Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Кај си купив фраер,кај се запустев... Порано само пред добиено ќе си нарачав помфрит и крилца, чат пат пица, а сеа....:?:

SummerGirl, Munchmallow20 and Dekoo like this.
  2. Dekoo

Dekoo Популарен член

Толку сум станат дедо и неам што да праам што почнав и индиски филмови да глеам од што више све иам изглеано -.-

eliesaab, GirlLove and Gosh like this.
  3. Just_a_kid

Just_a_kid Популарен член

Не знам дали е или не поради тоа, скоро некаде по соц. мрежи видов дека ако не си бил гушкан и не ти било покажано доволно љубов како дете, како возрасен избегнуваш физички контакт, па се пронајдов.

Што се однесува до сечење месо, би ми било убаво што е внимателен и се понудил, ама не би прифатила да ми го исече, би ми било глупо. Може ако е празно и нема никој, или ако имам повреда на раката која ме спречува сама да го исечам, инаку не.
    Сакам романтика и внимание, во одредени граници без претерано лигавење во јавност.

4. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

:D

5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Секој има различен начин на размислување што му е во ред што не.
    Не знам што е лигавење убаво да прашаш и да се понудиш, сигурно ако каже "не фала, ќе средам сама" нема да и го земам и да речам "дај ти си неспособна". Скоро секогаш се понудувам да и помогнам особено кога е пилешко месо и тешко за сечење, не затоа што ја сметам за неспособна или дете туку едноставно така сакам јас.
    И најмалку битно е во животот што ќе помислат или кажат рандом луѓе од таму, а и ретко кој гледа што правите..
    Едноставно тоа е начинот на кој јас покажувам внимание, преку некој најрандом работи кои јас ги сметам за романтични, не значи дека е најисправен или дека сите мора така да прават..

Јас ако сакам така да ја третирам, мора и таа така да сака да биде третирана, инаку нема да функционираме ако не најдеме заедничка средина...

6. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

Ja sum def neki vanzemaljac, nemam drugo objasnjenje.
    Nisto ne me interesira od generalnata populacija sto ja interesira, kao prvo nikako ne mozam da razberam kako tolku ve interesiraat javnive licnosti, mene ich ama ich kur ne me boli ni pa gi sledim a i nejavni ne me interesiraat, iskacas na kafe posle nz kolku vreme, sve nekoi glupi muabeti, abe ne me interesira nikoj :D a i na sto gubis skapoceno vreme jbt na nekoj sto ne znae ni deka postois?
    Da vlozam tolku vreme, resursi i energija u nekoja fkn Mia ili Jelena ili nz koja abe treba da mi platat za da im go izgovoram imeto a kamoli so niv da se zanimavam.

Na pari ne sum skrta ali za vreme popizduvam ako mi e zaludno izgubeno. :x

I btw brak e najgolem zaebitis i najgolema laga sto postoi,
    fmp. :makeup:

Last edited: Mar 19, 2026
  7. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

... ко ќе си појдам од работа дома кафето 3 саати ќе го пијам

christinnn likes this.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Како што сите имаме матичен општ лекар, матичен стоматолог, гинеколог, во идеално општество би имале и матичен психолог. И менталното здравје спаѓа во здравје. Сите имаме што да кажеме и за што да се консултираме и советуваме. Колку само поздрава и постабилна нација би имале тогаш. А не како сега со став "Не си луд да одиш на психолог" и да ти е табу тема да зборуваш за она што го носиш во себе.

9. ani23

ani23 Популарен член

Одам и на психолог и на психијатар ,воопшто не се осеќам ЛУДА,или дека нешто ми фали.За важни одлуки се консултирам обавезно со психолог.Мене не ми е ТАБУ,одење на психотерапевт , сите мои другарки,пријателки знаат и намерно кажувам,дури порано на работа на шефицата и кажував кога ги правеше смените дека ми треба да бидам слободна во работен ден,и знеше за што го барав.Порано имав роднина ми викаше што праиш мори таму со тој психологот ,губиш време и пари.Е сега ме разбира многу добро.Па неможам со мајка ми и татко ми да се консултирам за мојот живот бидејќи ќе бидат пристрасни,и фидбек нема да имам непристрасен.Уствари јас тоа на шала го кажував -ќе одам малку кај оној мојот да испијам кафе и да си направиме муабет,и да го видам како е.Реално и таму се осеќам најопуштено ,пијам кафе и си муабетиме.Ставот ти е во глава,не е реален.Оваа млдава генерација поотворено зборува за ментални проблеми и болести,него било која пред неа,социјални мрежи,поткасти и друго..А за туѓо мислење на темава баш ми е гајле,јас си кажувам за себе бидејќи мислам дека на сите ни треба ,барем понекогаш.

