Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Сакав да готвам како мајка ми,за баклава на пример и нема равен

2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Лажно се претставувале како 14-годишно девојче и намамувале педофили, МВР ги гони објави Скопје1.мк

Kога оштетените ќе пристигнеле на договореното место, биле пресретнувани од членовите на групата, кои ги снимале без нивна согласност, ги навредувале, омаловажувале и психички ги малтретирале. Според МВР, тие биле принудувани да даваат изјави дека се „педофили“, по што снимките и нивните лични податоци биле јавно објавувани на социјалните мрежи.
    Со ваквите постапки кај оштетените биле предизвикани страв, понижување и чувство на загрозена сигурност. објави Скопје1.мк

Ех мори жална Македонијо. Овие ги уапсиле, а говедата што имале намера да се сретнат со дете, ооогреотичка им била загрозена сигурноста.;(

Како викаше Панче или Мицика или кој беше, вашите мајки и сестри безбедно ќе шетаат.

Пред очи им ловеле педофили, ама не бе, оштетени биле тие. Утре ќе читаме црни хроники пак и пак изненаЃени од каде.

3. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Леле бе у 2026 та да искочиш без телефон (facepalm)
    И сеа мисли го кај е шо е, оти се задржал (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

И јас не знаев да готвам додека не почнав сам да живеам, ама не готвев многу затоа што не ми се готвеше само за себе, а сега ми е мерак да готвам за двајца.

Не гледам на тоа дека готвењето е женска работа и дека секоја жена мора перфектно да готви, секој без разлика дали е маж или жена добро е за себе да знае нешто основно да зготви, а дека мора да се знае, не..

Кај нас генерално жените по добро готват и се снаоѓаат во кујна (зборувам непрофесионално, во домашни услови), ама не од причина што се жени па им е во природата, туку во глобала така сме растени, женските деца мора да се во кујна да научат, а машкото не смее и да сака за да не се прави "женско петле".

5. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Браво за моите млади сограѓани. Од ко не потресе локален педофил сериозно си земале работата. Сфаќам зошто добија кривична, ама јас истата би ја носела како badge of honor искрено.

Нели имавме нешто за сајбер криминал? Пошто сакам да вервам договор за излез со дете спаѓа тука па да се земи во предвид дека дотичните се педофили (тие кои ги ловеле).

---

За храна. Јас разбирам дека не секој сака да готви. Не сите уживаме во истите работи и то е океј. Знаење да готвиш и да сакаш да готвиш се различни работи. Првото сметам дека е неопходна вештина за да си вистина самостоен. Второто ако неќиш да готвиш и имаш можност да ти готви друг - оти да не?

Raven22, sweet-cherry, M&M and 6 others like this.
  6. Munchmallow20

Него зашто полицијата не го прави ова? Ете колку е лесно да ги најдеш.

Буквално вака се ловат и дилери на дрога, полицајци се прават дека се купци, па се среќаваат со дилерите и оп апсење.
    Или let me guess шубе им е дека ќе фатат некој нивен по грешка.

Вака прво нека се деси бељата, да го дознаеме кој е, да видиме од која раја е, после ќе му ја мислиме.

7. theowndemon

Најдобар комплимент за нешто шо нацртав до сега (fanart) беше дека сфаќам каква треба да му е косата на ликот.
    Не ме интересира дали линиите се супер и бои и блендирање и композиција. Ништо. Сакам да знам дали "душата" на ликот е погодена. И ко заљубена тинејџерка само отворам коментарот и го читам и се смешкам.

sweet-cherry, M&M, Mumoftwo30 and 2 others like this.
  8. LadyD

LadyD Истакнат член

Ајде иш продолжени викенди.
    Како мајка на две деца под 4г. ама ич не им се радувам :sweat:

Mumoftwo30 and Moon&me like this.
  9. daylight

daylight Популарен член

Не наседнувајте на сензационални наслови. Многу се манипулира со тој назив, некои медиуми намерно го посочиа под наводници.

Педофилите не се интересираат за 14 годишници, туку под тоа, како 4, 5, 10...
    Тие веројатно од претходно се зарчкале, можеби токму околу помлада женска, па да намалат „конкуренција„ направиле лажен профил знаејќи дека лицата икс ипсилон ќе наседнат и ќе можат да ги вреѓаат. Но и да бил профилот вистински, малолетникот е со наполнети 14 години, законска возраст за согласност (age of consent) освен ако не се работело за проституција, силување, уцена, лице со пречки во ментален развој и сл. Е сега друга приказна е знаат ли родителите што им прават децата и какво домашно воспитување имаат нелим какви ризици постојат и тн.

wjhhxm43lska1.jpg

10. theowndemon

А, шо се? Здраворазумни возрасни особи?

Age of consent ви треба за да пристапвате нормално и да не ве привлекват деца? Yikes.

11. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Вау кој аргимен, што се ако не педофили?
    Секогаш ќе се најде некој што ќе ги брани педофилите..
    Од кај знаеш зошто ги ловеле, може имаат сестра или ќерка на која и се случило нешто слично и кога не ни работи полицијата решиле да преземат тие мерки...
    Децата биле виновни, што оделе со нив, епа друже на таквите многу им е лесно да излажат 14 годишни тинејџерки...
    Може родителите добро ги воспитале своите деца ама сигурно знаеш колку си свесен на 14 години за да одбереш дечко/девојка, а колкава е желбата да бидеш во врска..
    И да на тие 30,40 годишни им е многу лесно детенце да наведат со лаги.. Колку и да е добро воспитано ако сите во друштво имаат дечковци, ќе си рече "ќе прифатам било што само да не сум сама", и може на секој да му се случи..
    Ама овие 30/40 годишниве се доволно свесни дека тоа е само дете и свесно прават се...

Ова ми е исто како да кажеш дете киднапирано намамено со чоколадо, дека детето е виновно што пошло со чичкото со чоколади, колку и дома да му викале дека не треба така, може да се излаже..

Raven22, Mumoftwo30 and Adidas888 like this.
  12. El Proffessor

El Proffessor Активен член

13. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Све тоа убаво, али за што ти треба повеќе време у денот тогаш, освен за тоа да работиш? Туга...

15. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Не знам колку е во ред да прекинеш некое пријателство иако другата страна не сака да го прекине пријателството. Тоа е како еден дотраен предмет. Нешто што повеќе не е за употреба. Никој не знае зошто. Можеби заради себичност. Едноставно не функционира повеќе. Толку било пишано. Се џабе било.

16. Munchmallow20

Дали само јас со години немам видено светулка?

17. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Ги нема,баш читав за тоа пред една недела.
    Зошто? Неам појма

Munchmallow20 and eliesaab like this.
  18. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Јас само на цртан имам видено.

Eunoia likes this.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ги има, иако се ретки сега за разлика од порано, ги има.

eliesaab and Moon&me like this.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Не, и јас немам видено одамна.