И јас сум слушала и за мене и за други. Посебно затоа шо потекнувам од помал град каде модата и не преовладува баш. Скоро сите дотерани жени, а ретки се, се етикетирани како курви.
10ти ден без бело брашно и рафинирани шеќери...да ми кажуваше некој дека вака ќе издржам немаше да му верувам, ама се се може
Ова повеќето што го зборувате или немате појма и сте демотивирани/фрустрирани. И можеби сте многу помлади и мислите дека секогаш ќе бидете исто подвижни. Пример ќе го земам газдата во фитнесот кај што одам јас има скоро 50 години, а делува ко да е 30 годишен, секој ден е физички активен, зрачи од енергија само што ќе го видиш и зборниш. Физичките активности помагаат да се чувствувате подобро и живеете поквалитетен и посамостоен живот.
Имаше едно многу добро видео на темава, онака сликовито прикажано размислувањето што го имаат тука повеќето. Женава става вода од бокал во чаша и несакајќи истура малку надвор од чашата. Издишува и го истура цел бокал надвор од чашата. Или нешто ко кад је бал нек је маскенбал. Или ако нешто не можам да контролирам, да сменам, нема НИШТО да контролирам и сменам, нека иде сѐ у курац. И овде и во Снаи и свекрви...ама сегде истиот менталитет. Толку навидум безгрижно размислување демек што биде нека биде, не е во моја контрола, а толку опасно и уназадува.
Ти благодарам што се грижиш и ме следиш толку , да, пијам сокови, ама очигледно не истите што ти ги замислуваш. Додека ти анализираш што пијам, јас се спасив од апчиња за цел живот; продолжи да ме следиш, можеби ќе научиш нешто за дисциплина, ако не завршиш кај овие ..препишувачиве на лекови де