Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Кој што му треба, секој според желбите. На некој му треба лаптоп/таблет, на друг слушалки, трет може нема облека која ја сака, може џепарацот не му стига.

Затоа реков, сметајте ко готовина да е дадено. :) И секој си троши на тоа што мисли дека му треба.

Убаво пишано имаше @Компир Манџа во темата за Мој ддв, не оти до толку ти требаат и ќе те збогатат, али меракот е преголем коа знаеш дека лапаш пари од државата :inlove:

2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Колку револт за ваучерите.. Државата ним им ги дала што сакаат ќе си прават со нив нивни се.. Кога ви донесат поклон ваучер од некоја продавница доаѓаат после дома да проверат дали сте купиле нешто од таму, па сте го продале или сте го подариле на друг и дали ви доаѓаат година дена подоцна да прашуваат дали го користите тоа што сте го купиле со ваучерот.:?:
    Добро и што решила дражавав малку да одвои за студентите и да вложи во младите...

Panda00 and Амаја like this.
  3. ani23

ani23 Популарен член

Има уште поинтересно од мајкиве со бебе,тоа кога ке видам на профилна на ФБ,вибер и друго сликани маж и жена зедно .Е ова е ред флег ,женава си фантазира биг хапи фамили-знае дека не иде баш подмачкано ,инаку нема на свет да докажува колку се заљубени де. И ова сопругот исто сликан со жена му.На прва прилика од таков акаунт сака да се дружи со девојчиња ,жени,неважно само женско да е.Зарем толку се наивни жениве па да одговарат на таква понуда за пријателство или порака,кога од старт има кажува дека е зафатен.
    Не знам уствари,може и девојките мислат дека се подобри од таа дома што ја има.
    За мене не ставам слики од деца и маж,страв ми е од уроци,може природа ,цвеке и животни ако сме шетале.

Simon4e0507 and GirlLove like this.
  4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Тешки криминали се прават во државава, ама не, тоа не е проблем. Проблем е некој студент ако го продаде ваучерот наместо да земе таблет со покачена цена, оти некој гледа и на тоа да профитира. |(

Raven22, christinnn, Panda00 and 14 others like this.
  5. Vodolija89❣️

Vodolija89❣️ Истакнат член

Еј стварно не можам да ги разберам луѓево нарочито овие познативе личности кога ќе се фалат со онај тренд јадење steak tartare живо мелено месо или скара односно месо "печено" као незнам било медиум печено незнам какво а тоа цело внатре живо крваво незнам само како го џвакаат и го голтаат бљак....

КикиМаус likes this.
  6. Youknow

Youknow Популарен член

Да не беше интернетов немаше да знам колку празноглави има на м2.

7. Youknow

Youknow Популарен член

Треба на се да се реагира ако сме “некаков” народ. А не да се споредва ова е поарно а она полошо. Ако сме заспани нека бидиме за све како до сега.

8. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Може ќе помогне и тука

Attached Files:

eliesaab likes this.
  9. quattro

quattro Популарен член

Плус реалноста е многу поедноставна, зошто ваучериве не се грешка, туку совршенo математички испланирани.

Нема доплата? Нема производи на залиха? Ќе ти пропадни ваучерерот? Супер, паричките си се враќаат назад во државната каса.

Има доплата? Пак супер, фирмите си ги земаат и државните пари и твоите пари, бидејќи цените се наместени баш така да мораш да доплатиш.
    Без разлика шо ќе направиш, системот е наместен да нема губитник, тие да профитираат. А единствениот шо се критикува и е губитник на паметно смислен проект е токму оној шо добива најмалку а тоа е студентот и младите.

Па уште се мрчи зошто го продавале. Или пак од љубомора и завист се прави тоа? Оти македончето е познато доста по тоа :nod:

Panda00, Anie93, Eunoia and 4 others like this.
  10. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Државата дава а и зема... Јас го адаптирам своето однесување врз база на тоа. Дали е паметно што прави државата не размислувам ни одлучувам (еден глас во 1,5 милиони).

11. M&M

M&M Форумски идол

Гледано од страна делува баш вака како што ти си го доживеала. Но можеби после не знам колку време излегле заедно со баба плус па им требало малку оддишка. Премногу ги ставате на тапет младиве родители, не е секој ден со мало бебе бајка и слика или стори од хепи фемили на инстаграм. Не велам дека нема и такви кои не можат да функционираат без помош.
    И никогаш не вели "јас вака никогаш" зошто многу често излегува сосема спротивно :wasntme:

azelea, MeowMeow, LiquidLuna and 6 others like this.
  12. franca

franca Популарен член

И ќе ги ставаме , затоа што децата имаат родители и ок е да се помогне некогаш постарите да излезат во пресрет а не , тутни го на баба, тетка и уживај брат , тогаш ич немај деца ако треба други да ти го чуваат ок?

