Сенки за очи

Discussion in 'Лице' started by TheSecret, Jan 23, 2011.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Девојки сакам да прашам нешто. Дали тука има од палетата за сенки што се викаат NAKED од Urban Decay? И ако има би сакала да знам каде? :)

2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Нема, не можеш да ги најдеш кај нас, ама најверојатнп може да се нарачаат преку Интернет.

3. rainbowec

rainbowec Популарен член

Знам дека досега имаме пишувано за оваа палета, ама доколку некој случааааајно ја забележи негде нека ми каже пошто сакам да ја имааам боиве се баш неутрални и мат ко што сакам...! :)

79116.png

cooll likes this.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Ја нема палетава во мк (а и овде во гр исто ја нема ) само внимавај на нет има многу копии јас знам само од едно место каде е 100% оригинал http://www.beautybay.com/cosmetics/urbandecay/nakedpalette/

QweenSM likes this.
  5. maci.m

maci.m Активен член

Некои убави мат сенки, без сипки и да не се многу скапи?

6. Salome

Salome Популарен член

^
    Јас ги користам на Есенс за секој ден супер се.Не се сеќавам колку беа, сигурно околу сто и нешто, Есенс не се скапи.
    Essence_Quad_05_To_die_for_05.JPG

Oneo, Elena69221, SwanMay and 5 others like this.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Attached Files:

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

И јас ја имам веќе година дена и преубава е.

Bebulleee likes this.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Девојки во ДМ Во аура се е разграбано. Дали некој знае каде да најдам златен глитер на аура или некоја друга марка??

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Значи глитериве партал ги прават за Нова Година :D
    @buba4e89 па види и во Космо и они имаат козметика на Аура.

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Еј супер, не ми текна ќе побарам во Космо.

12. Brojce

Brojce Истакнат член

Еве и јас да прашам,колку е базата за глитер на Севентин и дали е достапна во ДМ?
    Инаку,земав златни глитер светки на Аура околу 180 ден. , на нив пишува светки за лице,нокти и тело мислам само што некако не сум сигурна дали ги погодив?Добри ли се,ги немам уште пробано.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Тие се, си ги погодила, кажи каде зема златни? Јас барам нема...ја прашувам на каса во ДМ имате глитери за очи таа касиерката ми вика немаме никакви лоол.

14. Brojce

Brojce Истакнат член

Ја земав од ДМ во пето од трговски уствари сестра ми ја земала и по телефон како што се чувме знам ми кажуваше дека има и на сребрено,на зелено скоро сите бои ги имало.Е сега ако се потрошиле..
    Не знам, види пак и провери ако можеш дали ја има базата за глитер на Аура и колку пари е , јас дури накај вторник ќе одам Скопје. :)

buba4e89 likes this.
  15. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Нема кај нас , само немој да се лажеш има една македонска страна на фејсбук , гледам ги нудат за некои 1600 денари и некој може ќе си рече оригинал се. Оригиналот се околу 50 евра нешто повеќе можеби.

toogood and QweenSM like this.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Копија се тие, некој е многу алчен.

179 денари е база за глитер ама многу малку има во кутивчето, а можеш и со фиксатор да ги нанесеш.

Brojce likes this.
  17. Unica

Unica Популарен член

Zdravo devojki, jas sum vo potraga na crvenkasto-kafeavi senki, ama tesko da najdam nekoi sto ne se mnogu skapi i sto imaat bas takvi topli nijansi. Imate li nekoj predlog? Ne mora da se vo paleta, moze da se i individualni senki, ustvari moze i podobro ako se individualni.

Inaku za Naked paletata, jas ne bi platila tolku mnogu za neutralni senki, moze da se najdat super dups ili imitacii za tie nijansi. Na primer Essence imaat paleti so takvi neutralni tonovi, senkite se odlicni i imaat smesni ceni, pa makar i Golden Rose isto imaat super paleti so neutralni senki. ;)

koritsaki likes this.
  18. Elence93

Elence93 Форумски идол

@Unica кога веќе спомна се сетив Essence all about nude палетите има такви тонови. Га има во ДМ и Еликсир и се 250 ден мислам. Дури и да не се одлучиш за овие, сепак мислам дека имаат најпристапна цена а солиден квалитет.
    http://www.beautylab.nl/wp-content/uploads/2014/02/essence-all-about-nude-eyeshadow02.png
    https://media.douglas.de/794949/900_0/Essence-Lidschatten-All_About_Nude_Eyeshadow_Palette.jpg

Unica likes this.
  19. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Јас ја имам палетата на Голден роус таа со земјени неутрални тонови и не сум баш задоволна , можеби потемните тонови не се лоши за блендирање ама оние посветлите како ништо да не си ставил , онака просечно , можеби со добра база би бил подобар ефектот.Се на се не би ја купила пак. А на есенс сум ги пробала од тестер и некако многу бледи и прашкасти немаат никаква пигментација.Инаку од Nacked сум презадоволна и мислам дека апсолутно вредат за партите.А од оние со попристапни цени најзадоволна сум била од оние во црно кутивче 4 што ги има на Авон и најсветлата има супер пигментација , на големо изненадување пошто не сум фан на сенките на Авон и исто ми се слаби со пигментација ама од овие што се 4 сум задоволна иако исто во времето кое ги користев не сум ставала база под нив , со база сигурно усте подобра пигметација би извадиле :)

20. Unica

Unica Популарен член

Да, ја имам баш таа ама сакав некои поцрвенкасти сенки.. Тие на есенсе маваат на кафеаво-виолетови тонови..
    Ке видам баш од Голден што имаат :)