Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Madam-A

Madam-A Популарен член

Стaри слики, срцепaрaјучи песни...
    Сaм себе убиo.

2. pipi123

pipi123 Истакнат член

Она чувство кога сакаш да заплачеш солзите ти се во очите, а ти се смееш како е да ее најубаво.Кога ќе те прашат како си кога ќе кажеш “супер“.Боле и тоа премногу боли!

3. Lella

Lella Форумски идол

Не знам дали некој некогаш од вас имал тампонада на носот, ама сигурна сум дека нема некој кому не му бил затнат носот некогаш.
    Сепак се прашувам дали сум единствена што кога ми е затнат носот си мислам колку ми било убаво кога не ми бил, и дека едвај чекам повторно да не ми е, како наеднаш само тоа да ми е важно. :lol:

П.С. Ако на некој од тука ќе му го тампонираат носот, или не дај Боже, моментално има тампонада во носот, само да ви кажам дека ставањето мноооогу боли е одвратно, а за вадењето не се плашете, не е ни приближно толку страшно. И тоа не е баш пријатно, ама мислете само да фактот дека треба да ги истрпите тие 2 минути и потоа повеќе никогаш нема да мора да седите на тој стол, да го вдишувате тој мирис, и в очи да ви свети одбивањето од светилката во лупата на докторката. Чирс. :d:

4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Uzivam vo mirisot na svezo I cisto vo mojot dom..sakam da kazam deka obozavam da si napravam generalka ednas nedelno I posle toa da si se odmoram so edna ovosna salata :P

5. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... утре пуштајте среќа :wasntme:

6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Рекле дека по утрото денот се познава....хммм... па не би рекла баш. Посебно не за денес.
    Ако цел ден ми беше како утрото, со плачење и нервозни за небитни луѓе и работи, до сега самоубиство ќе извршев :wasntme:
    За среќа попладнево се заврти тркалото.
    А сабајле истите идиоти ме чекаат :@

7. Rama

Rama Форумски идол

За мене вистински Кавалер и Маж е оној кој не сака да искористи една жена кога таа е пијана , или во безнадежна ситуација ..поздрав до таквите МАЖИ , иако се за жал ендемски вид ;)8)

Candid, anina, pipi123 and 1 other person like this.
  8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

И така цел ден по медиумиве кружи веста дека во Македонија е рекордно ниска стапката на невработесност?!

Се прашувам, на Марс да не живеам јас..:d:

9. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Ја побивам онаа теорија според која срцето може само еднаш да љуби вистински!
    Нова љубов на повидок, а старава сеуште незаборавена. Барем да се потрудев да ја заборавам. Ама не...ја оставив во облак од чад, така замаглена, како никогаш и да не постоела, како да била илузија. Кај отиде старава љубов, што сторив со неа?! Како успеав да ја засенам.. онака безболно?
    Сакам да ми се објасни!

marama, galapce, lunicka and 3 others like this.
  10. crimson

crimson Форумски идол

Имам еден професор кој секогаш кога сум исплашена и несигурна ме потсетува дека тоа е нормално, дури и добро. Ако за буквално се имам преголема самодоверба, ќе ја изгубам способноста за самокритичност.

Денес открив колку страшна работа е тоа да не можеш да прифатиш критика и секогаш да си убеден дека си најдобар. Престануваш да се надградуваш, да работиш на себе и додека мислиш дека си над другите, на нив им изгледаш смешно.

11. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Научив да користам се што е на располагање во овој свет веќе не чекам на помагање од никого а ЛИЦЕМЕРИЕ од секого па секако тешко беше додека учев ама тука сум уште.. ако сакаш да ме слушнеш добро ако не кој те eбе почесто учев од мои а не од туѓи грешки научив колку тие се тешки научив дека понекогаш смешки понекогаш тага тоа иде така победата слатка,загубата горчлива научив дека жива сум дошла а мртва ќе си отидам.

anina and BurstBerry like this.
  12. pamelche

pamelche Форумски идол

Она кога те стега длабоко до душата, но знаеш дека вака е подобро, за тебе, за твојата среќа и иднина.

