Сенки за очи

Discussion in 'Лице' started by TheSecret, Jan 23, 2011.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

@Elence93 види ги овие на Дебора во Шатци се на 40% попуст, 450 денари се.
    @Annath еве ти можност да си земеш помала палета и да видиш како ќе ти се погодат. :)

Annath and Elence93 like this.
  2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Ја купив оваа палета пред некој ден, Essence all about nude, 170 ден. и сум презадоволна! Пигментацијата не е уау, иако трајноста е доста добра, а боите се многу усогласени, Може да се прават комбинации и за дење и ноќе и сигурна сум дека нема да остане некоја неискористена како што ми се случувало до сега. Препорачувам! :)

ANGIE1, SwanMay, Rose96 and 10 others like this.
  3. Babushka

Babushka Популарен член

Пишав во омилени продукти на месецот, ама оваа тема е веројатно посоодветна, па го префрлам коментарот тука:

Палетата сенки Chocolade bar од Too Faced. [​IMG]
    И не само на месецот, најомилена ми е воопшто. Пигментирана е со какао. Мирисот ми е незаменлив, како чоколадо да мачкаш по очите. Не е за луѓе на диета :D
    Ја купив од beautybay.com, некој тука на форумов ја спомна оваа страна. Не платив царина, ама за Македонија веројатно ќе се плаќа, доставата е од Англија. Прилично е скапа, ама ај, јас дури по некои 6-7 години ги сменив старите сенки, ни четвртина непотрошени. Па ќе ми траат, се надевам, ако не ги изедам некое сабајле додека се шминкам за на работа :D
    За трајноста, не сум многу компетентна да кажам. Ми траат цел ден. Помалку ми се собираат на капаците од други сенки, ама пак се собираат. Јас додуша имам мрсни капаци, треба да си најдам некоја асална основа... Боите се за мене идеални, даваат природен изглед, не се многу нападни.
    Се на се, прекрасна палета!

4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Каде кај купи? И цената 170 денари е сигурно?

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Леле не, не знам кај ми бил паметот кога сум пишувала, сигурно на 270 сум мислела. Инаку во Еликсир и ДМ ги има.

6. mila101

mila101 Активен член

Здраво девојки :)
    Дали знаете каде можам да најдам куфер за шминки??
    нешто во тој стил а и немора баш исти , битно за шминки да е :D
    8309854b740046b5d2d3cefe122d0d2e.jpeg

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Во Голден Роуз има

8. delevingne

delevingne Популарен член

а колку пари се?

9. mila101

mila101 Активен член

А каде поточно се наоѓа ако сакаш кажи ми. Фала ти многу. :)

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Незнам искрено.

Имаш во ГТЦ и на Рекорд.

11. Ana-Marija24

Ana-Marija24 Истакнат член

Дали некоја од вас користи мат индивидуални сенки на Artdeco? Ме интересира дали се вредни за купување, каква е пигментацијата, покривноста и дали се прашливи и се ронат? Danke;)

Веќе извесно време се мислам да ја земамhttp://www.ladiesproject.ru/sites/d...ry/user3/79b3c468fccc3826c5f1f31e11dd7a7a.jpg

Некој друг предлог за убава nude-бежова МАТ покривна сенка? :l: може и индивидуална, може и во мат палета, небитно?

Last edited: Feb 18, 2015
  12. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

@Ana-Marija24, преубави се овие сенки на Артдеко, убедена сум дека ќе ти се допаднат. Не се баш евтини како за моно сенки, ама мене лично козметиката на Артдеко ми е фаворит од овие покомерцијалните брендови кои ги имаме кај нас.
    Од овие сенки си направив мала палета и навистина сум задоволна. Доволно се пигментирани, сепак се работи за Артдеко, ретко имаат чкарт продукти; не се прават прашинки при тапкање со четки, нормално, ако ти падне од голема висина веројатноста да се скрши сенката внатре е голема, ама мене не ми се случило нешто такво, зашто самите сенки од позади си имаат магнет и си ги прикачувам во кутивчето кое ми служи како палета. :)
    Tрајноста со база е поголема, исто се зголемува и интензитетот, јас секогаш преферирам да нанесувам сенки со база, а и без база се добри, но мене не ми е тоа тоа.

Е сега, дали вреди? Ако сакаш да купив повеќе сенки, не вреди, во смисол ако не ти се даваат многу пари. Во тој случај подобро најди си палета со такви тонови, а во спротивно, направи си комбинација од палетата на сенкиве кои се достапни и терај така.
    Јас сум најзадоволна од сенките на Артдеко, на нашиов пазар тврдам дека моментално нема подобри од покомерцијалните брендови.

Ana-Marija24 and Kom.pot like this.
  13. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Девојки дали имате користено мат сенки за очи,како сте задоволни. Продавачката ми предлои демек многу ги купувале, па си викам да прашам некој... Дане изгледаат очите ко пластично нашминкани? :wasntme::lol:

14. Elence93

Elence93 Форумски идол

@Leo-nora да, јас секојдневно користам мат сенки за поприроден изглед, или комбинирано, на капакот малце сјајна, а на надворешниот агол мат и под веѓите. Само сјајни или светкави не користам, многу ми изгледа бугарски или како турбо фол пеачка, што знам...

Sanimk1 and mia993 like this.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

10987351_790469774372502_7502061602786035655_n.jpg Тие на Деборах што се 990 денари ги има некој пробано.
    Не се скапи.

16. rainbowec

rainbowec Популарен член

Too Faced Chocolate Bar - КОНЕЧНО Е МОЈА, СИСТЕР ДА СИ МИ ЖИВА И ЗДРАВА! :inlove: :l:
    Нешто најубаво, најпрекрасно, најпигментирано што сум ставила на око, за мирисот на какао да не зборам... преубави бои што лесно се блендаат и траат! :clap:

IMG_20150309_142609.jpg

17. Heidy

Heidy Истакнат член

a каде ги има овие сенки? и јас сакам, и така сум на диета :D

edit: видов Babushka пишала страната кај што ги порачала, но €53.30 :o + царина 18%........... Вредат навистина толку за парите? Не знам дали да порачам :|

18. rainbowec

rainbowec Популарен член

Не ги купив јас, сестра ми ми ги прати од Америка она ги нарача директно од страната на Too Faced... :) А за вредење вредат, одличен квалитет, преубави неутрални бои... МЕРАЦИ! :inlove:

koritsaki likes this.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Rainbowec прекрaсни се ^^ мoјa другaркa јa земa лaни пaлетaвa вo сефoрa нo зa жaл вo тaa сефoрa вo грaдoв кaј штo живеaм немoжaм дa нaјдaм т.е не јa нoсaт. Јa нaјдoв oд нет дa јa пoрaчaм , oд еднa aнглискa стрaнa пa мoже нaредниoв месец ќе биде :D
    :inlove:

rainbowec likes this.
  20. rainbowec

rainbowec Популарен член

Љубов ми е палетава!!! :inlove: Верувам дека и тебе ќе ти биде. ^_^

koritsaki likes this.