Mrs. right, GirlLove and Mr.Limonko like this.
  13. Merten

Merten Популарен член

Многу црно и бело гледате, особено кога немате деца, сигурно и јас истото сум го правела. Ќе излезам со моите и тие ќе го шетаат, а јас ќе "дремам" на стол, не ради што други ми го чуваат, туку дека прво нив им е кејф, а второ дека сум била цел ден со бебе, можеби не ни спиело вечерта, па сакам и морам пола сат да одморам.
    Ама и за ова, како и за било што друго, додека не осетиш на своја кожа, не можеш да знаеш како е.

Medea., MeowMeow, christinnn and 9 others like this.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Абе вие сè видовити сте, од еден поглед од страна знаете точно што се дешава, оговарате рендом луѓе, а немате појма кои се, какви се, што прават.

КОМПЛЕКСИ.

azelea, Medea., MeowMeow and 8 others like this.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Секако штом ти така ќе кажеш :!:
    Знаев дека одма со ваков коментар ќе се убаци некој, како што кажа некој погоре многу црно и бело ги гледате работите. Не се најдов јас ич, далеку сум од млад родител, но многу често налетувам на вакви муабети или постови, од еден два примери се генерализира, тоа ми падна во очи.

16. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Ако на СЕ треба да се реагира, каде се останатите реакции? Како на пример цените на производите и местата од каде може да се купат? |(
    Или сте се втуриле во некој, кој патем не прекршува ниту еден закон со тоа што го продава ваучерот. А, во пракса го продава уредот.

Многу имам да пишувам за меркава, и од економска гледна точка, и од профитерска, и од популистичка.
    Да влечам паралели со Бразил, Аргентина и трети држави кои прават слични социјални мерки, да објаснам како влијае ова, кој добива, кој губи, и кој го јаде кремот.
    Ама за кого? Не вреди. :shake:

Panda00, Biljarkata and sino.o.oka like this.
  17. franca

franca Популарен член

Јас не ги судам луѓето, туку го судам одреденото однесување. И да, гледано од страна, јасно се гледа кога се работи за искрена потреба, а кога за мрзеливост или префрлање на обврски. Тоа не е 'видовитост' .
    А за комплекси , не знам баш ако свој став е комплекс , ок тогаш :)

Mrs. right likes this.
  18. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Мала оддишка нели е искрена потреба? :^)

19. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Знаев дека ќе има вакви коментари, мислам, очекувано беше.

Слободно бранете ги, учете си ги и вашите деца у иднина дека треба да им служите ко негователки и слугинки, секако ќе биде така, си ги разгалувате уште од мали, па они тоа си го користат, паметни си се. (fingers)

Ваш проблем ќе биде, вас ќе ве боли глава, мене или друг не.
    Ние само коментираме како неубаво изгледа тоа од страна.

Комплекси бе.. Ради шо?
    Или да не се коментира треба? Ако, ако, тапшајте си се слободно, се пронајдовте.

И не мора за паров ај, дури ни за тие што ги знам и што јасно глеам како им робуваат по дома, децата им ги пораснаа место они, и тоа е у ред? Ако бе, бранете ги.

Ако си дозволам и ја да сум таква, тогаш тежок идиот би била штом би се погазила.

20. M&M

M&M Форумски идол

Пишав и погоре, не се пронајдов јас лично ни најмалку за жал немав прилика да имам помош од ниту една страна, ниту да ја имаат таа среќа моите деца да растат со баби и дедовци. Секако немам намера да си го раскажувам животот на форум.
    Коментарот беше дека од страна гледано и реалната слика не е иста, и да премногу се на тапет и осудувани родителите за сенешто, некои можеби заслужено но повеќето не. Едно не ми е јасно, мислам дека и друг пат го имам спомнато на темава, зошто воопшто млади и слободни луѓе толку се замараат со други родители и нивниот однос со деца. На крај на памет не ми било на тоа да мислам на тие години нити па се сеќавам некој од најблиско друштво да дискутирал на оваа тема.

azelea, MeowMeow, Mumoftwo30 and 6 others like this.