Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Ај што прво и основно не постои "разболување од седење со мокра коса" на клима, туку зошто сите толку сакаат драми и внимание за најбанални ситуации?

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Одвај чекам да се вратат во мода природните веѓи. Ова истетовираниве, исцртаниве, на ништо не личат.

3. bookslover

bookslover Популарен член

Ако можам да сум бар пола од тоа што мајка ми била за мене, ќе сум пресреќна, и ако можам бар пола да им овозможам на децата тоа што она мене ми овозможила.

4. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Она коа и последното залче го дели со тебе, а ти си се најаде веќе, за само да не глеаш и молиш ко кутре :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Сакам да кажам дека не постои поперверзен вкус од вкусот на скара :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
    Жал ми е за веганите, вегетеријанците и сите кои не јадат, што само пропуштате вие ;(;(;(

Bratot, christinnn, quattro and 2 others like this.
  5. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Јас како дете пребирав храна но како среден тинјџер постепено почнав да јадам се и разбрав дека многу гурмански јадење се вкусни. И некаде од 20 години јадев се. После разбрав со размислување дека ако јадеш се значи може да бираш свесно што јадеш. И почнав здраво да се хранам бидејќи тоа е најрационалниот избор ако можеш да бираш. Сега речиси и да не ми е битен вкусот на храната која ја јадам секојденевно. Не јадам скара бидејќи е нездраво а можам да јадам било како вкус на храна. Слаб сум и фит а немам баш малку години.
    А да експериментирав и со нејадење и заклучув дека можам да скокам оброци и да јадам многу малку не е пријатно но се издржува. А од друга страна можам да јадам со сила многу. Така да можам лесно да качувам и симнувам килограми ако сакам. Во пракса можам без посериозен проблем да контролирам што јадам и колку јадам. Храна не е моја страст и зависност, само е да бидеш здрав.

eliesaab likes this.
  6. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Браво (facepalm)
    Земи малку уживај вака како да сакаш да докажиш на некој колку ди издржлив и да импресионираш, таков впечаток оставаш

bicycle and christinnn like this.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Што е нездраво у скара, ај баш просветли не...

8. quattro

quattro Популарен член

Баш истово сакав да прашам :?:

Буквално шо е тоа шо е нездраво во скарата? Месо, месо обично наместо цело е мелено и исто е печено ко и другото и кромид за вкус. Масти и протеини тоа е се.

Е сеа можда мисли на чадот ако е на ќумур :wasntme: Ама па шо, воздухов шо го дишиме надвор поарен ли е? :)

Mrs. right and Gosh like this.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Она збори едно, а ти неповикан збориш за друго. :D
    Џабе збориш. Што и да јадеме сите, само едно е вистина.
    Смртни битија сме.

Mrs. right and IvvaNeo like this.
  10. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

нас скарата побрзо ќе не убие :D

11. Bratot

Bratot Форумски идол

Количината на пиво испиена со неа, нареден ден може ко болен од кревет да не можиш да станиш. :emo:

eliesaab and Gosh like this.
  12. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Јадење здраво значи подолг и поздрав живот. Скарата има пиробензени и холестерол и триглицериди. Лоши за многу органи. Поздрав живот значи помалку мачење со болести и повеќе време за убави работи. Воздухот е помал ризик фактор од храната. А ако има еден помал зошто да ставаш друг поголем. Едно мало зло не значи да правиш друго поголемо дури е и причина за повеќе да пазиш. Храната е личен избор не се јаде за друг.

Angie1432, n.lauda and eliesaab like this.
  13. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Епа јади помалку и готово, не мора секој ден скара да јадиш и никој од нас скара не јади секој ден ама да се лишиш од се вкусно оти си сакал здраво да се храниш мене не ми е океј, имаш некој тежок комплекс или бараш валидација од луѓе и сакаш да ти се восхитуваат, а го постигнуваш обратното пример јас иако не те познавам лично имам мислење дека имаш неисполнет живот, видов и твои постари постови и сум сигурна дека е тоа проблем. Не дека сакаш да јадиш безвкусна храна туку мислиш дека си победник во животот ако правиш се по правила, а уствари стануваш робот кој заборава да се весели и да ужива.
    Јади скара и се што сакаш, мој најискрен совет, зошто да јадиш нешто и да не ти е вкусно како шо си кажа, не ти велам да имаш покачен холестерол ама треба малку мрсно и мирис на чад од скарата :lol:

Buttermilk and Mrs. right like this.
  14. Tea678

Tea678 Популарен член

Жално е што повеќето не се информирани за исхраната . Така останало од секогаш што и како да се јаде. И да, се е загадено ама подобро ќе јадам овошје прскано од колку лешеви од болни и мртви животни. Месото од скара е можеби и најштетно, бидејќи произведува штетни киселини и супстанции, како бензопирен која е сама по себе канцерогена, а која е пронајдена и во тутунскиот чад. Една од причините зошто на нашите простори состојбата не е толку драматична е тоа што месото во одредена мера се добива од животни од пасишта и одгледани во сопствени дворови, иако и тоа месо е штетно и токсично.

15. lovely91

lovely91 Популарен член

Ако не го држите стомакот на сликите на инстаграм немаше шанса да знаеме дека сте бремени (facepalm)

Buttermilk, christinnn and eliesaab like this.
  16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Ти ако не си оној напорнион од Инста што мери шеќер ко да е шеќераш, лока зеро соди али не пие пиво и паламуди цело време, еве на...

17. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Што човек ќе бев...ниедно машко до сега не успеа да ме излаже како што треба :wasntme:

18. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Нееееееееее
    Како така бе, членов не јаде штетно, не троши пари беспотреба, не глеа филмови и серии, не слуша музика, не седи на нет, ок форумов е исклучок, е ама работи смртски и секс практикува :sweat:
    Печали, праи пари по преку пола милион евра месечно..
    А чеј ова тркава по кариера, моќ, власт не се стресови? :?:
    Ко шо знам стресовите те уништуваат :x
    Па сеа, нека види сам.

Ај ние не пазиме на исхрана, не водиме здрав живот, шо со оние кои пазат на СЕКОЈА мочана калорија и цел живот се активни, спортуваат, се грижат за себе 200%, прашањето по 1933882 пати го поставувам, зашто се разболуваат, зашто умираат? Од кај тоа? Па со таков живот 120 год минимум не треба да им бегаат..

19. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Овај ако има редовен секс јас ќе се обесам

SummerGirl likes this.
  20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Да се врати времето кога тетките по фејсбук објавуваа цитати од семе синапово и икони со амин. Сега сите се научиле да си објавуваат селфиња со АИ модифицирани, подмладени и измазнети со рандом позадина. :D