Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Пред некои десетина години, ова време сме се спремале како друштво за неколкудневно кампување. Неколку години по ред го правевме истото, на исто место, со камп и шатори, ептен ми е мило што тоа го имам доживеано како искуство, преубави спомени. Па оган палевме, музиче, алкохол, скара. Кога некој со кола одеше до град до докупува или да земе нешто, јас се шверцав со него, си одев дома до тоалет, си се туширав и после се враќав меѓу ,,обичните смртници" од моето друштво, назад у ,,дивината". А знаев и такси да си викнам, битно кампував.:drunk:

У последниве години се изгуби она планирање однапред, листи, списоци и еуфорија што траеше по една недела пред заминување. Не знам дали е до стареење, до презаситеност, до различен животен стил, а и многу луѓе од тие времиња не ми се веќе дел од микрокосмосов… Сеа се мрштам ако утре некој ми ѕвони за нешто, сите клетки за дружба и социјализација ми се во изумирање.

Panda00, StefCek, Buttermilk and 2 others like this.
  2. StefCek

StefCek Активен член

Како мал, ќе ме соберат од дома моите и со други фамилии се собиравме во Зелениково, Марков манастир, Катланово, Козјак, Матка кај манастирот.Правење скари, дружба со нивните деца.
    Па, после откако ќе пораснеш и стар си за со твоите одевме на истиве места, но без родители.Но, ние бевме тие што пиевме алкохол, правевме скара, поставувавме шатори, си го чистевме нередот после нас...Само што јас не одев да докупувам, бидејќи се имавме со нас.

3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Кај нас надвор од населеното место таму в природа се фаќаше место уште од вечерта на 30ти. Ако појдиш утрото сите убави места се зафатени. Полно луѓе, деца, играње со топки, мирис на скара насекаде, музика, прематари кои продаваат играчки стоеја на пат.. во близина река и штркоцвеќе (нарциси) за берење кое мириса ПРЕубаво, ритче за качување кој сака да се размрда.. се стоеше до после зајдисонце кога ќе почнеше да заладува.. Ех какви времиња, сега многу помалку луѓе одат на тоа место. Но секогаш кога ќе се спомни 1ви мај, прво ме асоцира на тоа место и тие спомени. :)

FriendOfDorothy likes this.
  4. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Гинекологот Асани што ја остави Јилдиз Веапоска без матка, без јајник и без бубрег осуден на само ТРИ години затвор.
    Иста казна колку тој што украде кило ќебапи.
    Изгледа извадени органи колку крадени ќебапи вредат.

Би му ја запалила колата на судијата.
    Со се него внатре :nod:

Amellie13 and FriendOfDorothy like this.