Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Fala bogu rabotnoto vreme e pri kraj mi zdosadi deneska telefonot dosadni lugevo stanale veke upm

franca and eliesaab like this.
  2. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Како можете да му верувате повеќе на некој кој го знаете 5 месеци во споредба со некој кој го знаете 5 години.

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Алал ви вера ако на било кој од тие двајца верувате..

4. Малечка Малинка

Малечка Малинка Активен член

Секој може да те изневери, во било кој момент од познавањето :worried:
    Зависи од ситуацијата и личностите.

5. Wojak

Wojak Активен член

Млада си ти, тоа се веќе богати подароци. Порано се носеше завиткани во украсна хартија: тетратка, молив и убавезно смоки едни да даде волумен на подарокот. :D

Иначе мислам дека е чудно и малце глупо, деца да отвараат пликоа со пари за родендени, посебно ако гледа кој колку пари подарил, мислам дека би направило доста проблеми во перцепцијата на детето за гостите.

6. franca

franca Популарен член

Колку ми фали тоа време, колку бевме сиромашни и среќни :D

7. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Едно ми е чудно ,како отвораат децава пари?
    5 години има ќерка ми нормално се радува на подароци особено играчки и секоја знае кој и ја купил и донел.
    А додека да се пари одма ги остава и ова и е од кај 3 тиот роденден дури и свекрва ми потоа наместо пари почна да и купува подароци :D
    И беше криво дека од другата баба кажуваше што добила а од неа не :rofl:

Katie90, Autumn Love and SummerGirl like this.
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Мене некогаш ми е стварно шокантно колку Инстаграм им пере мозок на луѓево на теми околу фитнес и изглед. И ај да се работи за млади тинејџери па ќе разбереш.
    Али замисли, возрасни жени не им е јасно зашто одреден фитнес тренер изгледа "просечно" кога се сликала негде рандом на кафе и е поразлична него ли слики од теретана. Или дебели биле оти бутовите и стомакот им спласнувале кога седеле, или имале оние свадбарки. И единствен критериум за фит им е голем газ и даска рамен стомак.

И тоа пошто фала богу дека инфлуенсерките не ве подучиле дека кога вежбаш, мускулите се контрахирани, имаат зголемен крвоток и затоа се поистакнати него ли кога си ја прчиш лабаво надвор или дома. А самиот мускул е месест, па спласнува кога не го користиш и затоа бутовите ви се такви кога седите, исто и стомакот. И свадбарките иако се дел сало, дел се уствари опуштен трицепс. И листот на ногата е ко желе кога лежите или седите, а тврд кога стоите.

И многу повеќе ќе си го сакате телото кога ќе го цените по тоа што сѐ може да направи, а не како изгледа. Моево ме носи пешки со километри без замор, ме држи 8 саати будна на работа, растрчана на сите страни, истрпе ужасни болки со неспиење у потколеница од трчање, па после издржа 2 + саати константно трчање со брзо темпо, без да застане, се врати во 10 пати подобра форма после операција.
    И може уште многу што досега не сум пробала. И затоа не паѓам на евтините реклами за стварање комплекси.

Last edited: Oct 22, 2025 at 9:18 PM
  9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Сакам да кажам дека од скинќер најтешко ми е да го напрам на вечер. На утро ми е дел од рутина, ама на вечер ми е мачење. Не е дека користам 29429462042 производи. Сум имала така комплицирана рутина, ама скроз само некои основни работи прам сега. Особено на вечер. Едноставно еве во овај даден момент како шо си седам на кауч, само сакам да се навалам. Неќам да станам и да мијам лице. Неќам да мачкам. Неќам да чекам да се суши за друго да мачкам. Things we do for beauty. Ај, станвам.

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Луѓето се неблагодарни.

Еј, се онесвести еден другар пр.ед мене и се обидов да го вратам во, и претходно сум го носела до кола за да го земат во ваква ситуација.

Ни фала не ми рече шо ме спаси.

И ден денес, дојде да ме понижва и потсмева пред други.

Толку сме неблагодарни суштества станати.

И кренав раце и од него, не ми е близок поќе.

Бог е голем, нека плукаат другите по мене

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Некој можеш и цел живот да го знаеш па на крај ќе ти забие нож во грб најјако.

Medea., senjorita-v and milkyway^^ like this.
  12. flawless.

flawless. Популарен член

И тоа сум добивала, и рамки, па имаше период кога си носевме по 100/200 денари на подалечни и повеќе на поблиски пријатели :D дефинитивно и кога бев поголема сум добивала и некој поклон кој може не бил баш за тинејџерка (се сеќавам дека добив часовник и вазна како украси) ама ми беше многу мило што другарката дојде и поминавме квалитетно време заедно.
    Сосема е во ред да носиш пари ако ти така си одлучила, јас лично комбинирам и пари и играчка/било што поврзано со деца и досега барем мислам сум погодувала.
    Нормално дека не можеш секогаш сѐ и на сите да погодиш ама try your best :lol:

13. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Јас баскет имам добиено, а не правев разлика меѓу кошарка и фудбал, со кукли си играв. Можда и затоа пишуваат ,,поклон у плик", ради овакви испади... Со парите барем ќе си купев цел барби дворец.

Hera L likes this.
  14. Timbo

Timbo Активен член

The difference for me and you is i ignore it all for you and you ignored me for others

bobimax likes this.
  15. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Ја сакав Playstation, добив барби куќа.
    Искрено толку беше fancy што верувам беше поскапа од Playstation-от.. Да не звучам неблагодарно..

FriendOfDorothy likes this.