Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Mini90

Mini90 Популарен член

Не постои лесен пат до ништо. Полека, полека, се стигнува до целта. Она што расте брзо, исто така венее брзо. Она што расте бавно, опстојува. :sun:

Attached Files:

anina, toogood, BurstBerry and 6 others like this.
  2. Adina

Adina Популарен член

„Јас сум муслиман, тоа не е исто со терорист. Дали ми веруваш? Јас тебе ти верувам“.

sia.bella, GirlRose, anina and 9 others like this.
  3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Како голем љубител на анимирани Дизни, Пиксар и Дримворкс филмови превозбудена сум за Дома. Видов дека од денес ќе игра во кино и си викам да си резервирам карта, ама со кого да одам. Кога го гледав Monsters university си бев со друштво, ама сега кој е на факултет кој е на работа, па не им се даваат толку пари... безброј изговори. Сама да одам па си викам да не е чудно, нели на кино со најмалце уште еден човек се оди.
    Стануваш во девет и пол си шушташ вода за да после толку чекање брат ти со најепк трол фејс ти рече еј одам да се труширам морам на факс да одам. После тоа уште цел саат се вртка дома, а тебе ти доаѓа да му ја залепиш една со тавчето за палачинки.
    Колку е слаткоооо ќе го каснаааам :D home.jpg

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Од што патиш да во сред Македонија си ги крстиш децата Вивиен, Тифани, Клои?
    Ма немој да ме заебаваш...
    И немојте одма со тоа - кој како си сака, нивни деца се, бла, бла,кога сите превртуваме очи.
    Клои Трифуновска
    Вивиен Стојановска
    Тифани Крстевска

Вака?
    Чавки ви го испиле умот, а и креативноста.

Mama25, sia.bella, Lella and 37 others like this.
  5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Секакви крајности има

Има и вакви:
    Мајката - Мери
    Таткото - Никола
    Керката -ВЕЛИКА или БОЖАНА
    лееееееееееееееее,лелелелееее

Мајката :Наташа
    Таткото:Сашо
    Синчето:Стојко (као она БОЛИ МЕ СТОЈКО)

Е морало на бабата или на дедото...абе да им ставиш плута во кафето и да им заклучиш WC...е тоа заслужуваат

anina, joy1 and toogood like this.
  6. f.e.m.i.n.k.a

f.e.m.i.n.k.a Истакнат член

7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

јас и брат ми сме на баба ми и дедно ми крстени, па имаме доста добри имиња од Николина и Томислав на баба и дедо Нина и Томе и ај сега :D треба и креативен да си за да си го крстиш детето по името на родителите.

8. Hipica

Hipica Форумски идол

А ова: бабата Петранка, па внуката да не ја крстат така, нели греота е детето, ја зеле само првата буква и ја крстиле Памела.
    True story. Кој ја гледал Љиља вчера - знае :D

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Значи кога ќе ми текне какви се луѓе има, абе ми иде со двете раце да си ја врзам една (facepalm) :headbang:

elisabeta, anina, mileystar and 2 others like this.
  10. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

На врата не би требало да имам знак "Пази, куче" туку "Куче пазиме"... :toivo::D

11. sia.bella

sia.bella Популарен член

Ми дојде да пишувам, но да пишувам во срцето...
    Таму каде пукнатините ги пополнувам со песни...
    Таму каде на сигурно ми почиваат мислите...
    Ми дојде да замолчам зошто сакам да си ги заштитам мислите и емоциите од душебрижници и злонамерни луѓе... А такви - на секој чекор, се намножиле и демнат од сите страни...
    Душата не можат да ми ја земат, таму се скриени сите мисли, чувства, песни... Скриени но искажани и опеани од очите, не од усните... За да ги разбрерат и препознаат само оние кои го говорат јазикот на љубовта...
    Ги отворив прозорите на душата за да ми се проветри на пролетното ветре... Спремна е сега за нова пролет, за нов живот, за едно ново патување... Сега е како тврдина - убаво соѕидана, со дебели бедеми заштитена, но топла, тивка и љубовна…

12. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Do vremevo li e, PMS li e, poluduvam li ? ....Kako da se spravam so spomenive pred da me ubijat ?:drunk:

13. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Има ли поубаво јадење од она кое е направено од рацете на вашиот брат ?:nod:
    Решил господинот да си прави тост, ама немало кашкавал. Доаѓа кај мене во соба и ме замоли да одам да купам :wasntme:
    Се враќам, му го поддавам кашкавалот и му велам под услов и на мене да ми направи :D
    Срце бе, два тоста ми направи :sun: Повкусни тостови, здравје.

