Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. poenta

poenta Форумски идол

Не постои равенка со која по притискање на знакот еднакво ќе ја решиме животната задача.
    Секогаш пред нас ќе има една непозната величина што ќе ни ја отежнува пресметката на резултатот.
    Дали сме добри или лоши познавачи на броевите или пак животот ни поставил тешка задача со бесконечно решение останува енигма која сепак сами треба да ја откриеме.

2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Благодарение на „бомбата на Заев“ се виде и на форумот кој е за СДСМ или за ВМРО...и кој е со врски вработен и се.... :)
    И не ми го префрлајте или бришете мислењето, само колку е глупо кога двајца или повеќе луѓе се расправаат за партија. Ептен смешно вака да гледаш т.е читаш од страна... :)

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Не знам, се чудам.

Некои личности очекуваат добрина од светот, а тие се што сакаат е да го добијат цело внимание од светот без да дадат ништо за возврат.
    Вашиот личен израз е само ваш, но кога го правите тоа за пред очите на илијадници, тогаш тоа е веќе претстава и губите право да тврдите дека на пример... пиете кафе во кревет со голи нозе и чорапи до над колена со книгата до вас. Тоа е веќе патетика.

Stupid action, stupid reaction.
    Што знам како да речам... Се угушивме од театрални луѓе, кои глумат автентичност.

4. sia.bella

sia.bella Популарен член

Љубовта е поезија на чувствата.
    Во оваа ладна недела, недела на црвената боја, виното и љубовта се што ни е потребно се топли ракавици и чизми, но најважното е топло срце! :inlove:

И една топла препорака од мене, од денес до најљубовниот ден, уживајте со Сан Ремо во најмелодичниот јазик и убавата музика. :music:

Marossa, Mama25, Annath and 4 others like this.
  5. Adina

Adina Популарен член

Cuvstvoto koga si doagjam doma od grad,na vrata me precekuva sonceto moe, cepka vo tashnata I naogja gumeni patchinja (igrachki) koi me cinea 300den, a za vozvrat dobiv baknez koj imat neprocenliva vrednost..cuvstvoto neopishlivo ^_^ love you, my little baby boy!!

6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Легендата вели дека во некој паралелен универзум, позајмените шнолички, стегачи и слични дребулии после навистина биваат вратени на сопственикот. :lol:
    Така фино лепо си рачунаш дека имаш цела колекција за хипотетички да ти одговараат на било каков аутфит, се` додека не ти притребаат. И тогаш ти текнува на сите можни ситуации кога за секој случај си ги носела у ташна (или место бразлетна на рака) колку да ги позајмиш неповратно или да ги оставиш којзнае каде... :tmi:

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Секој од нас сам доаѓа до некоја своја вистина,
    мојата и твојата вистина не мораат да бидат исти,
    мојата и твојата реалност не мораат да бидат исти,
    и ти си во право,и јас и оној кој верува во некоја своја вистина,
    Не е битно да си во право,битно е да имаш мир.

8. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

СДК вчера се нафатив на мајка ми да и покажам слики на фб на роднини од странство. Отворам фб и тап на почетна ми излегва пост од некоја веб страна што сум стиснала лајк гласеше: „која поза да доживеете оргазам“ или некој таков глуп наслов со гол задник или можда беше како да го зацврстите задникот не се сеќавам точно. А мајка ми до мене кога ме фати еден страм сакав земјата да ме проголта. Па кој и да е ќе си помисли што гледа оваја на фб порничи. Јас сваќам дека има луѓе што ги интересира тоа ама да го постират на тацна, па луѓе има деца на фб што седат.

anina likes this.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Да можам... па да те обојам таму кај што те нема...кај што искри горат шарено...
    Да исплетам соба само за нас.. без таван... па со погледи да нацртаме само за нас, само наш мал универзум..
    Да се споиме со душите, со телата...со зениците...
    Да извираме..од нашите мечти...најдлабоки фантазии...најреални соништа.. таму каде што лутавме пред да се пронајдеме...кај што времето и просторот ги пиевме од дланка..додека танцувавме на јаже од свила...
    Да бидеме она..што ветувавме дека ќе бидеме...

Ivy89, marama, poenta and 10 others like this.
  10. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Не ги лажете старите ергени дека годините за љубов не се битни :u:
    Шала а секоја шала пола вистина :D

anina and galapce like this.
  11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Во последно време имам многу дежа ву-а:?::!: И дека ми е creepy :wasntme:

12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Кимке да не стана видовита мор? 8-| :o Де кажи, колку требит да платим, порфавор, со картичка или без 8-|

Бре ама ми отишол паметов на одмор, го отишол, на Бахамас, катастрофас, па свирка, пее :dance: :music: уабини невидени :nod:

k.i.m likes this.
  13. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Работите никогаш не излегуваат такви какви што ние ги замислуваме.
    Те молам, само сакам се да биде добро.
    Се што барам е зајдисонце, пудинг и прегратка.

14. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Губењето на физичката невиност е болно и се памети, но што е со психичката невиност ?

15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Човек кога ќе повреди некого, џабе се после оправдувања.А што е најтрагично, зборчето „ извини“ како да не постои во речникот на некои луѓе.Како да ако се извинат некому, чиниш светот ќе пропадне.И, после зошто работите не се исти како порано? Е, зошто де? Арно имаше една мисла „ скршениот леб, не можеш да го залепиш“.

Живот, денес не има, утре којзнае, а е само здив, ништо повеќе, останатото, како ќе го живее човек животот, како ќе гледа на истиот, се од него зависи.

16. poenta

poenta Форумски идол

СДК... Тоа што го гледаме додека ги набљудуваме другите, зависи од чистотата на „прозорецот“ низ кој гледаме…

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Толкава возбуда во стомакот немам почувствувано од земање сведителства во прво одделение.
    Колку се чувствувам спремно... не можете да си замислите...

cresa-jagoda, Hipster, Annath and 6 others like this.
  18. Serafima

Serafima Форумски идол

Се мери на вага секое дело, секој збор...
    А потоа кога остануваш сам со себе, се прашуваш зошто?!
    Зарем било толку тешко да се премолчи?!
    Ах, трпение!
    Каде да те најдеме!!!

19. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Дојдов да шкртнам на кратко како сум, да ми олесни на душичката.
    Во поголем оксиморон не сум била. Од една страна се осеќам дека сум многу сакана од моите блиски, и другари и убаво ми е, периодов од дружби и искачања неможам да се пожалам. А од другата страна здравјето ми откажува љубов, анкциозност како никогаш до сега, намален имунитет, несоница и сите тие пропратни работи...
    АМА деновиве сум ставена на нов режим си правам рефреш на организмот и пробувам да се нервирам за не толку битни работи. И верувам дека овој пат ќе успеам хаха периодов ми е sink or swim.
    Нема да дозволам крајниве рокови и обврски да ме уништат...
    Ајде се вракам на обврските... имајте убава Среда, јер Среда е среќен ден! :*

Anabelle.Amorette, Hipster and Candid like this.
  20. Kristina...

Kristina... Истакнат член

Јас да ви кажам нешто - Нааамик дојде кај нас, Наaамик :D ..