Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. milkyway^^

milkyway^^ Истакнат член

Гледање задруга е поголем турбо фолк отколку да ја пуштиш Цеца, iykwim :D

sino.o.oka, Alm., Anie93 and 2 others like this.
  2. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Јас сетив разлика во поглед ситост зависно како спремам овесот. Печен со јајце ме држи најмногу, логично. Преку ноќ со протеин на второ место. Топол са прв пат јадев ама мислам дека ми фалеше протеин и зато огладнував побрзо. Ама, изгледа и ова ладен/топол си има удел. Сега ќе пробам да видам да додам протеин и/ли јаткаст путер како ќе држи.

M&M and Biljarkata like this.
  3. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Ти не слушаш турбофолк, сериозно?
    Ја па скроз подруго те замислував :rofl:

Он топик
    Тоа колку не можам да го поднесам тој звук, тие трилери или како и да ги викаа 'стручњациве'..
    Се качив у такси на подолга релација, си рокна типот од сељачките музики, и уште попушта бе :drunk: Среќа му текна да не случајно ми сметало :clap:

nextredstyle likes this.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Како ме замислуваше? Хахахах

milkyway^^ likes this.
  5. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Што знам
    Дека кршиш чаши у кафана :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

milkyway^^ likes this.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Хахаха и јас така те, замислувам хаха

Mrs. right and milkyway^^ like this.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Поранешна другарка не ме покани на венчавка ама ете била бремена па ми пишува да ме праша за некои генетски испитувања, сакала да се консултира каде да прави. Нормално, не доби одговор.
    Не бевме мнооооогу блиски ама ете се дружевме. А ако не сме толку блиски да ме покани, не сме ни толку блиски да ме прашува гага совети. Нека ѝ е со среќа де.

Мислам никогаш не сфатив како луѓе кога познаваат некого со одредена професија, тоа си го земаат здраво за готово и ајде, ќе му пишам да го прашам кога си сакам, а иначе не се ебаваме ни 2%.

Јас би помогнала или упатила некого без да барам нешто за возврат, многу нормално, ама за секого тоа не важи. И мене ми помогнале така ама не луѓе што сум ги избришала, а после ај пупу не важи оти ми треба совет.
    И не се преценувам, немам ни некое искуство во областа во која работам ама неќам ни будала да ме прават. Има доктори, нека си плати да си се консултира.

Last edited: Oct 18, 2025 at 4:32 PM
    Tomasa, eliesaab, hermosa and 8 others like this.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Пронашле, не пронашле... така мислам и зборам за она што го гледам надвор во реалниот живот.
    Фасцинирана сум и како си се обраќаат со почит, одмереност и џентлменство.
    Нивното денес и нашето денес е поразлично.
    Не сме се, не бев (и се уште) не сум добра. :*:

@Munchmallow20 само што она тебе те прашува за здравјето за своето неродено дете, а ти фрлаш тантрум зошто не те поканила на свадба. Може имале причини.
    Зошто да не прашуваат? Знаењето не се троши, а може некому да помогне.

9. quattro

quattro Популарен член

Сдк кај нас сообраќајната култура е како сигнализација после невреме, постои ама никој не ја гледа, реално.. Ко на GTA да се :|
    Секој втор е со мислење дека патот е негов приватен имот. Се чудам како уште не наплаќаат патарина за улица, а требa.

И најтрагично од се ако се случи нешто, ти вика "извини не те видов". Тоа "извини, не те видов“ стана универзално оправдување за се (facepalm)

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се потрудив да ти пишам нешто, ама размислив и сфатив дека е безпредметно.
    Ваљда доволно е мизерно некој да прави секнд хенд булинг на 70 годишен човек, па нема шо да се додаде.

Last edited: Oct 18, 2025 at 9:50 PM
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Постарите во мојата фамилија најмногу зборуваат за политика, а јас (бидејќи тоа студирав) или се крстам или се смеам на тоа што го слушам. :rofl:

12. Alek90

Alek90 Истакнат член

со_здравје
    Одамна одев на училиште, но по тоа што ми остана во памтење акцентски целости се пишуваат со долна_црта.

