Сапун за лице

Discussion in 'Лице' started by velesanka, Dec 15, 2009.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Јас имав купено два од специјална продавница кога бев на одмор и не бев задоволна. Многу беа тврди и не ми се подобри лицето воопшто.

2. mime87

mime87 Популарен член

SRT_7243.jpg Jas go kupiv ovaj sapun devojki,po preporaka I ova e posledno nesto na koe ke mu dadam sansa za moeto lice I resiv deka sakam da ja lekuvam mojata koza na priroden nacin znaci dosta mi e od hemikali koj ja iritiraat dodatno kozata,kako sto mi kazaja crniot sapun I toj so med se najdobri za kozni problemi I infekcii a voedno I polni so vitamini...

3. tamche995

tamche995 Популарен член

Со кои состојки е?

4. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Дали можам за миење на лицето да користам обичен сапун или морам некој посебен? Да не се штетни овие обичниве? Имам многу сува кожа па се плашам сапунот уште толку да не ми ја исуши :(

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Земи Дав или некој што содржи глицерин доколку имаш сува кожа. А можеш и било каков, па да нанесеш крема после.

6. kala21

kala21 Популарен член

Обичните се наменети за раце ќе ти го пресушат лицето,можеш Еуцерин или Авен да си земеш.

krofnicka27 likes this.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@krofnicka27, можеш со овој да пробаш, мислам дека е доволно нежен и за сува и чувствителна кожа. Поен плус- мириса преубаво :l:

35030-dove-purely-pampering-shea-butter-beauty-cream-bar.jpg

Nona13 and krofnicka27 like this.
  8. Rama

Rama Форумски идол

Деновиве почнав навечер да го мијам лицето со сапун од Докторс,со сулфур е и боров катран,лицето ми го прави мазно и меко,сакав само да ве прашам дали е добро секојдневно користење на сапун,од причина да не доведе до сушење на лицето?!

9. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Јас ги користев сапуните на Dove , но ми го правеа многу суво лицето, сеа само со вода се поминувам

10. Babyby

Babyby Популарен член

@MissChievous јас ги користев тој со камилица и вториот со мед . И двата многу ми се свиѓаа, жолтиот има и како гранули. Единствена замерка ми е што тој со камилица пушта жолта боја :) Ако би бирала би го одбрала жолтиот.. немаат некоја посебна миризба, помали се од комерцијалните сапуни што значи побрзо се трошат. Многу убаво ми го правеа лицето и да ти кажам незнам зошто пак не купив и се вратив на бебешко сапунче без некоја голема причина :lol: Ти ги препорачувам во секој случај имаат разни па ќе си прочиташ за која кожа и ќе си одбереш :*

MissChievous likes this.
  11. shz

shz Форумски идол

Едно време ги користев сапуните на Дав, престанав да ги користам бидејки ми го правеа лицето суво.

12. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Фала на одговорот, само уште ако може да ме потсетиш каде ги има, толку одамна имам прашано, што заборавив каде ги видов. :D

13. Babyby

Babyby Популарен член

Во dm ги има , јас од таму ги купував :)

MissChievous likes this.
  14. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Оние со мрсна кожа можам да им кажам да пробаат со сапун од Косили-бебешки. Мене тоа ми има помогнато коа сум имал мрсна кожа летово.

15. DESPERADO 1990

DESPERADO 1990 Истакнат член

Пробајте природен Кастиља сапун https://www.drbronner.com/
    Може да се користи за цело тело. :)

16. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Јас ради проблем со мрсна кожа користам само Бекутан бебешки сапун. Ми ја суши кожата и омекнува. Супер е, плус мирисаш на бебе :inlove:

17. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Сите ми се чудат, ама јас користам сапун и за лице и за тело. Не сум навикната да ставам гел за тело, зошто на едно бањање пола гел ќе ми отиде, ко што немам усул колку ставам :D а на крај пак не се осеќам чисто некако. Секакви сапуни сум пробала, иако во последно време Dove користам, оној со shea butter ми се свиѓа многу, а и еден плус кај Dove ми е што хидратантни им се сапуните, не ја сушат кожата и после ја оставаат мека и мазна. Имав еден глицерински сапун од Орифлејм, Spiced Citrus се викаше и многу беше убав, сега нарачав нов, но тој ми ја суши кожата, па пак ќе си се префрлам на Dove.

18. Change.

Change. Истакнат член

За миење лице користам само бекутан сапун, само една забелешка имам понекогаш ми ја суши кожата повеќе од нормално.
    А имам пробано многу сапуни и гелови, ништо не му одгавара на моево лице, ми ја иритираат кожата по подолго користење. :doh:

19. Change.

Change. Истакнат член

Каде го купи овој сапун ?

20. Abril

Abril Истакнат член

Oд кoгa знaм зa себе кoристaм сaмo сaпун зa лице.Кoристев oд Nivea,нo лицетo гo чуствувaв кaкo зaтегнaтo.Сегa кoристaм Dove oд крaстaвицa и супер ми е.Стaвaм крем зa лице и тoa е се.Никaкви хемикaлии никaкви трaкaтaнци.И верувaјте ниту aкни ниту флеки ништo немa.