Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Како се воздржуваш да не јадеш благо освен со овошје?
    Мака мачам да го откажам.
    Газирано одамна не пијам, кафето го пијам без шеќер, грицки исто така не јадам, ама затоа благото..
    Немам проблем со кг ама сакам да го отфрлам.

2. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Стравот лозјето го чува.
    Она што го пишав погоре е од лично искуство. Имам замастен неалкохоличен црн дроб. Дијагностициран на гастро, сите тестови ги направив да не е друго нешто.
    Си мислиш еве вежбам, не пијам, не пушам, јадам здраво (мислам на оброците), не пијам лекарства, па ќе компензира тоа за десертот.
    Си викав ајде не е страшно еден месец да се опуштиш, одмор е нели, па секој ден сладолед, сокови...јади надвор фаст фуд.
    Пред една недела на крвна слика АСТ и АЛТ покачени како никогаш и се преплашив.
    Одма престанав со благо, преку ноќ. И намалив на бел леб, паста, сокови не, грицки никако. Првите два дена по навика имав желба сега по една недела ич немам. Поубаво ми, како олеснето ми е некако и тоа ме тера да продолжам. Прееска син ми понуди чоколадо што ми е најголем порок и се почудив колку немав желба.
    И освен страв некој инат ме фати. Некоја лутина осеќам кон себе, што си штетам сама на себе и лутина општо кон цела индустрија, кон сите што не трујат.
    Да знаеш многу ми е тешко во продавница и во пекара, кога ќе видам слаткиши и грицки или се само бели печива. Ама не зошто ми се јаде тоа туку зошто нема многу друг избор. Нема што да смениш. Еднолична пиљара, нема ништо свежо, интегрално никој не продава.

Прееска гледам пазар во некој европски град, мислам во Германија беше. Грееше...Зелени билки во изобилство, свежи од фарма, не знам ни да ги кажам по име не па да речам дека сум ги јадела. Кај нас свежо нане не можев да најдам во лето.

3. bicycle

bicycle Форумски идол

Освен два дена тешко дека ќе издржам повеќе ама треба да ме фати инает изгледа.
    Се надевам ќе го средиш здравствениот проблем.:hug:

Cosmic Girl likes this.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ова хотелите и апартманите кога бираат влезна врата ја бираат таа кај што за да отклучиш/заклучиш треба да го свртиш клучот трипати, да ја кажеш Оче наш, да го откриеш кодот на Да Винчи, да решиш интеграл, па да ја дигнеш кваката под агол од 55.89 степени, и тогаш можда ќе се отвори вратата.
    Мајке ми, сте чуле ли за нормална брава?

5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се симнав да фрлам ѓубре, се надевам скопјани у Скопје ме сликале за нивниот Инстаграм профил. :inlove:

6. Alek90

Alek90 Истакнат член

Каков хотел/апартман си одбрала, последниве 5 години не ми се погодило да треба да отклучувам врата, дури и хотели со 3 ѕвезди имаат врати што се отвараат со контакт-картичка.

7. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Леле темана на мамичките случајно ја отворив.

Абе аман луѓе, не ви се дужни мајките да ви идат секој ден, да ви помагаат и чуваат деца, чистат, ручек праат..

Ваши деца се, одговорноста е ваша.

Дај остајте ги да дишат бе. И тие имаат право да уживаат!

AlmaOculta likes this.
  8. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

И ти би требало да излезеш од комфорот од кај твоите, па ги уживаш привилегиите да те гледаат уште. Дужни се, да, до 18 години. Така да, не знам што те засега туѓ проблем кога ти уживаш моментално таква привилегија.

Raven22 and KiT like this.
  9. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Нели немаше да ми реплицираш повеќе?

Шо сакам ќе кажам!

10. ArabellaStarfall

Кажи си де, не ти бранам, само не суди, кога мама уште ти чисти по дома.

AlmaOculta likes this.
  11. KiT

KiT Популарен член

СДК дека @Mrs. right многу претеруваш. Кога ќе имаш семејство и деца, тогаш слободно пишувај на таа тема. Секој баба и дедо треба да им помагаат на младите и да ги причуваат децата кога имаат потреба, никој не бара 24/7 да ја заменат улогата на родителите. И тоа не ги прави неспособни младите. Плус, и стариве мерак им е да поминуваат време со своите внучиња (многу блиски луѓе имам). Најтопло ти препорачувам смири се малку! Намали препукувања, немаш потреба од тоа. И знам дека не си таква личност, што и да се сменило кај тебе, потруди се човечки да дискутираш, не со пребацувања и муабети кои не доликуваат :*

12. ArabellaStarfall

Не се пронајдов, секако немам никаква помош од никого. Но, барем знам што значи да имаш и колку треба. Јас ако така живеам не е пример дека се може. Секако дека се може, не се умира, дали е убаво, секако дека не.
    Така да, некогаш може да забележиш колку ти имаш помош во домот во кој што живееш и да сфатиш што значи тоа. Лесно е да се џафка од позиција кога немаш деца и живееш уште со мама. Џафкај од после, кога ќе го изодиш тој пат.

Али има време, млада си, глеј повеќе да работиш на агресијата што ја имаш, така нема да те боли патката за некоја мајка што е прекапана и смета дека и е потребна помош. Као што имаш ти со тоа?!

13. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Јас мислам ти твоите работи да си ги средиш, а мамичките да ги оставиш нивните да си ги решаваат и да дишат, нема да е лошо. Онака, чисто добранамерно, не ти треба уште нешто што нема никаква допирна точка со тебе да те замара.

14. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Слобода на говор на форумов или цензура?

15. Tea678

Tea678 Популарен член

Повели рецепт за "чоколада"
    4 урми во млака вода да отстојат 10мин , во блендер се става една лажица путер од лешници, една какао , урмите и малце вода од урмите , се блендира. Вкусот е преубав. Јас благо не јадам со години ова ми е совршена замена, иако има и многу други.

bicycle and Amellie13 like this.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Да беше цензура одма ќе те избришев.
    И не почнувај расправии со други членки повторно. Прочитај ги препораките за однесување на форумов.
    И ти, а и останатите кои цело време имаат некаква потреба овде да се расправаат, наместо да влезат во диксусија и смирено да искажат мислење.

bookslover, Raven22, KiT and 4 others like this.
  17. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Јас почнувам кавга? И у лп ми имаше пишано претходно.

Мислење имав споделенo, без таг, без цитирање, членка од никаде се избаци и се препозна, и ја праевме големата :)

Убаво вика членот, јас и моите мислења пречат овде :)
    Јас што и да кажам не чини, и се сфаќа злонамерно.

18. PollyPocket

PollyPocket Популарен член

Шо бараш кај мамичките и нивните проблеми, ако ме спаѓаш таму?
    Се надевам, ќе имаш село зад тебе, да немаш потреба да си мамичките.

19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Ова и мене ме заинтересира бидејќи имам голем sweet tooth. :)
    Ги имаш правено во поголема количина за повеќе пати? За каков би бил соодносот. Радо така би направила.

bicycle and Tea678 like this.
  20. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Неам право бе? Ми забрануваш да си кажам?????
    Со кое право? И што толку лошо кажав?