Можете да одите заедно во кафана да кршите :D

senjorita-v, GirlLove and Biljarkata like this.
  13. Anie93

Anie93 Популарен член

па сама кажуваш не ти е блиска толку, може сакале мала свадба или свадба со роднини и баш блиски пријатели. Не ти направила некоја штета, туку не те поканила на свадба, де :D
    А и те прашува за бебе, може малце суетата и егото да ги снема во тој момент :D

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

I totally agree.

15. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Ама срцка, никаде не се исмеав со татко ти, напротив, ги опишав моите во најкомична варијанта и баш ги сакам такви какви што се, обични, додека ги гледаат Гранд ѕвезди и се замараат за Дара Бубамара. Ваљда секој што нема дома атмосфера како во НАСА лабораторија врши булинг. Ќе се потрудам моите да почнат да дебатираат за теоријата на струни, па да се вклопиме. Стварно, ништо лично, коментарот ми беше шалив и е насочен кон домашната ми атмосфера.:l:Моите бумери се исклучок од таа нивна ,,Тесла/научна" генерација и ги прифаќам со сите нивни недостатоци.:inlove:

Last edited: Oct 19, 2025 at 4:35 AM
    andromedae, M&M, senjorita-v and 2 others like this.
  16. Alm.

Alm. Истакнат член

Да си се искажам и јас. Татко ми на 60 години, научи како функционира chatgpt и сега со негова помош учи компјутерски работи што не му се јасни. Не, не зборувам за програмирање и такви работи, туку он на пример сака скроз да знае се за excel, word, па сега во последно време linkedin профилот си го средува и така. Претходно мене ме прашуваше, сега да живее chatgpt ме откина малце :D

Или па ако не знае некоја опција на телефонот, во состојба е три дена да посвети на тоа додека не го научи. Леле пред chatgpt ерата кога ќе ми поставеше некои чудни прашања што никогаш не ми паднале на памет…. :D, тогаш знаев дека почнав да остарувам :D

17. ThrinaMist

ThrinaMist Активен член

Со оглед на тоа дека наскоро ќе се селам, а истовремено и голем дел од облеката што ја носев ја тргнав настрана затоа што веќе ми е голема, размислував за наредно кога ќе купувам облека дека веќе нема да правам некои шопинг грешки.
    Сфатив дека подобро да купам 3 квалитетни работи и да ги користам подолго отколку 6 неквалитетни.
    Сакам да намалам колку што можам максимално користење на материјали од полиестер и слично.
    И последно да се организирам и да купувам модели и дизајни кои се прилагодливи да се прават повеќе комбинации во смисла Less is More за да не ми се претрупува шкафот :)

Alm., eliesaab, GirlLove and 6 others like this.
  18. franca

franca Популарен член

Црвена лека и
    Зелена боранија (n)

19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Дали е болест поголемиот дел од денот да го поминуваш во копање по минатото, читни ваму, читни таму, изгледај ова, ислушај она? Истовремено да читаш од 5-6 книги со историски тематики? Да имаш 30+ активни табови со некакви си бугарски, српски, руски, архиви, библиотеки? Паралелно да слушаш неколку историски подкастови, да гледаш Јутуб видеа и тикток клипови? Да имаш 500+ скриншотови и даунлодирани документи кои служат како парченца сложувалка, која секој ден станува сè поголема? Да сонуваш само тоа и ништо друго? Да се будиш на сред ноќ и мозокот веднаш помеѓу сонови да почне да ти компонира пасуси божем си на сред некаква си дебата?
    Дали патам од опсесија? :drunk:
    Дали треба да побарам помош?? :wasntme:

20. Stark

Stark Форумски идол

Работам во кладилница о еден бездомник значи само во моја смена укрупнува ситни пари ( илјада денари) шо останува за цел ден.. а јас работам за помалку од таа дневница :headbang:

SummerGirl and revolut like this.