Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Која е поентата да се расправаме?
    Мене ми се оргинални и предобри затоа и ја пофалив, секогаш кога ќе видам дека некој е добар во нешто ќе му кажам браво. Ова е хоби што бара и многу живци и време и истражување и талент за вака добро да се вклопи.. И мислам дека треба да продолжи со ова и добро е што не ги чува за себе туку ги споделува.. Жал ми е само што јас сум мрза за читање долги текстови и не читам се, прескокнивам работи..
    Секогаш кога нешто е предобро, луѓето мислат дека не е оргинално.
    Среќен Божиќ и на тебе..

M&M and bookslover like this.
  2. Veseli _cvetovi

Veseli _cvetovi Истакнат член

Разликувај не е б
    Ако де оригинал е од LENS СРЕЌЕН БОЖИЌ и за тебе мали:)

3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Значи ве молам, неќам да ми ја браните "честа". Објаснав зошто воопшто пишам и понекогаш лепам во СДК. Да сум научник и да е ова нешто официјално - па да е релевантно. Јас немам корист од ова шо решавам од белешки да извам тука, буквално сум обичен смртник седнат на маса со кафе хиперфиксиран на одредена тема. Некогаш ме фаќа инает па некој период ич не ни ставам тука нешто јебига. Буквално е заклучок на то шо читам и гледам одреден период зошто така процесирам информации. Лета магарето? Лета. И то високо. It's literally not that deep for me.

SummerGirl, M&M, Annath and 3 others like this.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

И?
    Сите го правиме тоа на форуми кога сакаме да се искажеме поаргументирано и побрзо. :D
    Не е академска средина, па да е страшно.

5. Veseli _cvetovi

Veseli _cvetovi Истакнат член

На интернет да ама не у МК овде буљу буљу

6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Ја тебе ти ги пријавувам мислењата коа ти се со ејај пишани. Ајде да е некоја дефиниција, цитат или листа поими на Гугл најдено, ама друго е и нивното објаснување да го ископираш и да биде као ТВОЕ мислење.

Ако некој не знае да се искаже, ондак нека си ,,ќути,,. Да изгуглам можам и сама.

7. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Шодека станав рано кога не можам од кревет да станам два сати? Не ми помага и мачорот шо ме гушка поќе секој пат ко ќе напрам напор да станам. Ама не се жалам, нека се мази.

8. nextredstyle

Тогаш, пријавувај од сите оти нема некој кој не зема од ВИ. Јас барем сум една од тие кои признаваат дека го користат online.:D
    Знам да се изразувам, само на форуми не се замарам кога и останатите не се замараат.
    Кога користам ВИ (тоа е само кога немам време или ме мрзи :rofl: ), му давам инструкција да ми издвои дел од автори од кои сум учела и кои важат за експерти. Не безвезе.
    Ми има меморирано важни делови и од мои есеи кои си ги зачував и преку алаткава за да ми се најдат кога не ми се замара.
    Кога имам време и не ме мрзи, си вадам од белешки од предавања или директно од скрипта.

9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Да корисиш chatgpt за да пишуваш на форуми е така малце :| ?¿ Малку сум наивна, не знаев дека и за нешто волку неформално луѓе се потпираат на вештачка интелигенција наместо да склопат 3 реченици(кои не си ни обврзан да ги напишеш).

SummerGirl, M&M, Mumoftwo30 and 19 others like this.
  10. nextredstyle

Исто како што членкине се чудат оти некоја битолизира дел од текст на Јасмина Јонуз. :D

11. forumce

forumce Форумски идол

Леле озбилно користите чатџпт за пишете мислење на форумот? Зошто? Заради лајкови? Опседнати сте со форумот, живот имате ли кога ќе се исклучете од овде?

12. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Катастрофа (facepalm)

Ау еден ден ќе дојде редот коа нема да знаеме мозокот да си го користиме, ама буквално да не знаеме да го вклучиме :x

Има :?:

SummerGirl, Mumoftwo30 and forumce like this.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Буквално не е исто? Кога одлучуваш да напишеш огромен есеј на некоја тема, користиш извори кои ќе ги прочиташ, разбереш, поврзеш и срочиш во една целина - сам.

14. DS10

DS10 Истакнат член

Колку пати ќе си честитате Божиќ сега?

15. nextredstyle

Имам проверено.
    Кој од ChatGPT, кој од Aria, кој од Copilot, кој од Gemini... :D
    Некој си комбинира.
    Да не се разбереме погрешно.
    На факултет и на работа апсолутно и исклучиво мора да вложиме сопствен труд. Форумите не се формална средина и не ми пречи да се употреби скратен пат.
    Кога почнаа цитирањата, јас напишав мислење со кое се гледа дека не сум против Димн. Знам дека знае да се изразува и покрај тоа што дел од текстот е малку изменета мисла на друга жена. Што секако не е проблематично овде и е нешто базирано на академски истражувања.
    Јас реагирав на реакцијата на членките. Ми пречи таргетирање на една кога тоа е нешто што стана навика на сите.
    Две нови членки (едната од ноември 2025, другата од пред некој ден) се фатија за мислење на една стара членка. Зошто баш нови се замараат со проверки на нечие мислење?
    Мириса на дупли... :D

16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Дали би сакала да ти напишам уште еден пасус во кој појаснувам зошто користење на ВИ при пишување на форуми е корисно?

Sent by ChatGPT

MissChievous, Maelina, Gosh and 6 others like this.
  17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Баш зашто се неформална средина зошто би терала робот да ти пишува мислења кои треба да се комуникација измеѓу вистински луѓе? Не дека некој те плаќа да пишуваш мислења тука. Ама океј, секој со своето.

Gosh, kolovoz, senjorita-v and 3 others like this.
  18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

what-huh.gif

Вештачка интелигенција да ми пишува текстови што ќе ги употребам на форум? Неее. :|
    Не само на форум. И на социјална мрежа, секаде сакам јас да бидам јас. Да си се искажам одвнатре што ми лежи или што мислам, со својот речник.
    Не забегувајте дотолку, друг да "мисли" за вас. :|

19. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Ох Господе, уште ова го немав прочитано. Да дојдам на форумов, со цел да дебатирам и да користам АИ да ми ги срочи мислите.
    Какви генерации, ќе седнат во кафич и со chatgpt ќе комуницираат, затоа што не сакаат мозокот да го уклучат за две просто проширени реченици.
    Јас би се брукала да спомнам вакво нешто, уште повеќе за форум да го користам:bug:.
    За форум, еј, за форум.

20. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Катастрофа е со ова користење на вештачка интелигенција. Никакво развивање на мозокот. Што и да напишеш не е грешка. Не гледам јас натпревар помегу мислења.
    Масовно се користи и по факултети и на работа.