Јас сетив разлика во поглед ситост зависно како спремам овесот. Печен со јајце ме држи најмногу, логично. Преку ноќ со протеин на второ место. Топол са прв пат јадев ама мислам дека ми фалеше протеин и зато огладнував побрзо. Ама, изгледа и ова ладен/топол си има удел. Сега ќе пробам да видам да додам протеин и/ли јаткаст путер како ќе држи.
Ти не слушаш турбофолк, сериозно? Ја па скроз подруго те замислував Он топик Тоа колку не можам да го поднесам тој звук, тие трилери или како и да ги викаа 'стручњациве'.. Се качив у такси на подолга релација, си рокна типот од сељачките музики, и уште попушта бе Среќа му текна да не случајно ми сметало
Поранешна другарка не ме покани на венчавка ама ете била бремена па ми пишува да ме праша за некои генетски испитувања, сакала да се консултира каде да прави. Нормално, не доби одговор. Не бевме мнооооогу блиски ама ете се дружевме. А ако не сме толку блиски да ме покани, не сме ни толку блиски да ме прашува гага совети. Нека ѝ е со среќа де. Мислам никогаш не сфатив како луѓе кога познаваат некого со одредена професија, тоа си го земаат здраво за готово и ајде, ќе му пишам да го прашам кога си сакам, а иначе не се ебаваме ни 2%. Јас би помогнала или упатила некого без да барам нешто за возврат, многу нормално, ама за секого тоа не важи. И мене ми помогнале така ама не луѓе што сум ги избришала, а после ај пупу не важи оти ми треба совет. И не се преценувам, немам ни некое искуство во областа во која работам ама неќам ни будала да ме прават. Има доктори, нека си плати да си се консултира.
Пронашле, не пронашле... така мислам и зборам за она што го гледам надвор во реалниот живот. Фасцинирана сум и како си се обраќаат со почит, одмереност и џентлменство. Нивното денес и нашето денес е поразлично. Не сме се, не бев (и се уште) не сум добра. @Munchmallow20 само што она тебе те прашува за здравјето за своето неродено дете, а ти фрлаш тантрум зошто не те поканила на свадба. Може имале причини. Зошто да не прашуваат? Знаењето не се троши, а може некому да помогне.
Сдк кај нас сообраќајната култура е како сигнализација после невреме, постои ама никој не ја гледа, реално.. Ко на GTA да се Секој втор е со мислење дека патот е негов приватен имот. Се чудам како уште не наплаќаат патарина за улица, а требa. И најтрагично од се ако се случи нешто, ти вика "извини не те видов". Тоа "извини, не те видов“ стана универзално оправдување за се
Се потрудив да ти пишам нешто, ама размислив и сфатив дека е безпредметно. Ваљда доволно е мизерно некој да прави секнд хенд булинг на 70 годишен човек, па нема шо да се додаде.
Постарите во мојата фамилија најмногу зборуваат за политика, а јас (бидејќи тоа студирав) или се крстам или се смеам на тоа што го слушам.
со_здравје Одамна одев на училиште, но по тоа што ми остана во памтење акцентски целости се пишуваат со долна_црта. Можете да одите заедно во кафана да кршите
па сама кажуваш не ти е блиска толку, може сакале мала свадба или свадба со роднини и баш блиски пријатели. Не ти направила некоја штета, туку не те поканила на свадба, де А и те прашува за бебе, може малце суетата и егото да ги снема во тој момент