bookslover, M&M and Buttermilk like this.
  10. TwistedSister

Sdk
    Samo ednas imam vlezeno u JSP za 10 godini ziveenje u Skopje. :D
    Najcesto peski sum idela a eden period site pari na taxi gi frlav.

11. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Некои луѓе се како сиви и тмурни облаци, па штом ќе си одат веднаш денот се осветлува :sun::D

MeowMeow, NPN and pinklipstick like this.
  12. TwistedSister

Screenshot_20260319_142038.jpg
    :rofl: Frigidna ili lezbejka si ako go odbies, so koe drugo obrazlozenie bi odbila takov zgoden pastuv od kogo na site im pulsira dundata osven na tebe? :D
    Nego si mislam zenite da ja imaa deluzionata samodoverba na mazive kaj ke ni bese krajot. :shake:

Amellie13, eliesaab and Adidas888 like this.
  13. Dekoo

Dekoo Популарен член

Зашо пак се мажите криви шо некоја им дала внимание јер у овулација бе хахаха

14. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Често кога ми е досадно на инста гледам кој кави рилсов споделил и да не постоеше таа опција никогаш немаше да знам кој е Ендруј Тејд (ваљда вака му се пишува името).. Ми излегуваше од време на време човек репоснат со глупи говори и глава ко лампион и викам дај да видам кој е овој и кога видов колку го следат и дека нема видео кое што споделуво помалку од 1000 пати, си мислам зарем има толку луѓе што им се допаѓаат мотиваците.:drunk:
    Не се ни мотивации, глупости, океј нека си биде он милионер, ама што мислат луѓето што го следат ќе станат и тие ако го слушаат. :drunk:
    Уште видеото тој што го имаше споделено тој што ме натера да го отворам целиот профил, не е ни мотивација, што знам може не знаел проста математика па чудно му се видело. :drunk:

Не знам дали јас не ја разбирам поентата на тоа споделување видеа ама што такви глупости споделуваат луѓето. :drunk:
    До некаде па и корисно е видиш кој каков е. :drunk: И мислам дека им фали нешто на луѓето што го следат овој..

15. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

А ако беше јака колата ќе ја импресионира?
    Ќе замижеше на тоа шо е бедник у душа?

Не бранете ни мажи ни жени.

Има и понуда, а има и побарувачка.

Ми се гади од луѓето :puke:

16. TwistedSister

Druga e poentata na postot.

17. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Зашо спомиња коли, па слики какви имал?
    Тоа ми забоде очи.

Инаку, не можам да не ги кривам жените што уопште би дале на некоја таква амеба.
    Ниту па вниманието го сфаќам, да се пишува за некој небитен дебилен лик, пишал здр, блокирај го и готово.

Да се троши енергија за луѓе што не вредат ништо..

Dekoo likes this.
  18. TwistedSister

Па небитни се али треба да им каже некој пошто се напорни и се реален проблем у секојдневието.

19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

4 саати во денот пијам кафе. ¯\_(ツ)_/¯

Srckata28 and christinnn like this.
  20. quattro

quattro Популарен член

Застрашувачки е кога гледаш како се повеќе деца и тинејџери под влијание на пубертетот и егото пред другите, креваат преголеми тежини и телото им се треси во теретана без доволно знаење и контрола што носи сериозен ризик од повреди кои можат да остават фатални последици на долг рок во животот.

Потребно е во училиште на физичко да има повеќе едукација за фитнесот а не само за фудбал, туку барем основни работи и за фитнесот како физичка активност.
    А и родителите пред да им дозволат и ги пуштат во теретана или фитнес центар треба сериозно да разговараат со нив.

Теретаната не е место за докажување како некои шо си замислиле па и повозрасни, туку за градење здрави навики :*: