Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Stark

Stark Форумски идол

Ok.

franca and GirlLove like this.
  2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Сите вие што сте тука и што подржувате да се тепа дете, дали подржувате и вас мажите дома да ве тепаат затоа што сте направиле нешто со што тој се изнервирал? 8-|

3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Не, пошто возрасни имаат достоинство. Дете не можи да му се врати, да му преречи и често не се гледа како засебна индивидуа која заслужва чак и малку почит.

Мислам дека не мора да кажам дека ова не е мое мислење туку е перцепција како ми личат сите луѓе кои на било кој начин оправдуваат насилство врз деца.

Не можам да негирам дека насилство врз деца ми е triggering.

flawless., Annath, Panda00 and 9 others like this.
  4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Против секакво насилство сум..
    Би удрил некој само во случај ако морам, а поради што некој ме изнервирал да го нападнам без разлика кој и да е не, постојат многу по цивилизирани начини...

Плус тоа дете од ќотекот може многу последици да има, пример може да дтка, може да има трауми, може и сериозни последици ако му го оштетиш мозокот може инвалид да остане, малку му треба да се повреди не може многу да трпи..

Billy Idol, SummerGirl, M&M and 4 others like this.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Кога ќе се запамети?
    Насилството раѓа ново насилство.
    Некултурата раѓа нова некултура.

6. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Јас не. Од 2013 до 2025 е мојот пат од пацифист до хејтер. Би газела насилници (во случајов на деца зошто то е тамата). Неќам само општествена отфрленост да осетат (иако реално не осеќаат ни то зошто многу ни е нормализирано насилство врз деца), туку сакам се најлошо да осетат. Ако седниш да малтретираш и тепаш послаб од тебе, само сакам да постои некој посилен од тој чоек и да му врати во иста мера.
    Ќе дам пример. Пред месец-два-три не знам точно колку. Кружеше слика од претепан стар маж, кој испадна дека бил педофил и бил фатен како пробва да силува дете. Јас тажам дека сликата не ја зачував оти скроз испари и не можам да ја најдам. Та е најуба слика шо ја имам видено. И ако некој ја има и знај за шо зборам, моето сандаче е отворено. Сакам да ја имам. Фала.

7. Hoping

Hoping Истакнат член

За жал секој може да направи дете и после кога тоа дете ќе порасне се чудиме од каде има анксиозност, стравови, не снаоѓање во друштвото, тешкотии да најде партнер, проблеми со храна (дебелина или екстремна слабост).

Panda00, SummerGirl, GirlLove and 2 others like this.
  8. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Истот го кажав и јас ако морам ќе удрам, а некој без причина да истепам никогаш...
    Насилник искрено заслужува да му се врати на ист начин, ама некој рандом што те изнервирал на улица и да го нападнеш само затоа што гледаш дека не може да те победи... :drunk:

9. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Рајата у Веро шо праи :drunk:

Стоки неписмени мрзливи

20251107_131433.jpg

hermosa, christinnn, GirlLove and 2 others like this.
  10. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Масовнава имиграција знајте на чија глава највише се удира? Женската.

Мамата нивна. Чекам некој мене да проба така да ми напрај, не во Индија туку во задгробен живот ќе го депортирам.

hermosa, GirlLove and Dekoo like this.
  11. Dekoo

Dekoo Популарен член

Imate srekja ste ste u mk, stranstvo e jezivo cxx

Curious cat and franca like this.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Цееел месец се заебаваат со мене.
    Поминав 3 интервјуа во рок МЕСЕЦ, ќе добиете одговор дали сте примена или не....

И добив, к*р.
    Абер нема.

Ма имаме достоинство сите.

Срам и арам да ви е.

Не знам дали постои некој нормален работодавец.

Дали мислите дека ќе ве чека некој со месеци?

Знам ќе ми речите, има и полошо, ќути си.

Не, нема ќути си повеќе.

Очигледно, најубаво е да си се вратам на фриленс, ем нема со глупи менаџери да се расправам, ем пари, ем мир во душата.

