Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Od razgovorot na *stetoskop* so kerkickata solzi mi prolea ;(
    Istava slucka se slucila kaj mene a veruvam i kaj poveketo od vas kako deca mali vo pregratkata na nasata majka sme bile najsrejkni i sme imale se!.
    Kako rasteme i zivotot odi napred taka rabotite se povtoruvat,eden den ni falaat tie momenti a eden den ke ni falat i ovie momenti...
    Zivot toa ti e,da gi cuva gospod sakanite.

2. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Кратка хорор приказна: ја фатив мајка ми како си прави селфи.

:rofl::rofl:(facepalm)

Natali.3, Mishela, sparklie and 24 others like this.
  3. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Сакам кажам - не знам речам.
    Уште што се не сакам да кажам, ама не знам од каде да почнам.
    Уморна сум од се. Немам повеќе сила.
    Ама, како велат, после секој дожд изгрева сонце, па ќе се средат работите.

4. velesanka

velesanka Популарен член

Aх овој пмс.. преживување..

ivona29 likes this.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Темнината во душата е секогаш поголема од светлината.За жал успее да ја проголта како никогаш и да не постоела.

6. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Абе дечки ми фалите:D

Околу мене луѓето тврдат дека сум разубавена и зрачам а јас тврдам дека никогаш во животот не сум посветувала толку малку внимание на изгледот.:P Летам низ врата со бушава коса, некој слој маскара и лабело а порано сум знаела и цел третман да посветам пред било какво излегување, ама изгледа има вистина во тоа дека човек најмногу зрачи кога има самодоверба.. А јас мојата ја загубив некаде по пат обидувајќи се да се вклопам во масата и секогаш плашејки се да не бидам премногу експонирана... А полека сама си ги земам конците во раце и пловам без страв.. Може затоа се чуствувам толку исполнето и конечно си верувам на себе..8)

Туку ми фалат маратоните на гледање серии.. Еве мегаломански симнувам по неколку епизоди демек ќе успеам да ги изгледам а знам дека ќе заспијам уште на пола епизода.. :rofl:

Mishela, Daydream, Giovanna and 11 others like this.
  7. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

сама сум на крајот на светот.на тој снег.на тој студ.ладно ми е.ми треба некој да ме гушне.

Tumblr.123, Mahidevranfan and tessie like this.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Ja бев таа, да си се пофалам да не пропуштам. :wasntme: И да бе, стварно и јас истото се прашувам. :@ Никад безбедните букви, ама никад.

calliope and luci22 like this.
  9. anina

anina Популарен член

Колку е животот ироничен... Колку повеќе си лош и напаѓаш толку повеќе луѓе имаш околу себе. Колку повеќе бегаш и се правдаш, толку повеќе не те ценат и се оддалечуваат од тебе

Last edited: Dec 3, 2014
  10. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

11. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Ме мачи прашањето дали во денешно време има вистинско пријателство, или секој си ги гледа само своите интереси? Дали ти значам така како што и ти на мене? Но, како и да е, денес е твој ден, твој роденден. А мене ме фати носталгијата за минатите години и за случувањата на овој ден. Сите журки, здравици, смешки и глупости.... Уф, колку би сакала да можеме да се вратиме низ времето... Но не, сега се е различно, сега си далеку, на само еден чекор од создавање на свое семејство, и ништо не е исто. А најмногу боли што сето поминато никогаш нема да се врати, ќе останат само спомените и сеќавањата на едно убаво време, на неколку луди девојки кои вистински знаеја да се забавуваат и да остават траг во своите животи, кои знаеја дека еден ден судбината може ќе ги расее низ светот.

Mahidevranfan likes this.
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Лак за коса - најдобро, најбрзо и најефтино средство за уништување пајаци. :muscle:

Tumblr.123 likes this.
  13. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

:hug::hug::sun::sun::hug::hug: podobra..?

Tumblr.123 likes this.
  14. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Денеска е ден на дрвото. Мора Да се засади нешто. Јас - дрво. 8)

Како се вели :
    -Кога дрвја садиме, иднината си ја градиме..

