Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Mazegin

Mazegin Популарен член

Не цитирав никој за да се буцкам. Ова е отворена тема за секој еден, и секој може да си го искаже своето мислење на одредена тема.

Не ја разбирам суштината на твоето мислење да ме цитираш, а притоа да не ми одговориш на ниту едно прашање.

Интересно е што суптилно се споменува и исмејува заостанатиот македонец, а баш на тој македонец му парадираат и му ги објаснуваат геј правата.
    Малку контрадикторно зарем не?

2. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

За ивф од табелата во Македонија им е возможно само преку опцијата самохрана мајка, за сурогатство во некои земји и тука, а и таму ќе се крстат и молат за тоа или склучуваат легани параван хетеро бракови, нажалост.
    И да зборете ми за и/не мање права.
    И не секој месец, секој f*ckind day...

@Mazegin многу грешно си ми ја протолкувала суптилноста, никаде не целев кон тоа, ама ете пак доказ дека џабе ќе дискутираме.
    Имај си убав ден.

3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Децата имаат природна флексибилност и љубопитност да го запознаат и научат светот кој ги опркужува. За разлика од тебе.

Mumoftwo30 likes this.
  4. Wellwell

Wellwell Активен член

Знаете кога за некој човек уште на прво видување имате лошо чувство? Кога инстинктот ти кажува дека овој човек не е баш добар? Да не речам го**о.

Е, тоа ми се случува често и за среќа или несреќа, не сум погрешила до сега.
    Интуицијата не ме излажала.

5. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Сите овие права се сведуваат на две:
    1. Право да си формираат граѓанско партнерство. Ок, се согласувам дека треба, само не смеат да ја нарекуваат таквата заедница со исто име „брак“.

2. Посвојување деца. Ни под разно. Има многу студии кои покажуваат дека децата треба да растат со мајчинска и татковска фигура. Дека тоа е најздравата опција за здрав развој на детето. И сега не ми спомнувајте екстреми како „Ама има бракови каде има насилство а у...“ секако дека и на тие не смеат да им се доверат деца. Ама не смее ни на првите, бидејќи и меѓу нив има насилство, според некои статистики и поголемо отколку во браковите.

Плус, Институт за јавно здравје секоја година не известува дека сидата, сифлизот, гонореата, мајмунските сипаници итн. се шират воглавно меѓу хомосексуалците. Само лудо општество би ги доверило бездомните деца во такви средини.

Miss666 and Bratot like this.
  6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Епа ете јас од искуство ќе ти кажам. Мојата шестгодишна ќерка прашува секој ден по многу прашања ама и бара логични објаснувања за нештата. Не можеше баш така од флексибилност да сфати зошто двајца чичковци облечени во кратки шарени женски маички и панталони (од кои им ѕиркаше папочето на не така рамниот стомак) си разменуваат нежности т.е се драпаат на тревата во паркот.

Last edited: Jun 22, 2026 at 5:26 PM
  7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Едноставно некогаш треба да им кажеме и да ги научиме, дека не треба се што прават другите, да ги интересира, дека се што гледаат е точно и пеавилно, многу животни предизвици ги чекаат, не секогаш ќе имаме одговор да им дадеме, а и не треба! А што ќе и одговориш ако види дека маж и жена се тепаат? Дека друго дете навредува? Дека нејзиното другарче го удира кучето на улица?
    Зошто секогаш ви е пречка да одговорите, зошто двајца мажи или две жени, се фатиле за рака, а не ви е проблем да објасните зошто двајца се тепаат по улица? Децата секогаш ќе ви поставуваат милион прашања, што од радозналост, што од досада.

8. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Ако и треба некогаш дефиниција за мешање баби и жаби ќе и го дадам овој твој пример. Ќе кажам има таму на фемина едни препаметни тетки кои знаат баш сè. :makeup:

9. Mumoftwo30

Кажи и го, важи. |(
    Имам деца и знам многу добро какви прашања добиваш, не мора да се објаснуваш, тоа што не ти одговара супер добро го избегнуваш, се гледа. :angel:

10. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

1. Зборот „брак“ во законот нема никаква врска со како религиите го толкуваат тој поим. Не гледам зошто не би можеле истиот збор да го користат.
    2. Истражувањата покажуваат дека истополовите семејства се еднаквоспособни да одгледуваат деца. Најмногу насилство има во браковите маж-со-жена. Ако си прочитал нешто спротивно, си прочитал лажна информација.

theowndemon likes this.
  11. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Не мешај религии у муабетов. Заедницата „брак“ си е дефинирана во законот како заедница меѓу еден маж и една жена. Толку. Не ни треба да те интересира како е дефинирана у христијанството, исламот, будизмот итн. Македонија е секуларна земја.