Флексибилно раб време, плати си осигурување, лаптопот под тебе и каде сакаш иди да работиш.

И само ќе ми недостигаат колеги и контакт со реалноста наша, македонска.

MiloMalo and Ѕвездена like this.
  13. vrcakamazensko

vrcakamazensko Нов член

и ја го праам ова, ќе се замарам сеа да идам да враќам, има продавачки за тоа

14. Oriental

Oriental Истакнат член

Пак сме вратени во моуд на еднопартиски систем, едноумие.
    Историјата покажала дека никогаш не е добро кога исти железни чевли го газат тлото долго, а овие ќе бидат предолго.
    Можеби беа ,,помало зло" но, најминималната штета сепак ќе беше во тоа да одберевме трета граѓанска опција.
    Не нужно сдш, дпне, левица, туку нешто друго, што сами ќе се обидевме да го издејствуваме низ годините.
    Нешто чесно, убаво.
    Пред младината да ни замине во туѓина, пред да почнеме хронично да се разболуваме физички, ментално.
    Пред да ни препишуваат како бомбони асентри, диезепами, стабилизатори, хелекси.
    Пред како резултат на тоа да станеме цинични гомна кои наутро кога ќе станат немаат една здрава позитивна мисла во главата.
    Така сега додека во Куба и Русија измислуваат вакцини против рак, Мјурите праќаат писма наредби за 3I Atlas фотографии до НАСА и градат нови транспортни системи, се занимаваат со гео - инжинеринг ..
    Ние со Мицета до рамо броиме колку камиони ќе го зберат сметот во градот. :doh: ;(
    Кутри и малечки ние, колку комични толку тажни.

Annath, hermosa, Adidas888 and 2 others like this.
  15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Значи знаев дека не сум шизофреничарка, знаев! Мме...

IMG_20251108_085348.jpg

16. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Продавачките ја редат робата кај што треба да стои и тоа е нивна работа, не е работата да одат и да бараат кој кај оставил производ..
    Ако нешто одлучиш да не земеш, врати го таму од кај што си го земал, не е културно вака или кога ќе видам некој бутнал производ и го мрзело да го крене на рафт. (facepalm)
    И вработени не се роботи и они сакаат да одморат имајте малку почит кон нив, не е ништо тешко да кренеш нешто ако паднало или да го вратиш каде што му е местото.. Еве јас кога ќе видам нешто на земја го кревам или ако знам нешто кај стои и е ставено на погрешно место јас го враќам и не се преморив од тоа. Дури и често додека чекам во ред ако има многу корпи наредени една врз друга а не се исти им ги наредам посебно исти, не е моја работа ама зошто да не помогнам?

Last edited: Nov 8, 2025
    flawless., MeowMeow, Annath and 15 others like this.
  17. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Да де, да, најлесно нешто нели?

Исто вака и во бутици за облека е у ред да се ставаат кај шо не им е место, да се фрлаат по земја, газат. Шо ќе се замараме, коа има кој..

Има нешто што се вика култура. Непознат поим за многу.

flawless., MeowMeow, Annath and 8 others like this.
  18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Русија е на чекор од историски закон со кој мајчинството ќе се признава како официјална форма на работа
    Времето поминато во грижа за деца ќе се додава во пензиски стаж, што ќе им донесе бенефити на мајките.

Браво за Русија и начинот на кој ги водат социјалните политики. :clap:

flawless., MeowMeow, Annath and 17 others like this.
  19. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Многу пати сме разговарале со друштвото на таа тема. Тешко времиња идат светот се во неповрат оди. Култура непочит на ниво. А ние сме се фатиле со unknown што и дошло да истепа 4 годишно дете кое и покажало среден прст. (facepalm)

SummerGirl and GirlLove like this.
  20. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Последниот месец користам микрософт еџ браузер на мобилен. Има опција да сумира веб страници со копилот. И читам сумирано сајт за 20 секунди. Тоа го правам и со овој сајт и со речиси сите. :x

Last edited: Nov 8, 2025
    Mumoftwo30 likes this.