Добро утро, убав ден. :coffee::)

cheetah.girl, narcis98 and eliesaab like this.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Што сум јас?
    Никогаш немав некои огромни планови за себе и за животот кој ќе го живеам.Секогаш на прво место го ставав срцето ,без разлика што бев повредувана успеав да останам нормална.Барем така мислам.:rofl:
    Здрава сум ,колку толку.Мозокот се уште добро функционира.На моменти сум како во немите флмови ,со брзи движења,да не ме убива немањето работа ,со повеќе елан ќе го живеам животов.
    Се остварив како мајка,и тоа два пати.Тука Бог најмногу ми помогна ,неосетно и без проблеми.
    До некаде задоволна сум од себе иако секогаш се може уште и повеќе.
    Работата е статус кво.
    Имам пријателки и пријатели на добар пат сум да добијам уште 2 квалитетни.Маж ми се смее ,како ги одбираш како да пробуваш најскапи чевли.Па и така е донекаде.
    До пред 10 години патував многу.Сакам пак.
    Сакам и сакана сум.Имам љубов за каква не знаев дека постои.Едно е кога гледаш филм и читаш книга а друго е кога тебе ти се случува.
    Не ми жал за ништо и утре да ме снема би си отишла од светов со насмевка.
    Убаво е чувството дека знаеш можеш и умееш.Ама највредното нешто е кога си дел од целината наречена семејство.
    Дочитање до следната фаза на депресија.

14. anel

anel Популарен член

Некој учи на грешките, некој никогаш нема да научи некои работи. Е јас сум од тие вторите по се изгледа. Aко ви е познато чувството кога се покаеш што си бил добронамерен, знаете што зборувам. Деновиве мака мачам со справување со човечките глупости, борба со самата себе да се прости пак или конечно да се покажат заби.Не сум јас за овој свет, што би рекол маж ми, во мојот идеален свет, никој никого не повредува, ама за жал тој постои само во мојата фантазија.

eliesaab, julie77, anina and 5 others like this.
  15. poenta

poenta Форумски идол

СДК... Може да бидете цвеќе, грациозно спакувано со природен изглед кое плени со својот мирис. Но, некои не сакаат цвеќиња, па посегнуваат по трнчињата.

crazylady, Yowannty, kala21 and 5 others like this.
  16. lealealea

lealealea Истакнат член

СДК - не биди толку мрзлив мрдниго газо(mooning)

Candid likes this.
  17. Izaabella

Izaabella Популарен член

Добро ви утро дами.
    Колку е убаво утрото кога немаш никаква обврска што ти чука на врата и ти го одзема сонот. Времево и денес ми личи дека ќе биде цело време тажно, ама тоа не значи дека и денот ќе ја дели истата судбина.
    Настрана од сите муабети за тоа како ми недостига сонцето, она вистинското, морам да кажам дека денес ми се враќа она другото што веќе скоро година секојдневно ми го грее срцето. И како да не му се радуваш на денов, иако сив? :)
    Има да свиткам косиве, да се зацрвам, да влезам во фармерките што 5 минути морам само да ги тегнам нагоре, јер слаби нозеве ептен :D, ме разбирате бе девојки, „Хочу да будем ти лепа“ муабетот :rofl: и не знам како ќе реагирам кога ќе го видам, дали да се затрчам ко на филмовине (али килажа + трапавост не ми идат некако заедно у комбинација, бегај да не му ја пукнам главата од тротоар), затоа има да турам наочара и да се правам дека не го гледам, па он нека дојде прв (mooning) (Боже колку јака анимација (mooning)(mooning)(mooning))

Имајте убав ден дами. :l:
    Одјава! (mooning)(mooning)(mooning)

18. Adina

Adina Популарен член

Zamislete, da dobivavme po 10 denari za sekoj kazan ljubezen zbor vo zivotov, a da ni zemaa po 10 za sekoj kazan losh zbor ili navreda.. Sto mislite? Ke bevte bogati ili siromashni? Iskreno..

19. Askopje

Askopje Истакнат член

It's such a happy day,happy happy happy :sun:

narcis98 likes this.
  20. Elissa

Elissa Форумски идол

Сдк јас богата ќе си бев 8) :P