Па ајде, денеска е денот за градење иднина :)

15. julie77

julie77 Форумски идол

Анина погрешно формулираш .... Немојте да етикетирате лош за оној кој веројатно е сигурен во себе, свој, има став за се во животот, се бори и се фокусира на сопствениот живот за да успее да преживее во овој суров свет ... А пак етикета добар, на оној кој вечно има проблем со себе, се поставува како жртва пред другите само за да добие внимание или друг да му го живее животот кој сам не е способен да го води, да зајадува, да покажува лицемерие, а ваму да става маска за да себе се оправда како е фин, безгрешен ... Ова го кажувам зашто погрешно се гледа на едните и другите. Додека поимите добар и лош се релативни и наметнати.
    За мене секој човек има свои доблести и мани. Секој е несовршен, вреди онолку колку тој самиот има капацитет или пак го нема.
    Едно сфатете, се цени оној кој е за себе, свој и си го живее својот живот, не трудејќи се да го живее туѓиот ... притоа со другите градејќи релаксирани, коректни и позитивни односи.

Captain-Omni, tessie, Doozy and 4 others like this.
  16. anina

anina Популарен член

Само сакав да кажам свое мислење а ти си кажа свое. Ни од далеку не значи дека твоето е мое а моето твое

julie77 likes this.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Сношти го начекав „Аватар“ на еден канал.Си викам браво конечно да се опуштам ...си почнав јас си гледам така,кога ред филм,ред реклама,ред филм ред ред реклама.И сега да ме праша некој каков беше филмот ќе му одговорам.
    -Еден млад човек наместо својот брат оди на една планета каде што има Милка луфе чоколада.Тој е неподвижен ама кога легне во капсулата и се најадува намаз Маза со палачинки,па влегува во телото на Аватар и ги гледа Гранд ѕвезди.И така запознава една Аватарка кој пере со Ариел,Персил и Ехо савекс.Тогаш тие го исклучуваат и пие Хербион сируп за сува и продуктивна кашлица,Персин за смирување а за сите нус појави ,индикации да се јави на лекарот или на аптекарот.Во меѓувреме и советува на колешката да употребува нели Олвејс влошки..
    А како заврши филмот.
    -Е не знам ,тука заспав!
    Наравоучение?!
    Гледајте си филмови на интернет,вака ...нема да знаете што сте гледале.

18. Lella

Lella Форумски идол

Она чувство кога рацете ти мирисаат на потрокал. Неописливо... :angel:

19. joelle

joelle Популарен член

Жени, дали имаме некоја феминка што живее во Данска ? Ме заинтересира земјава нешто...:D

20. Cka

Cka Форумски идол

Веро Џамбо, Сити мол, Рамстор... Предновогодишно преполни со луѓе. Од секаде, од цела Македонија и пола Косово. Врие народ. Извадени сите производи, и ланските од магацини и по некој нов. Се троши, се прават редици пред каси, се бира најубавото, се плаќа во кеш, со картички, се бираат гратиси, девојчиња на секој чекор рекламираат по нешто, луѓе со преполни кеси насекаде. Прашини од секаде.

И се би било идилично, да не се буткаат и бебешки колички до корпите за јадење, до корпите со лампиони, да не се шета 4 месеччно бебе по полиците и помеѓу луѓето, кои се по тројца на метар квадратен. Мене ми е жал за тие бебиња кои секој викенд имаат нова бактерија у нос, нов вирус, ново проливче... Знам дека треба да се изнесуваат надвор, дека не треба да се чуваат во стаклено ѕвоно, ама хеј, па има парк, има двор, има лулашки, има многу места каде што детето може да шета, а да не е затворено во простор полн бацили кои му се лепат на плуќа.

И мајка му, па уште вика на некоја друга мајка - собери си го ма детево, ти кашла. А она што го пикнала нејзиното во затворен балон во кој и возрасен почнува да се гуши, во простор во кој само бактериите се среќни, никому ништо. Мало, ситно бебенце, кои ќе заврши на пулмологија, оти мајката и таткото решиле баш во најголемета гужва, заедно, да се пикнат во бања од бактерии. А после 3 недели по болници.

Се сеќавам дека моите, викендите најчесто им беа зафатени, одеа на работа, или по работа, ама секогаш кога беа слободни, татко ни не земаше и не носеше на планина, на рид, да трчаме и пентериме, да скокаме во снег, да береме од дрвја, да правиме букети за мајка ни од полски цвеќиња (кои секогаш се губеа по пат). А дома, мајка ми, ќе ни направеше чорба со многу зеленчици и коска со малку месо, ќе се најадевме и сите во кревет со сутлијаш и книга. Немаше одење по маркети, игротеки, болници.

Се прашувам, колку модернизацијата прави да станеме лоши родители?