Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Drageeu

Drageeu Активен член

2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Сите што подржувате насилство врз деца не знам како очекувате да бидете пример на тие деца.
    Прво и овој што ги снима и удира малолетници и ги нарекува со погрдни зборови треба да се казни, за човекот што го стопре детето со точокот има видео во кое го исмева а тој сега прави дупло од неговото однесување.. Не велам дека не треба да се реагира, ама не на ваков начин..
    Се дур мислите дека ќотекот е решение, џабе ви е се..

3. Drageeu

Drageeu Активен член

Секако дека не поддржувам тепање деца, ама не можеме да кажеме дека нема потреба од воспитни мерки. Кога некој малолетник постојано прави проблеми, треба да има последици преку родителите, училиштето или институциите. Воспитување не значи насилство, туку поставување граници и одговорност за постапките

4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Самиот кажа дека ќотекот од рајот излегол..
    Ако постои проблематично дете да мора да се реши, ако родителите не знаат како изгубат контрола, ниту една комуникација не помага има психолози, педагози, кои ќе соработуваат со него и ќе му помогнат.

5. Wellwell

Wellwell Активен член

Апсолутно! Мене дури понекогаш и страв ми е ако нешто е толку убаво или не знам неколку убави работи по ред се случат. Секогаш си викам а сега нешто лошо да не следи? Имаше и збор за ова, само не ми текнува....страв да бидеш среќен

Mumoftwo30 likes this.
  6. christinnn

christinnn Форумски идол

Дали си сериозен со коментаров???

За вакви олоши од деца дури и беше преблаг, штета шо законот е на нивна страна само.

MeowMeow, lovestoneddd, M&M and 5 others like this.
  7. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Штом сум го пишал сигурно сум сериозен.:)

8. christinnn

christinnn Форумски идол

Не би требало да си.
    Од вакви луѓе со размислување како твоето, младината е за никаде. Уништува и крши детски игралишта? Топ бе, дете е. Погали го за косичка, купи му сокче и благо и кажи му браво.

И “децава”, не беа деца. Тинејџери беа.

9. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Леле ние ништо не уништивме, ние не сме им прв пример дека е океј да се уништува.. Сите фрлаат цигари на секој чекор, па и во тој парк е преполн со пикавци, кантата на два чекори ама во река поубаво е да се фрли шишето, на пикниг "абе остај во тревата што те гајле не е наше"..
    Души ние младината отиде а ние сме светци, од кај ли виделе, каде им текнало... Замисли тие што фрлаат пикавци се возрасни не се ни тинејџери..

10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

А ќе смее без була и буркини да се влага или..? Кромањонци, слободно на сите карта еден правец у Авганистан.

IMG_20260623_205607.jpg

Panda00, lovestoneddd, M&M and 4 others like this.
  11. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Човек се жали му каснела нарачка за храна, добива коментари Оти го мрзело да си зготви сам?

Мислам..еве кога идев да го чистам станот, кога немаше никаква бела техника, немаше уште ни кај да чувам храна ни да готвам, ќе исчитев или средував што средував и после така гладна си нарачував оти логично, немав кај да готвам. И кога бев оперирана, немав сила да стојам и да се ебавам со готвење, се симнував до кујната од карши за ориз или компир.
    Зборот ми е, кој и зашо нарачуел ич да не ви чуе. Сега дали има оправдување зашо каснела нарачката не знам. Ама коментариве боже сачувај.

12. M&M

M&M Форумски идол

Сериозно ова??? Како прво не ги удри, а мочко и мајмун е малку за вакви дечишта. Имам и јас двајца скоро на таа возраст, 90% сум сигурна дека не би направиле вакво нешто 10% оставам на влијание на околина. Да ги начека вака некој слободно за уши може да ми ги врати дома и фала ќе му кажам. Дај бе не зафркавајте, далеку е ова подржување на тепање на деца, не правиме мубает за деца од 3-4 години.

Kom.pot, Cherry333, MeowMeow and 10 others like this.
  13. АничеБананиче

АничеБананиче Популарен член

Не си само ти повеќе не има одбиени и без протекциии… и јас се прашувам може среќата е странство

SummerGirl and GirlLove like this.
  14. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

И во странство не е се идеално, но е далеку подобро во некои странства и во одредени професии и во некои сегменти од животот.
    Значи општо прилично подобри се животните можности, е сега има и мани, пр. тука си претеруваат со некои нешта :).

Еве пример со недели наназад пред 4 јули прават хајп за 250 годишницата, а Дони и си прослави пред време :D.
    Јас се чудев првично кога видов си мислам што е ова 250, кога тоа да ти било, се во мозокот како да ми е врежано постара нација од 250ка дека се, ама ноуп.
    20260519_140248.jpg

15. Yuforeal

Yuforeal Активен член

Чим видам на оглас редовни примања, осигуран на полно работно време и конкурентна плата, знам дека е срање фирмата и не губам време за аплицирање. Ќе затворат фирми и фамилијарно ќе се преселат во друга држава, ама на Трајче во никој случај нема да му дадат 6000 денари повеќе а ринта како коњ. Ех македонски копита од газди, аир да не видите.

AlmaOculta, SummerGirl, st-el and 4 others like this.
  16. Wellwell

Wellwell Активен член

Најјако е кога ќе пишат "бенефиции" за работи што следуваат по закон
    Редовна плата, регрес, одмор, тоа мора по закон да го има, не знам како е бенефит

17. bookslover

bookslover Популарен член

Страшно ме нервираат луѓе што се ццкаат за излагање. Абе ако ти се излага има ДА / НЕ, а ако не ти се излага кажи не ми се излага со вас (за дабл дејт) и не ми го троши времето секоја нова недела со различни изговори, м р а з а м.

Eunoia, SummerGirl, eliesaab and 5 others like this.
  18. lovely91

lovely91 Популарен член

Баш сакаме да изиграваме креатори на животот ама не оди се така лесно според тој наш план,некој друг ги крои нашите планови можеби и во тоа време кога треба и да биде...

azelea, SummerGirl, Panda00 and 2 others like this.
  19. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Откако ми се разјаснија некои нешта и си поставив па за на почетоците делуваа неостварливи, ама еве сега по 5 год. апла биле остварливи целите и сиот фокус го насочив кон нивна реализација, буквално ништо не ме помрдна од нив и нивното остварување.
    Ма ситници биле или се или крупни раб. што ми се попречиле по патот, се сум поминала и одминала исто како и да не сум ги приметила и видела.
    Буквално низ тој цел временски период, а богами и сега се се одбива од мене како од најтврд ѕид.

Mumoftwo30 and M&M like this.
  20. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Да премолчиш нешто што си го забележала, само за да не направиш некој да се почувствува непријатно, е ниво на емпатија што ретко се среќава денес.