1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    47.382
    Ај што прво и основно не постои "разболување од седење со мокра коса" на клима, туку зошто сите толку сакаат драми и внимание за најбанални ситуации?

На AlmaOculta, bicycle, Mumoftwo30 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.530
    Допаѓања:
    85.467
    Одвај чекам да се вратат во мода природните веѓи. Ова истетовираниве, исцртаниве, на ништо не личат.

На Tajnaotrovna, bicycle, FreeToGo и 3 други им се допаѓа ова.
  3. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.831
    Допаѓања:
    11.877
    Ако можам да сум бар пола од тоа што мајка ми била за мене, ќе сум пресреќна, и ако можам бар пола да им овозможам на децата тоа што она мене ми овозможила.

На sino.o.oka, MeowMeow, lovely91 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    5.185
    Допаѓања:
    21.649
    Она коа и последното залче го дели со тебе, а ти си се најаде веќе, за само да не глеаш и молиш ко кутре :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Сакам да кажам дека не постои поперверзен вкус од вкусот на скара :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
    Жал ми е за веганите, вегетеријанците и сите кои не јадат, што само пропуштате вие ;(;(;(

На Bratot, christinnn, quattro и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    451
    Јас како дете пребирав храна но како среден тинјџер постепено почнав да јадам се и разбрав дека многу гурмански јадење се вкусни. И некаде од 20 години јадев се. После разбрав со размислување дека ако јадеш се значи може да бираш свесно што јадеш. И почнав здраво да се хранам бидејќи тоа е најрационалниот избор ако можеш да бираш. Сега речиси и да не ми е битен вкусот на храната која ја јадам секојденевно. Не јадам скара бидејќи е нездраво а можам да јадам било како вкус на храна. Слаб сум и фит а немам баш малку години.
    А да експериментирав и со нејадење и заклучув дека можам да скокам оброци и да јадам многу малку не е пријатно но се издржува. А од друга страна можам да јадам со сила многу. Така да можам лесно да качувам и симнувам килограми ако сакам. Во пракса можам без посериозен проблем да контролирам што јадам и колку јадам. Храна не е моја страст и зависност, само е да бидеш здрав.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    589
    Браво (facepalm)
    Земи малку уживај вака како да сакаш да докажиш на некој колку ди издржлив и да импресионираш, таков впечаток оставаш

На bicycle и christinnn им се допаѓа ова.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    53.338
    Што е нездраво у скара, ај баш просветли не...

На Nausicaa, sweet-cherry, MeowMeow и 11 други им се допаѓа ова.
  8. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.657
    Допаѓања:
    11.331
    Баш истово сакав да прашам :?:

Буквално шо е тоа шо е нездраво во скарата? Месо, месо обично наместо цело е мелено и исто е печено ко и другото и кромид за вкус. Масти и протеини тоа е се.

Е сеа можда мисли на чадот ако е на ќумур :wasntme: Ама па шо, воздухов шо го дишиме надвор поарен ли е? :)

На Mrs. right и Gosh им се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.881
    Допаѓања:
    140.184
    Она збори едно, а ти неповикан збориш за друго. :D
    Џабе збориш. Што и да јадеме сите, само едно е вистина.
    Смртни битија сме.

На Mrs. right и IvvaNeo им се допаѓа ова.
  10. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    589
    нас скарата побрзо ќе не убие :D

11. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.813
    Допаѓања:
    19.642
    Количината на пиво испиена со неа, нареден ден може ко болен од кревет да не можиш да станиш. :emo:

На eliesaab и Gosh им се допаѓа ова.
  12. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    451
    Јадење здраво значи подолг и поздрав живот. Скарата има пиробензени и холестерол и триглицериди. Лоши за многу органи. Поздрав живот значи помалку мачење со болести и повеќе време за убави работи. Воздухот е помал ризик фактор од храната. А ако има еден помал зошто да ставаш друг поголем. Едно мало зло не значи да правиш друго поголемо дури е и причина за повеќе да пазиш. Храната е личен избор не се јаде за друг.

На Angie1432, n.lauda и eliesaab им се допаѓа ова.
  13. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    589
    Епа јади помалку и готово, не мора секој ден скара да јадиш и никој од нас скара не јади секој ден ама да се лишиш од се вкусно оти си сакал здраво да се храниш мене не ми е океј, имаш некој тежок комплекс или бараш валидација од луѓе и сакаш да ти се восхитуваат, а го постигнуваш обратното пример јас иако не те познавам лично имам мислење дека имаш неисполнет живот, видов и твои постари постови и сум сигурна дека е тоа проблем. Не дека сакаш да јадиш безвкусна храна туку мислиш дека си победник во животот ако правиш се по правила, а уствари стануваш робот кој заборава да се весели и да ужива.
    Јади скара и се што сакаш, мој најискрен совет, зошто да јадиш нешто и да не ти е вкусно како шо си кажа, не ти велам да имаш покачен холестерол ама треба малку мрсно и мирис на чад од скарата :lol:

На Buttermilk и Mrs. right им се допаѓа ова.
  14. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    1.024
    Допаѓања:
    6.454
    Жално е што повеќето не се информирани за исхраната . Така останало од секогаш што и како да се јаде. И да, се е загадено ама подобро ќе јадам овошје прскано од колку лешеви од болни и мртви животни. Месото од скара е можеби и најштетно, бидејќи произведува штетни киселини и супстанции, како бензопирен која е сама по себе канцерогена, а која е пронајдена и во тутунскиот чад. Една од причините зошто на нашите простори состојбата не е толку драматична е тоа што месото во одредена мера се добива од животни од пасишта и одгледани во сопствени дворови, иако и тоа месо е штетно и токсично.

На theowndemon, Ta-mara, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    2.065
    Допаѓања:
    7.540
    Ако не го држите стомакот на сликите на инстаграм немаше шанса да знаеме дека сте бремени (facepalm)

На Buttermilk, christinnn и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    53.338
    Ти ако не си оној напорнион од Инста што мери шеќер ко да е шеќераш, лока зеро соди али не пие пиво и паламуди цело време, еве на...

На Mumoftwo30, christinnn, IvvaNeo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    1.329
    Што човек ќе бев...ниедно машко до сега не успеа да ме излаже како што треба :wasntme:

На sino.o.oka, Oxymoron, Jana Sandevska и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    5.185
    Допаѓања:
    21.649
    Нееееееееее
    Како така бе, членов не јаде штетно, не троши пари беспотреба, не глеа филмови и серии, не слуша музика, не седи на нет, ок форумов е исклучок, е ама работи смртски и секс практикува :sweat:
    Печали, праи пари по преку пола милион евра месечно..
    А чеј ова тркава по кариера, моќ, власт не се стресови? :?:
    Ко шо знам стресовите те уништуваат :x
    Па сеа, нека види сам.

Ај ние не пазиме на исхрана, не водиме здрав живот, шо со оние кои пазат на СЕКОЈА мочана калорија и цел живот се активни, спортуваат, се грижат за себе 200%, прашањето по 1933882 пати го поставувам, зашто се разболуваат, зашто умираат? Од кај тоа? Па со таков живот 120 год минимум не треба да им бегаат..

19. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    589
    Овај ако има редовен секс јас ќе се обесам

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.923
    Допаѓања:
    64.317
    Да се врати времето кога тетките по фејсбук објавуваа цитати од семе синапово и икони со амин. Сега сите се научиле да си објавуваат селфиња со АИ модифицирани, подмладени и измазнети со рандом позадина. :D

На Tajnaotrovna, Nausicaa, _Vera_ и 20 други им се допаѓа ова.