Колку и да се препираме, закачкаме, караме, пак си се сакаме најмногу :hug::l:

Lella, Yowannty, cresa-jagoda and 8 others like this.
  14. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Prekrasno e cuvstvoto posle fitnes i opustanje vo bazen:inlove:Celo telo opusteno,bez nikakvi stresovi i nepotrebni raboti..I otkako zavrsivme trk so drugarka mi vo najbliskiot market da si iznakupuvame blago.:DOgladnevme de.:rock::muscle:

Lella, anina, cresa-jagoda and 8 others like this.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Да ви пренесам позитивност од диктатот со децата.....
    IMG_20150326_191007.jpg
    IMG_20150326_191243.jpg
    The answer повеќето го напишале dienser.

Срцки.. :inlove::)

Dream-Girl, sia.bella, Lella and 15 others like this.
  16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Како што напишав во едно хаику:
    Пролет е кога
    улицата мириса
    на омекнувач.

А некоја комшика го употребува најпрекрасниот омекнувач што може да постои! Само уште не сум ја открила која е :wasntme: Пред некоја вечер кога се враќав накај дома дури подзастанав за да го вдишам :mm:

Туку, уште од мали со братучедиве ни е традиција да играме пантомима кога ќе се собереме. Почнавме со едноставни реченици од типот Надвор вее многу снег, а сега веќе се натпреваруваме кој ќе смисли реченица од која противничкиот пар нема да погоди ниту еден збор. На пример, Хемичарот експериментираше вон лабораторијата (вон, не во - за да не можат ни сврзникот да го погодат :lol: ).
    Веќе си научивме трикови за да објасниме во кое време е глаголот, дали е придавка, именка или заменка, па сега некако е поинтересно. Ептен се внесуваме во играта, паѓа многу смеење кога објаснуваме, и сега кога ќе ми текне на некои случки си се смеам сама со себе.

Пред некоја вечер со него ја игравме Heads Up апликацијата на Елен, а на видеото отпосле имав прилика да си се видам себеси како се трескам од земја за да објаснам нешто :D Си викам, леле вака ли изгледаме кога играме пантомима? Циркузи :rofl: И притоа ми текна дека кога уште не се познававме толку добро со него, ми рече дека сум интересна зашто кога зборам правам милион фацки во секунда :$

Dream-Girl, Ivy89, Mama25 and 22 others like this.
  17. marama

marama Форумски идол

Деновиве добивам коментари дека блескам. Не се чувствувам така, но убаво е на луѓето да им изгледам пријатно.
    Еден дедо пред некој ден од кога ме опсипа со еден куп комплименти, ми ја бакна раката. Се стопив, особено кога ми рече да ги поздравам родителите за тоа какво дете имаат.
    Попот ме сретнува и поздравува со - Добро утро ангелу! А мајка ми се смее на тоа каков ѓавол сум.
    Ме стега срцето, а мајка ми се шегува дека е од што ми е скршено. Па ќе се обиде да ме налути со - Стара си!, а потоа ќе дојде ќе ме погали по образ и штипне со - Буце! Ќе ми ги фати рацете и ќе почне да зборува дека се како на бебе, нежни и не изгледаат како на девојка од речиси 26. А изгледаат не дека не. Ми зборува постојано за тоа дека сум како неа, дека се гледа себе си кога ме гледа мене.
    Вчера забележав дека за неколку месеци сум се променила многу. Некои муабети кои ги правев некогаш повеќе не можам, ме нервираат, незрели ми се. Одбегнувам да одговарам на такви повици, а и некако случајно исчезнувам кога ќе ме побараат дома.
    Некои личности ги немам видено со месеци и воопшто не ми недостигаат, дури како да ми годи што ја нема повеќе таа негативна енергија.
    Еден куп расфрлани мисли, не само што ги нафрлам тука туку и на моите. Не ме следат успешно, па ќе се обидат да ме вратат ама неуспешно, веќе сум одлетала на трета тема.
    И уживам во неговите прегратки, а се обидувам да престанам да паѓам во нив.
    Хаос!

Ivy89, Mama25, sia.bella and 29 others like this.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Ponekogas ke se planira dolgo vreme a rezultatot moze da ne ispadne kako sto sakame,kako sto i planiranoto se ispolnuva bez dolgo planiranje :| cudno.

eliesaab and Sunshine.Sunshine like this.
  19. Salome

Salome Популарен член

funny-Rubik-cube-head-teen-adult-comic.jpg
    Колку сакам јас да сум тоа во иднина.;(

eliesaab, sweet-cherry, anina and 7 others like this.
  20. Rama

Rama Форумски идол

Зошто секогаш човек ти памети само кога еднаш ке го одбиеш за нешто , а притоа заборава се она што си направил за него , сите оние добрини ?изгледа во суштината на човекот е неблагодарноста и себичноста , не дека не го знаев тоа , само во последно време сум повеке убедена во тоа :)

Winter Lady, eliesaab, anina and 9 others like this.