мама, а женскиот - самата мора да си чисти, кога ќе има време де, и на работа мора да се оди.