Јас имав купено два од специјална продавница кога бев на одмор и не бев задоволна. Многу беа тврди и не ми се подобри лицето воопшто.
Jas go kupiv ovaj sapun devojki,po preporaka I ova e posledno nesto na koe ke mu dadam sansa za moeto lice I resiv deka sakam da ja lekuvam mojata koza na priroden nacin znaci dosta mi e od hemikali koj ja iritiraat dodatno kozata,kako sto mi kazaja crniot sapun I toj so med se najdobri za kozni problemi I infekcii a voedno I polni so vitamini...
Дали можам за миење на лицето да користам обичен сапун или морам некој посебен? Да не се штетни овие обичниве? Имам многу сува кожа па се плашам сапунот уште толку да не ми ја исуши
Земи Дав или некој што содржи глицерин доколку имаш сува кожа. А можеш и било каков, па да нанесеш крема после.
@krofnicka27, можеш со овој да пробаш, мислам дека е доволно нежен и за сува и чувствителна кожа. Поен плус- мириса преубаво
Деновиве почнав навечер да го мијам лицето со сапун од Докторс,со сулфур е и боров катран,лицето ми го прави мазно и меко,сакав само да ве прашам дали е добро секојдневно користење на сапун,од причина да не доведе до сушење на лицето?!
@MissChievous јас ги користев тој со камилица и вториот со мед . И двата многу ми се свиѓаа, жолтиот има и како гранули. Единствена замерка ми е што тој со камилица пушта жолта боја Ако би бирала би го одбрала жолтиот.. немаат некоја посебна миризба, помали се од комерцијалните сапуни што значи побрзо се трошат. Многу убаво ми го правеа лицето и да ти кажам незнам зошто пак не купив и се вратив на бебешко сапунче без некоја голема причина Ти ги препорачувам во секој случај имаат разни па ќе си прочиташ за која кожа и ќе си одбереш
Фала на одговорот, само уште ако може да ме потсетиш каде ги има, толку одамна имам прашано, што заборавив каде ги видов.
Оние со мрсна кожа можам да им кажам да пробаат со сапун од Косили-бебешки. Мене тоа ми има помогнато коа сум имал мрсна кожа летово.
Јас ради проблем со мрсна кожа користам само Бекутан бебешки сапун. Ми ја суши кожата и омекнува. Супер е, плус мирисаш на бебе
Сите ми се чудат, ама јас користам сапун и за лице и за тело. Не сум навикната да ставам гел за тело, зошто на едно бањање пола гел ќе ми отиде, ко што немам усул колку ставам а на крај пак не се осеќам чисто некако. Секакви сапуни сум пробала, иако во последно време Dove користам, оној со shea butter ми се свиѓа многу, а и еден плус кај Dove ми е што хидратантни им се сапуните, не ја сушат кожата и после ја оставаат мека и мазна. Имав еден глицерински сапун од Орифлејм, Spiced Citrus се викаше и многу беше убав, сега нарачав нов, но тој ми ја суши кожата, па пак ќе си се префрлам на Dove.
За миење лице користам само бекутан сапун, само една забелешка имам понекогаш ми ја суши кожата повеќе од нормално. А имам пробано многу сапуни и гелови, ништо не му одгавара на моево лице, ми ја иритираат кожата по подолго користење.
Oд кoгa знaм зa себе кoристaм сaмo сaпун зa лице.Кoристев oд Nivea,нo лицетo гo чуствувaв кaкo зaтегнaтo.Сегa кoристaм Dove oд крaстaвицa и супер ми е.Стaвaм крем зa лице и тoa е се.Никaкви хемикaлии никaкви трaкaтaнци.И верувaјте ниту aкни ниту флеки ништo немa.