Е сега кажи ми ти, зошто твоето геј партнерство би сакал да го наречеш исто онака како што се нарекува и заедницата маж-жена? Зошто не фрак, шрак, феминат, бимаскулат или шо ти ја знам како? До толку да не сте креативни да си измислите име, па сега ај ќе се нарекуваме исто како и веќе постоечката нормална заедница?
    Ај сеа јас да измешам портокалова боја со пелистерка и да го наречам тоа ФАНТА? Бива ли така? Не може, ќе се побунат од фирмата Фанта.
    И на сите ни е јасно зошто сакате да се шлепате под името брак. Затоа што сакате да се преставите како нормална заедница :) За утре децата да речат па ок и ова е брак и она е брак и оние се брак, демек секоја заедница и сите комбинации се е тоа едно исто - брак.

Да бе, ќе растат деца со двајца татковци, или две мајки, или со трансови родител 1 и родител 2.
    И кога во школото учителката по биологија ќе ги учи за аналот дека е излезот во дигестивниот систем, дома татковциве ќе го учат не сине/ќерко, те лаже учителката. Аналот не е излез, туку е влез и е дел од сексуалниот систем. Скраја да е.
    Чувајте си кучиња таму и рацете подалеку од децата.

12. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Супер, гледај си за твоите деца ти. Не мора да мислиш за другите. ;)

13. Mumoftwo30

Па ти зашо мислиш за другите што и како прават во животот? Ти сама го спомна детето у приказнава, никој тоа не ти го наметна.

Angie1432 likes this.
  14. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Па оти зборуваше за тоа што не им било чудно на децата генерално, па само ме интересираше од каде и е поткрепата за таквото цврсто тврдење. Јас си кажав од искуство дека не е баш така. Од што заклучи дека јас мислам за другите?

15. Mumoftwo30

Ете и јас те прашав, што одговараш во одредени ситуации, ама не ти одговараат такви прашања, насочена си само на критика, па поради тоа.

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Во врска со LGBT и такви остали ствари.
    Една другарка ми пратил рил од BBC, со вести од светот дека геј пар, силувал 5 месечно бебе кое починало......

..........

17. Mumoftwo30

Тоа се болни умови и не знам зошто вакви споредби правите. И татко силувал ќерки, и што? Сите по дифолт сме педофили и ненормални?

18. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Ќе ја објасниш реалноста. Тоа што ја штитиш од одговори кои тебе не ти се допаѓаат не значи дека таа нема самата да ги дознае од друго место. Тие нема да престанат да постојат, затоа што ти не сакаш да ги гледаш.
    Кога сте со вакви размислувања, не знам зошто западот го преферирате за селење, одете во источна европа, геј за лек нема да најдеш на улица.
    Западот е тој, слобода за сите.

Тешка работа да кажеш дека некои луѓе се привлечени од спротивниот пол, некои од истиот. Си носи маичка до пупак, затоа што така сака. Зошто да учам на омраза према некој што ништо лошо не ти прави.

Нека не те чуди во експериментални години да се лапа со женски:D.

Mumoftwo30 likes this.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Јас само кажувам шо слушнав.
    Се може да се случи, како и шо кажа, де.
    Сеа ми текна за геј бракови да кажам.

На крај од денот, секој за себе

Mumoftwo30 likes this.
  20. Hoping

Hoping Популарен член

Ако се водиме по некаква си табела од викепедија која не знам кој ја напишал, значи единствената мака им е имање деца, односно посвојување, инвитро итн. Од оваа парадава со слоганот сите нека знаат не звучеше баш дека тоа им е мака.
    Ако некој толку сака да има дете ќе направи избор, едноставно е.
    И психолози и доктори се согласни на тема деца во истополови бракови, така да што уште да дискутираме?